Turna İçin Kamış Tavsiyesi

ugurinann

Yeni Üye
Tepki
5
Ödül
5
Herkese Merhaba,

Yaklaşık 4-5 yıldır en çok kullandığım kamışım olan Dam Effzett Meth 270 10-45 geçen hafta kırıldı. Yaşadığım şok ve üzüntü geçince yeni kamış için araştırma yapmaya başladım. Yaşadığım çevrede balık avı mağazaları ve zaman eksikliğinden kaynaklı gidip inceleme ve görme gibi bir şansım olmuyor. Dolayısı ile sizlerin tecrübelerine başvurma gereği duydum. Kamışı sadece turna avcılığı yapmak için kullanacağım. En çok kullandığım sahte Usami Combo Pop 100F sonrasında 10-20 gr aralığında değişen sahte ve jighead-silikon kombinasyonları. Avlandığım bölgelerde balık boyları 30 ve 50 cm arasında değişiyor. Otluk, sazlık veya dal gibi engeller yok, balığı çıkarmak için sert bir kamışa ihtayıcım olmuyor genellikle. Aradığım özellikler; 270 olması, fast aksiyona sahip olması ve makina yatağının üst tarafının eva yada mantar olması. Bütçem 1500 tl civarı. Baktıklarımın arasında en beğendiğim Dam Effzett Evidence 270 10-35 oldu, bu kamıştan kullan var mıdır aranızda ? Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Dam Effzett Evidence 270 10-35 le devam et. 1100-1150 den fazla verme.
Çok teşekkür ederim, o fiyatlara yakın Daiwa kamışlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Önerinizi dikkate almıyorum gibi anlamayın lütfen, Daiwa nın teknolojileri ve özellikleri aklımı çeliyor...

Uğur tabiki 1500 tl bütçeyle bir çok alternatifin var. 650 liraya yeni Legalis seabass 14-42 de alsan işini görür. Ancak Effzett Meth gibi bir kamıştan sonra sana çok ama çok farklı gelecektir. Effzett serisindeki diriliği ,mücadele gücünü ve hissiyatı bu segmentte bulamassın. Müsait olduğun bir ara gece veya gündüz feribotla Eskihisara geçersen aynı fiyat bandında Daiwa team ve Ballistic serilerini deneyip kendin karar verebilirsin. Effzett serisi ağır ama malzeme tokluğu çok farklı bir seridir.. Aslında bahsettiğin gibi 50 cm lik balıklar için de yapılmamıştır. Ben Effzett le 4.5 kilo üzeri avım olmamasına rağmen 8 kiloluk trofede gelse güvenerek kullanabileceğimi hissettirdiği için aradaki farkı çok iyi biliyorum. Daiwa ilede 4.5 kilo balık çıkarılır ama iş kalama kullanma ve balığı gezdirme meziyetine kalır. Effzett gibi kanırtarak alamassın !
Başkası denizde spin için sorsa ona Daiwa tavsiye ederim ama senin durumun faklı.. Gel dene kararını kendin ver..

Mehmet Akif Bey, çok teşekkür ederim yanıtınız için. Çok açıklayıcı olmuş ve kafamdaki bütün soru işaretlerini giderdiniz. Kamışın siparişini geçtim. İlk zaman bulduğumda hem av hemde malzeme denemek için gelirim...

Back