Tüylerim diken diken oldu...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TekAdam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gurur verici gerçektende...Aynı hassasiyeti ihbar ettiğimizde gece av yapan dalgıçlar için de göstermeleri yönündedir.

Gece dalış yapanlara karşı aldıkları bir iki önleme şahitlik ettim. Öncelikli başka bir görevleri yoksa mutlaka ihbara cevap veriyorlar. Tabii bu söylediğim Marmara Ereğlisi içindi, başka yerlerdeki durum nedir bilmiyorum 😉

Gözlerimden yaş geldi benim.Utanmasam resmen ağlıyacaktım.İşte bu kadar hislendim.

Şimdi gelelim madolyonun öbür yanına.

Bizim müsellim kayalıkları,keza Kardak ve işte şimdide Zürafa kayalıkları.

Bu yerler hakikaten çok hassas ve Yunanla aramızda devamlı mesele olan yerler.

Bizde SGK'ya sorduğumuzda gitmeyin deyip durmuşlardır.

Ancak bu yerler,özellikle Zürafa, hakikaten çok önemli,bol,iri balıkların son duraklarından birisidir.

Saroz avlarım başlayınca elbette yoklayacağım.

Lakin buralar,tamamen serbestce dolaşabilip,özellikle büyük profesyonel teknelerce avlanıldığında,kendi karasularımızdan pek farkı kalmayacak şekilde tahrip edilecektir.Buralar halen verimlidir.

Gökçeada Semadirek arası 12 mildir.Özellikle Ocak ayında çok açık banklardan akıma geçen çok iri Fangri Mercan sürüleri(10 kg ve üstü olabilir)buralarda barınır yakın tarihte başlayacak olan yumurta dökmelerini sıhhatli bir şekilde yapabilir.

Bu durumun bizim için faydalı olacağına kesin olarak bakmamız gerekmektedir.

Bugün halihazırda birçok profesyonel tekneki aralarında İstanbul tekne oltacılarıda vardır,tamamen bizim tarafta kalan kayalıkları gemi batıklarını,sankiinsan nesline zararı olan bir mahlukatı temizleme gayretine benzer bir uğraşla balıktan hemde iri balıktan arındırma gayretindediler.

Mani olan tek durum oraların ani,değişken kuvvetli hava ve rüzgar şartlarıdır.

Hadi birde bu yönden ele alalım.

Karasularımıza pek yakın bu 12 ada denilen yerler olmasaydı biz oraların çoktan
ipini çekmiştik değilmi.

Ben bir ufak rakı içsem,azıcıkta dolduruşa getirilsemYunana
,Midiliye çıkarımda,işin aslı bu olmamalı.

Milliyetciliğe evet ama tahribe hayır derim.

Bilmem tam ifade edebildimmi.

Sürc-ü lisan ettisem affola

Sevgi ve saygımla kalınız.

Gözlerimden yaş geldi benim.Utanmasam resmen ağlıyacaktım.İşte bu kadar hislendim.

Şimdi gelelim madolyonun öbür yanına.

Bizim müsellim kayalıkları,keza Kardak ve işte şimdide Zürafa kayalıkları.

Bu yerler hakikaten çok hassas ve Yunanla aramızda devamlı mesele olan yerler.

Bizde SGK'ya sorduğumuzda gitmeyin deyip durmuşlardır.

Ancak bu yerler,özellikle Zürafa, hakikaten çok önemli,bol,iri balıkların son duraklarından birisidir.

Saroz avlarım başlayınca elbette yoklayacağım.

Lakin buralar,tamamen serbestce dolaşabilip,özellikle büyük profesyonel teknelerce avlanıldığında,kendi karasularımızdan pek farkı kalmayacak şekilde tahrip edilecektir.Buralar halen verimlidir.

Gökçeada Semadirek arası 12 mildir.Özellikle Ocak ayında çok açık banklardan akıma geçen çok iri Fangri Mercan sürüleri(10 kg ve üstü olabilir)buralarda barınır yakın tarihte başlayacak olan yumurta dökmelerini sıhhatli bir şekilde yapabilir.

Bu durumun bizim için faydalı olacağına kesin olarak bakmamız gerekmektedir.

