Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@Bedri35 @Lafalisokalemabuno @OmerAydın
arkadaşlar yeni, yepyeni, çiçeği burnunda bu hobidaşımıza bi destek verseniz 😁 . yardımcı olsanız çok iyi olur 🙏.
maalesef maltepe hattı ve spin olayı bana çok uzak. bildiğim kadarı ile o bölge sizden soruluyor.
Bu hatta yaz aylarında şamandıralı avlar yapılır benim yapmadığım bir av şekli ama genelde kıyı ahalisinin büyük çoğunluğu bu şekilde istavrit avlamayı tercih eder. Spin dönemi genelde Mayıs civarı Güzelyalıdan ilk spin ile dişli haberleri gelmeye başlar , Eylül ayından sonra surf ve yemli av deneyenler vardır ama çok verimli avlar yapıldığına ben şahit olmadım. Lrf ile ise süpriz avlara açık mırmır , eşkina , istavrit avları yapılacak güzel meralara sahiptir.
Ben genelde boğaz hattını tercih ediyorum ama yılın bazı dönemleri de bu hatta av yapıyoruz keyifli meraları vardır.

Kefali de unutmayalım 🙂 yaklaşık 10 gündür sabah 6-8 aralığında tek iğneyle kefal deniyorum ve verimli. 2 gün falan boş döndüm, o günleri hariç tutarsak salınanlar kaçanlar hariç ortalama 6-7 kefal geliyor. Restoranların/amcaların ekmek attığı yerlerde ya da liman içi, liman ağzı gibi yerlerde deneyebilirsiniz.

Geçen sene bu aylarda geceleri güzel beklemeli istavrit avlarım olmuştu, bu sene pek deneyemedim.

Kefali de unutmayalım 🙂 yaklaşık 10 gündür sabah 6-8 aralığında tek iğneyle kefal deniyorum ve verimli. 2 gün falan boş döndüm, o günleri hariç tutarsak salınanlar kaçanlar hariç ortalama 6-7 kefal geliyor. Restoranların/amcaların ekmek attığı yerlerde ya da liman içi, liman ağzı gibi yerlerde deneyebilirsiniz.

Geçen sene bu aylarda geceleri güzel beklemeli istavrit avlarım olmuştu, bu sene pek deneyemedim.
Çok teşekkür ederim İlginiz için. Aslında mirmir sarpa Karagöz belkii bir düşüncem vardı. Sarikanat sanırım hayaldir. Egeden sonra İstanbul biraz adapte sorunu yaşattı açıkçası 🙂

Çok teşekkür ederim İlginiz için. Aslında mirmir sarpa Karagöz belkii bir düşüncem vardı. Sarikanat sanırım hayaldir. Egeden sonra İstanbul biraz adapte sorunu yaşattı açıkçası 🙂

Bu sene mayısta şaşkınbakkal sahilinde güzel sivriburun karagöz avlarım olmuştu ancak yakında 1 kere gittim, ondan da boş döndüm. Yaz aylarında daha iyi yaptığı söyleniyordu, belki hala çıkıyordur. Yani karagöz buralarda alabileceğiniz balıklardan.

Sarıkanat içinse kasım ayında yemliyle sarıkanat deneyenler tanıyorum ancak pek sık yakalanmıyor izlenimi edinmiştim.

Merhabalar, ilk mesajım olacak.

İstanbul'da en son 15-20 sene önce balık tuttum. Başka yerlerde de nadir tutuyorum, ancak seyahate çıktığımda denk gelirse tuttuğum oluyor. Altıntepede oturuyorum, bu sıralar balık tutasım var. Boğaza gitmek biraz yorucu olduğu için Maltepe/Bostancı sahillerinde balık tutabilir miyim diye düşündüm. Dün tüm sahili yürüdüm, belki saat iyi değildi (akşam 6-7 gibi), 10 km sahilde balık tutan kişi sayısı 10 değildi. Dolayısı ile çok ideal bir balık tutma noktası değil gibi geldi. Bunu denize bakınca da anlıyorum çünkü çok sığ. Yine de günde 4-5 saat gidip 2-3 tane balık tutsam da fena olmaz diye düşünüyorum, bazen hiç olmayacak tabi. Fakat sorum şu, hangi yöntem ile?

