Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tuzda Balık ( Levrek )

BALIKCI 1

Üye
Adı
uğur soran
evet evet çok güzel oluyor sazanı benim kayınpeder kokuyor diye yemezdi bir gün tuzda yaptım ama içine tane (dövülmemiş)karabiber ve defne yaprağı koydum isteğe göre bir diş sarımsakta konabilir sazanı koydum ortaya kayınpeder nerdeyse beni bile yiyecekti birde ne balığı bu demezmi gülmekten karnım yarıldı :)tuzu hafif nemlendirin 1 parmak kalınlığında tabana serin balığı aynı yüzer pozisyonda yani dik vaziyette oturtun etrafını gene 1 yada 1.5 parmak kalınlığında iyice sıvayın hatta ara ara tapışlayın görüntü eskimo evi gibi olur sonra mahalleni taş fırınına verin üzeri pembeden az koyu olunca çıkarın ve en geç 5 dakika sonra kırın (tuz sıcağı muhafaza ettiği için siz fırından çıkartsanız bile hala pişmeye devam edecektir) işaret ve baş parmağınız yardımıyla derisini ayırıp afiyetle bolca rokayla ve 1 35'likle yutun gitsin(haaa bu arada sazanın en güzel tadı 1 kilo üstü olacak çokta büyük değil en fazla 3 kilo sonrası tadsız oluyor./levrek içinse 1.250 kg'nin altında levrek almayında yemeyin de levrek içine hiç bir şey koymayın sadece servis tabağığının yanında bir duble aslan sütü olursa o başka

darkai

Üye
Adı
Tolga AĞANOĞLU
bu şekilde granyöz pişirilirmi acaba (çiftlik balığı)

dusty35

Aktif Üye
Süper oluyor ya :)
Bir de şu tavayı başkası temizlese ...