Bugün halihazırda birçok profesyonel tekneki aralarında İstanbul tekne oltacılarıda vardır,tamamen bizim tarafta kalan kayalıkları gemi batıklarını,sankiinsan nesline zararı olan bir mahlukatı temizleme gayretine benzer bir uğraşla balıktan hemde iri balıktan arındırma gayretindediler.

Mani olan tek durum oraların ani,değişken kuvvetli hava ve rüzgar şartlarıdır.

Hadi birde bu yönden ele alalım.

Karasularımıza pek yakın bu 12 ada denilen yerler olmasaydı biz oraların çoktan
ipini çekmiştik değilmi.

Ben bir ufak rakı içsem,azıcıkta dolduruşa getirilsemYunana
,Midiliye çıkarımda,işin aslı bu olmamalı.

Milliyetciliğe evet ama tahribe hayır derim.

Bilmem tam ifade edebildimmi.

Sürc-ü lisan ettisem affola

Sevgi ve saygımla kalınız.

Vedat ağabey,

Böye bir sahneyi görüp de duygulanmayan, gururlanmayan birinin hakkında şüphe duyarım 😉

Bu zamana kadar hep işin kolay yönünden bakılmış ve sorun çıkmaması için böyle yönlendirilmişiz. Ama haklarımızı biliyorsak neden hakkımızı aramayacağız ki, bir amatör balıkçı oralara ne kadar zarar verebilir onu da anlamış değilim. Belki Yunan Sahil Güvenliği'nin de çekindiği Ticari Balıkçılar'dır ve bu yüzden Uluslararası Sular'da taciz ediyorlardır.

Bu bağlamda bahsi geçen yerlere destursuz girilmesinin iyi netice vermeyeceği kesin ancak usulunce girildiğinde taciz olacağını düşünmüyorum. Zira bu yerlere ava gitme planlarımız var ve yolunu bulup gideceğiz, yeter ki, hava müsade etsin 😉

Yeni teknen Saroz'a indiğinde buralara gitme planlarına beni de dahil edebilirsin Vedat ağabey

Vedat ağabey,

Böye bir sahneyi görüp de duygulanmayan, gururlanmayan birinin hakkında şüphe duyarım 😉

Bu zamana kadar hep işin kolay yönünden bakılmış ve sorun çıkmaması için böyle yönlendirilmişiz. Ama haklarımızı biliyorsak neden hakkımızı aramayacağız ki, bir amatör balıkçı oralara ne kadar zarar verebilir onu da anlamış değilim. Belki Yunan Sahil Güvenliği'nin de çekindiği Ticari Balıkçılar'dır ve bu yüzden Uluslararası Sular'da taciz ediyorlardır.

Bu bağlamda bahsi geçen yerlere destursuz girilmesinin iyi netice vermeyeceği kesin ancak usulunce girildiğinde taciz olacağını düşünmüyorum. Zira bu yerlere ava gitme planlarımız var ve yolunu bulupgideceğiz, yeter ki, hava müsade etsin 😉

Yeni teknen Saroz'a indiğinde buralara gitme planlarına beni de dahil edebilirsin Vedat ağabey

Benimde kastim profesyonel teknelerdir.Parekete atarlar takarlar,ağ atar takarlar ve merayı avlanılamaz hale getiriverirler,köreltirler.

Benimde kastim profesyonel teknelerdir.Parekete atarlar takarlar,ağ atar takarlar ve merayı avlanılamaz hale getiriverirler,köreltirler.

Bunu kastettiğini anladım Vedat ağabey 😉

Onların avlanıp da kurutamadığı yer var mıdır acaba 😕😕

Bu arada videodaki tekneler sanırım Trol tekneleri, çekimde belli olmuyor ama bom direkleri açılmış ve kapıları çektikleri belli oluyor. Mutlaka izinleri vardır ama güzelim meraları öldürdükleri aşikar, bir nevi bindikleri dalı kesiyorlar. Zaten kese kese kendi denizlerimizi bitirdik, sıra Uluslararası Sular'a geldi 🙁

Vedat ağabey,

Olayın cereyan ettiği yerin koordinatlarını Navionics'ten kontrol ettim. Aşağıdaki haritada pembe kontur ile belirtilen alan Yunan Karasuları mı yoksa Uluslararası Sular mı, blgin var mı?

(link)

suloooo..... konuşmuştuk... istikamet belli.. yakında vira diyecek kaptan 🙂))

Back