Yapabileceğim yöntemler LRF, yemli, çapari ya da at çek diye tahmin ediyorum. LRF için çok derin olmasa da sanırım gece saatlerinde tutulabiliyor belirli bir seviyede. Yemli ve çapari ne kadar verimli, hiç bilmiyorum. Özellikle çaparide takılmaması imkansız gibi geliyor, zaten çaparinin kendisi nispeten uzun, birden çok iğne var, deniz sığ. At çek ise hiç yapan görmedim. At çekten kastım, 20-30 gram su üstü ya da altı sahte yemler ile avlanmak fakat orada zaten su altı hiç olmaz gibi, su üstü ile ise levrek falan çok hayalperest geldi.

Tecrübelerinize dayanarak hangi bölgelerde hangi tarzda av verimli oluyor? Dediğim gibi bu bölgenin aşırı verimli olmadığını biliyorum ama benim için problem değil. Teşekkürler.

Merhabalar, ilk mesajım olacak.

İstanbul'da en son 15-20 sene önce balık tuttum. Başka yerlerde de nadir tutuyorum, ancak seyahate çıktığımda denk gelirse tuttuğum oluyor. Altıntepede oturuyorum, bu sıralar balık tutasım var. Boğaza gitmek biraz yorucu olduğu için Maltepe/Bostancı sahillerinde balık tutabilir miyim diye düşündüm. Dün tüm sahili yürüdüm, belki saat iyi değildi (akşam 6-7 gibi), 10 km sahilde balık tutan kişi sayısı 10 değildi. Dolayısı ile çok ideal bir balık tutma noktası değil gibi geldi. Bunu denize bakınca da anlıyorum çünkü çok sığ. Yine de günde 4-5 saat gidip 2-3 tane balık tutsam da fena olmaz diye düşünüyorum, bazen hiç olmayacak tabi. Fakat sorum şu, hangi yöntem ile?

Yapabileceğim yöntemler LRF, yemli, çapari ya da at çek diye tahmin ediyorum. LRF için çok derin olmasa da sanırım gece saatlerinde tutulabiliyor belirli bir seviyede. Yemli ve çapari ne kadar verimli, hiç bilmiyorum. Özellikle çaparide takılmaması imkansız gibi geliyor, zaten çaparinin kendisi nispeten uzun, birden çok iğne var, deniz sığ. At çek ise hiç yapan görmedim. At çekten kastım, 20-30 gram su üstü ya da altı sahte yemler ile avlanmak fakat orada zaten su altı hiç olmaz gibi, su üstü ile ise levrek falan çok hayalperest geldi.

Tecrübelerinize dayanarak hangi bölgelerde hangi tarzda av verimli oluyor? Dediğim gibi bu bölgenin aşırı verimli olmadığını biliyorum ama benim için problem değil. Teşekkürler.
Kişiden kişiye değişmekle beraber hobi olarak sahile gideyim hava alayım hazır ordayım bari boş durmayalım diyorsanız bence olması gereken disiplin lrf özellikle bahsettiğiniz bölge ve daha ilerisi Üsküdar ve yine boğaza doğru.
Sebeplerime gelirsek daha önce de bu konuda bahsettiğim gibi o bölge yemli ve diğer avlarda müthiş verimli değil hatta verimli bile değil süpriz avlar veriyor mu evet ama 40 avda 1 denk gelirse ne ala ama lrf ile yine döneminde istavrit , mırmır ve denk gelirse eşkina keyifli avlar yaptırır..
Tabi burda ava ayıracağınız vaktin de ne zaman olduğu önemli sizin de dediğiniz gibi lrf avı gece yapılıyor.

