Ben İstanbul da değilim Kocaeli’denim ancak böyle bir işe kalkışılırsa imza atmak için gerekirse ist a gelirim. Ben her zaman söylüyorum senin söylediğini. Bu ağ atan yobazlar ufak büyük demeden toplayıp tezgahlara satıyorlar.. Bi kere günahı var... Ufak balık alırlarsa büyük balık kim nasıl tutabilir?? Bu konuda göstermiş olduğun hassasiyet için ayrıca teşekkür ederim dostum...S.a. abiler arkadaslar kardeşler bu sayfadaki yorum ve düşüncelerinizi uzun zamandır takip edip yorumlarınıza göre balığa çıkıyor veya cikmiyorum hakkınız var helal edin. kartal pendik mevkinde yaklaşık 1 yıldır balık avlıyorum fakat balık sevdam 22 yıl öncesine dayanır. İzmirliyim bu yüzden yıllarca bodrumdan izmire kadar bir çok yerde defalarca balık tutmuslugum vardır kıyısal olarak. Meslek olarak da denizci olduğum için dünyanın bir çok yerinde de balık tutmuslugum vardır. Bir konuya deginmek isterim teknelerin balık avı yasağı kalktiktan 1 ay sonrasına kadar boğaz hariç balık tutmak mümkündür Maltepe kartal pendik tuzla için söylüyorum fakat av yasağı kalktiktan 1 ay sonra denizde balık samanlıkta iğne aramak gibidir. Bir çok sebebi var bunun en başta deniz kirliliği bilinçsiz avlanma gibi fakat benim şahsi düşüncem en azından azalan balık neslini daha da azaltmamak için tüm Türkiye'de geçerli olmak üzere küçük olta balıkçılığı yapan sandal veya tekneler hariç kıyıdan 3 mil içerisinde gırgır gibi büyük balıkçı teknelerinin avlanmasına izin verilmeye devam ettikçe istavritin bile 50 yıl sonra denizlerimizde nesli tukenicektir. Bu konuda ne düşünürsünüz. Şahsi düşüncem başta sayfa kurucu olmak üzere bir kampanya başlatıp tüm yetkililerle görüşüp rant olayını bir kenara bırakıp geleceği güvence altına almak adına bir girişimde bulunmak. Yorumlariniz için teşekkürler herkeze rastgele.
Ben katılmıyorum. Sürekli Lrf ile balık alınmaz alınsa herkesin 3,4 takım yerine tek lrf takımı olurdu. Yani burada sizin daha önceki tutuğunuz balıkları bilmesem reklam yaptığınızı düşünücem artık.LRF ile güzel balık çıkıyor millet yemli balık alamazken LRF ile güzel balık alınıyor. doğru ekipman ve aksiyon ile ve kısmette olunca sonuçlar güzel oluyor.
sabah suyuna ineceksen yemli yerine spin denemesi yap o bölgede arkadaşımsabah erken gün aydınlanmadan dragos civarı inmeyi düşünüyorum yemli mi spin mi denesem karar veremedim
Neyin reklamını yapabilirim ki malzeme satmıyorum bir şey yapmıyorum. kendim de şahsen LRF ye çıkmıyorum vaktim yok ama arkadaşlarım haftada 3 4 sefer çıkıyorlar ve şimdiye kadar hiç boşları yok. doğru ekipman, doğru yer ve doğru aksiyonla biraz da kısmetle LRF ile boş dönmez kimse bu günlerde. bahsettiğim arkadaşlar da bu sitede üyeler fakat aktif değiller. hepside Maltepe kartal arası yapılmış avlardır.Ben katılmıyorum. Sürekli Lrf ile balık alınmaz alınsa herkesin 3,4 takım yerine tek lrf takımı olurdu. Yani burada sizin daha önceki tutuğunuz balıkları bilmesem reklam yaptığınızı düşünücem artık.
Neyin reklamını yapabilirim ki malzeme satmıyorum bir şey yapmıyorum. kendim de şahsen LRF ye çıkmıyorum vaktim yok ama arkadaşlarım haftada 3 4 sefer çıkıyorlar ve şimdiye kadar hiç boşları yok. doğru ekipman, doğru yer ve doğru aksiyonla biraz da kısmetle LRF ile boş dönmez kimse bu günlerde. bahsettiğim arkadaşlar da bu sitede üyeler fakat aktif değiller. hepside Maltepe kartal arası yapılmış avlardır.
Bunlar geçen hafta yaptıkları 1 2 saatlik avları;
68806 dosyayı görüntüle68807 dosyayı görüntüle68808 dosyayı görüntüle
daha da foto var telefonda ama şu an için bulamıyorum. beni tanıyan arkadaşlar bilir balık konusunda kimseyi gazlamam. varsa var derim yoksa yok derim.
