Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Esasen Rahmanlar adının değiştirilmesini ben son derece yerinde buluyorum. Rahman dediğiniz gibi Allah'ın adlarından biri. Ancak sonuna "lar" eki gelmiş ve çoğul yapılmış. Bunu o anlamda koyduklarını sanmıyorum zaten ama demek ki zamanında cahil cühelanın söylemi ile ağız alışkanlığı haline gelmiş. Çoğul olmasa dahi Allah'ın adlarının mahalle sokak cadde bölge adı yapılması bence de uygun değil.
Neyse konumuz bu değil. Kim ne zaman nerde ne tutuyor.?

Ufak bilgilendirme için teşekkürler . Bilmeyen arkadaşlar için faydalı bilgi bana göre . Akşamları şamandıralı çapari yada yemli çinekopa denicekseniz buluşabiliriz . Haftasonuna kadar sahile inemessem soluğu karadenizde alacağım artık 😀

Bende tekel iskelenin yan tarafından yemli avlanıyorum.Ama sezonu daha açmadım.Bahsettiğin iskeleyi çözemedim.Mümkün olduğu vakit eşlik edebilirim.Lrf konusunda teorik eğitime ihtiyacım var 🙂
Valla benim de lrf için badi arayışım var..

beklerim muhabbet olmuş olur , iskele dediğim yer koçtaş dan ileri biraz gittikten sonra su buharlarının karşısında teknelerin bağlı olduğu bi yer var bizim arkadaş işletiyordu orayı o iskeleden bahsediyorum.Şu an tekne kiralamıyorlar tekneler kıyılara dizilmiş.

beklerim muhabbet olmuş olur , iskele dediğim yer koçtaş dan ileri biraz gittikten sonra su buharlarının karşısında teknelerin bağlı olduğu bi yer var bizim arkadaş işletiyordu orayı o iskeleden bahsediyorum.Şu an tekne kiralamıyorlar tekneler kıyılara dizilmiş.

Beyaz şemsiyeli yer ise benimde tanıdıklar 🙂 Harun ve Kaan işletiyor 2-3 senedir. Hemen yanında Sarı ve pempe renkli sandalları kiralıyorlar. Geçen hafta havalar açınca yarısını indirmişler denize. Bende sürekli o bölgeden açılıyorum. Ekim sonu topluca dişli için çıkacağız 10 kişilik tekne ile bekleriz 🙂

Ventusky ‘da akşam yine dünküne benzer güzel bir hava var gibi görünüyor rüzgar hızı 14-17km , ani rüzgar olabilir ara ara , basınç 1020 , akşam yine Pendik sahil yolları göründü

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Beyaz şemsiyeli yer ise benimde tanıdıklar 🙂 Harun ve Kaan işletiyor 2-3 senedir. Hemen yanında Sarı ve pempe renkli sandalları kiralıyorlar. Geçen hafta havalar açınca yarısını indirmişler denize. Bende sürekli o bölgeden açılıyorum. Ekim sonu topluca dişli için çıkacağız 10 kişilik tekne ile bekleriz 🙂

Hocam merhaba, tekneden dişli için ne kullanıyorsunuz? Ben kıyıdan istavrit fileto atoyorum ama vuruş bile alamadım. Teşekkürler

Hocam merhaba, tekneden dişli için ne kullanıyorsunuz? Ben kıyıdan istavrit fileto atoyorum ama vuruş bile alamadım. Teşekkürler

Merhaba İbrahim ;
Kıyıdan yemli için taze istavrit ve hamsi kullanabilirsin. Hırsızlı 2 yada 3 iğne iş görüyor. Tekneden Çinekop ve sarıkanat için sarımsak zoka 3 iğneli yem olarak hamsi. Lüfer için uzun olta kullanıyoruz bazen. Arada bir fantazi olsun diyede rapala ve kaşık deniyoruz rolantide giderken 🙂

Merhaba İbrahim ;
Kıyıdan yemli için taze istavrit ve hamsi kullanabilirsin. Hırsızlı 2 yada 3 iğne iş görüyor. Tekneden Çinekop ve sarıkanat için sarımsak zoka 3 iğneli yem olarak hamsi. Lüfer için uzun olta kullanıyoruz bazen. Arada bir fantazi olsun diyede rapala ve kaşık deniyoruz rolantide giderken 🙂

Daha önceki denk geldiğim zamanlara istinaden konuşuyorum.
Balık olduğu zaman bile hamsi kıyıdan iş yapmadı, ben istavrit ile balık alırken yan tarafta hamsi de tık yoktu.

Zaten fazla derin olmayan mera olduğu için , ileri atmaya çalışırken atış esnasında hamsi çok çabuk dağılabiliyor.

Bu şahsi düşüncem tabi 😉

Daha önceki denk geldiğim zamanlara istinaden konuşuyorum.
Balık olduğu zaman bile hamsi kıyıdan iş yapmadı, ben istavrit ile balık alırken yan tarafta hamsi de tık yoktu.

Zaten fazla derin olmayan mera olduğu için , ileri atmaya çalışırken atış esnasında hamsi çok çabuk dağılabiliyor.

Bu şahsi düşüncem tabi 😉

Erkan bey ;
3 iğneli takım hamsinin dağılmasını engelliyor. Zaten tekneden el oltası ile avlanırken daha çok tercih ediyoruz bizde . O sebeple istavrit veya hamsi demiştim 🙂. Ayrıca akdeniz ve ege bölgesinde çabuk dağılan yemler için görünmez yem ipi kullanan çok var fakat hamsiye sarılırmı bilemedim 🙂

Erkan bey ;
3 iğneli takım hamsinin dağılmasını engelliyor. Zaten tekneden el oltası ile avlanırken daha çok tercih ediyoruz bizde . O sebeple istavrit veya hamsi demiştim 🙂. Ayrıca akdeniz ve ege bölgesinde çabuk dağılan yemler için görünmez yem ipi kullanan çok var fakat hamsiye sarılırmı bilemedim 🙂
👍

Şöyle birşey daha var
düzgün hamsi yok buralarda uzun zamandır
Geçen sene bir defa yemliyle tekneyle açılırken güzel hamsi bulmuştuk

( balık yapmadı pişman oldum sonra o hamsileri eve götürüp yapmadığıma @Çağatay kulakların çınlasın )

satılan çoğu hamsi maalesef çamur gibi 🙁

Back