Büyük geçmiş olsun.
Bundan 4-5 sene önce akvaryumu temizlemek için, Piranha'ları kepçeyle yakalayıp kovaya almak istedim. (Piranha'lar 25cm kadar, etçil, tam yetişkin boyda ve yumurtladıkları için aşırı agresifler malesef yumurtaları görmedim.)
Birkaç kez kepçeyle yakalamama rağmen, fileyi yırtıp çıkınca elimle takviye yapmak istedim. Düşünün kepçeyle yakalayıp hemen kaldırmaya çalışmama rağmen daha sudan çıkartamadan kepçeyi boyunca kesip kaçıyordu. Neyse, kepçenin yırtıklarını bağlayıp yine yakladım ve bu sefer elimle de tutup dışarı aldım. Daha kovaya koyamadan elimden kan damlamaya başladı. Ne olduğunu bile anlayamamıştım. Hayvan ufacık bi ısırık aldı ki, inanın tereyağına bıçak batırır gibi hafif bir hamleydi onun için. Kovaya balığı koydum ve kanamayı zor durdurdum. Oldukça derin bir kesik olmuştu. İyileşme süreci de zor oluyor. Sanırım bakteriyel faaliyetler sıkıntı oluşturuyor. Bu yüzden de yara geç iyileşiyor.
Yakalarken; Eline olta iğnesi girebilir.
Poz verirken; Elini ısırabilir.
Pullarını temizlerken; Eline yüzgeç ışınları batabilir. (Bu da zor iyileşiyor. Hele içeride kırılırsa daha kötü olur)
Pişirirken; Yağ sıçrayabilir.
Yerken; Boğazına kılçık kaçabilir.
😀 😀
Sonuç itibariyle, dişli balık, iri balık kovaya da girse, tavaya da girse tehlikelidir, dikkat etmek lazım. 😀😀