şu kadarını söyliyeyim özellikle karagöz ispari tarzı balıklar için hırsız iğne şart. bu fotodaki balıkların çoğu hırsız iğneyle yakalandılar. isome tarzı silikonları bütün kullanırsan verimliliği artıyor. bu sene yarım kestiğim isomelerle çok balık alamazken bütün şekilde hırsız iğne ile kullandığım isomelerle çok balık aldım. kokulu silikon da bu sene şart gibi avcılığı 2 kat arttırıyor. eşkina ve karagöz tarzı balıklar taş balıkları biraz merayı iyi bilmek lazım. avlandığın yerin dip yapısını çözmen lazım. ondan sonrası dibe indirip tipte ufak ufak oynatmaya kalıyor. ama bimediğin bir yer ise çok takıp kaptırırsın. istavrit ve çinekop gibi avcı balıklar için ise dibe inmeden orta sudan küçük vuruşlarla yavaş sarımla at çek yapıyormuş gibi çekmen lazım. ben bu sene 3 4 defa anca gidebildim.Lrf ye merak saldim eskina ve karagoz icin inan ki kafam hic basmadi abi.
Hele eskina yi karagözü nasil yakalicam onu hic anlamadim. Detayli bir sey bulamadim.
şu kadarını söyliyeyim özellikle karagöz ispari tarzı balıklar için hırsız iğne şart. bu fotodaki balıkların çoğu hırsız iğneyle yakalandılar. isome tarzı silikonları bütün kullanırsan verimliliği artıyor. bu sene yarım kestiğim isomelerle çok balık alamazken bütün şekilde hırsız iğne ile kullandığım isomelerle çok balık aldım. kokulu silikon da bu sene şart gibi avcılığı 2 kat arttırıyor. eşkina ve karagöz tarzı balıklar taş balıkları biraz merayı iyi bilmek lazım. avlandığın yerin dip yapısını çözmen lazım. ondan sonrası dibe indirip tipte ufak ufak oynatmaya kalıyor. ama bimediğin bir yer ise çok takıp kaptırırsın. istavrit ve çinekop gibi avcı balıklar için ise dibe inmeden orta sudan küçük vuruşlarla yavaş sarımla at çek yapıyormuş gibi çekmen lazım. ben bu sene 3 4 defa anca gidebildim.
Engin bu lrf olayı beni de gidikliyor. Başlangıç için uygun bir set lazım . Yardımcı olursan sevinirim. Olur da bir gün pratikte seni izlemek isterim.. en cezbedici yani da bı yere çakılıp kalmamak..şu kadarını söyliyeyim özellikle karagöz ispari tarzı balıklar için hırsız iğne şart. bu fotodaki balıkların çoğu hırsız iğneyle yakalandılar. isome tarzı silikonları bütün kullanırsan verimliliği artıyor. bu sene yarım kestiğim isomelerle çok balık alamazken bütün şekilde hırsız iğne ile kullandığım isomelerle çok balık aldım. kokulu silikon da bu sene şart gibi avcılığı 2 kat arttırıyor. eşkina ve karagöz tarzı balıklar taş balıkları biraz merayı iyi bilmek lazım. avlandığın yerin dip yapısını çözmen lazım. ondan sonrası dibe indirip tipte ufak ufak oynatmaya kalıyor. ama bimediğin bir yer ise çok takıp kaptırırsın. istavrit ve çinekop gibi avcı balıklar için ise dibe inmeden orta sudan küçük vuruşlarla yavaş sarımla at çek yapıyormuş gibi çekmen lazım. ben bu sene 3 4 defa anca gidebildim.
ben LRF ye heveslendiğimde türkiyede pek yapan yoktu youtubede Japonların videolarını izleye izleye geliştirdim. özellikle akıntısız Marmara gibi yerlerde 2 gr jighead zaten çabuk dibe iniyor. ip misina kullanırsan dibe inmesi daha da hızlı olur. LRF ye alışınca dipte silikonun nasıl hareket ettiğini çözüyorsun. hangi aksiyonla nasıl haraketler yapyığını. pazar günü üsküdarda arkadaşımın mağazasında olacağım yolun düşerse beklerim.Abi simdi 2 10 atarli oluyor bunlar. Lrf de oltanin ucuna sahte kokulunu kurt takip. Onu direk suya atip dipten mi cekiyorsun yavas yavas. Capari gibi mi aksiyon veriyorsun. Dibe nasil iniyor. Nasil aksiyon veriliyor. Hevesim var ama hic bi bilgim yok.