Çapari adına, bostancı caddebostan arası için konuşayım. Evet çoğu yer aşırı sığ ama çapari atmaya izin verecek kadar derinlikli yerler de mevcut. Çapariyle balık almak istiyorum derseniz kesinlikle imkansız değil, çapariyle zevkli avlar yaptım. Yalnız buralarda çapari için çoğunlukla tercih edilen 4 metre civarı kamışlar yerine, bence 3 metre civarlarında bir surf veya spin kamışı ve kısa bir çapari kullanmak daha mantıklı. Bu kadar sığ yerlerde bu kadar hafif ağırlıklar atılırken fazla uzun surf kamışları artık bana mantıksız geliyor. Yalnız, verimli çapari yapılabilen ayların biraz kısıtlı olduğunu belirteyim. Boğaz gibi yılın her zamanı istavrit yakalanamıyor.

Doğru aylarda yine bu hatta güzel karagöz, ispari avları da yaptım yemliyle. Şu aralar ekmekle güzel kefal tutuluyor diye de bilgi geçeyim. Beklemeli çapari avlarıyla istavrit avlanabilir.

Belki sorularınıza tam cevap olmadı ama umarım biraz fikir verebilir.

@OmerAydın @Lafalisokalemabuno Cevaplar için teşekkürler.

Amacım zaman geçirmek, çalışma saatlerim serbest dolayısı ile canım sıkılınca gidip deneyebilirim, bazen hem yemli hem de LRF de yapabilirim sanırım, birini atıp bekleyip, diğeri ile aktif gibi. Çapari de sevdiğim bir yöntem, çok verimli olmasa da denenebilir.

Şuanda kamışım bile yok açıkçası, LRF, spin ve surf kamışı alıcam, belki spin kamışı ile de çapari yapılır çünkü zaten 3.30 metre civarı bir şey alıcam, atarı da 40 olacak dolayısı ile 30 gram kurşun yeterli olabilir. Tabi şimdilik oldukça ucuz kamışlar almayı planlıyorum, zaman zaman Japonya'ya gittiğim için bir sonraki gidişimde orada, bana en keyif veren stile göre daha iyi ve çantaya sığabilecek bir kamış alacağım, fiyatlar neredeyse 3'te 1. Özetle şuanda amaç tamamen denemek, biraz pratik yapınca daha kalabalık yerlere de gidebilirim, özellikle Üsküdar ulaşımı kolay sonuçta Marmaray ile.

belki spin kamışı ile de çapari yapılır çünkü zaten 3.30 metre civarı bir şey alıcam, atarı da 40 olacak dolayısı ile 30 gram kurşun yeterli olabilir.

Zaten çapari için bu civarlarda en çok atılan ağırlıklar 25-40 gram civarı. 50 ve üstü atan çok nadir. Ben de 10-40 atarlı, 2 parçalı, 2.80'lik bir spin kamışıyla çapari yapıyorum, gayet etkili ve zevkli. Yalnız forumdaşlardan normal spin disiplininin istanbulda çok kısıtlı olduğunu okumuştum, girişecekseniz biraz araştırmanız mantıklı olabilir.

Zaten çapari için bu civarlarda en çok atılan ağırlıklar 25-40 gram civarı. 50 ve üstü atan çok nadir. Ben de 10-40 atarlı, 2 parçalı, 2.80'lik bir spin kamışıyla çapari yapıyorum, gayet etkili ve zevkli. Yalnız forumdaşlardan normal spin disiplininin istanbulda çok kısıtlı olduğunu okumuştum, girişecekseniz biraz araştırmanız mantıklı olabilir.

Anladım, açıkçası çok ağır kurşunlarla boğazda av yapmak ne kadar keyifli olur benim için bilemiyorum, benim için balığı hissetmek keyifli o yüzden at çek ve çapari daha uygun gibi geldi. Tabi daha az balık tutacağız ama sıkıntı değil.

Back