Bu arada bu forumda Perchler, dev levrekler, çipuralar ve nice güzel balıklara dair paylaşımlar olduğundan biz burada, ölü merada, verimsiz merada, hayırsız merada anca istavrit, mezgit ve eşkina gibi sınırlı türde balık paylaşımları yapabiliyoruz maalesef. Yine de bizim bu sahil hattında olanlar ve istavrit merakı olanlar için takım bilgisini yinelemekte fayda görüyorum.
Kaliteli misinadan beden 22, köstekler 12 ve 12 numara 10 adet iğneden oluşan pembe-kırmızı simli takım. (Şamandıralı sistem) Bizim bu Tuzla-Kadıköy arasında her yerde iş yapıyor. Ben balığın boyunu bir tık büyütmek istediğimde, ki çoğu zaman bu yöntemi denerim, 10 numara iğne kullanıyorum, sim koymuyorum, onun yerine iğnelere yem takıyorum.
Dediğim üzere, bizim buralar sıkıntılı-verimsiz meralar ama yine de benim gibi imkanı anca bu meralarda avlanmaya müsait olanlar için, yeni başlayacak olanlar için istavrit takımını anımsatmış oldum. Tez zamanda eşkina, mırmır, mezgit ve diğer çeşitlerin avlarında görüşmek temennisiyle, selamlar herkese. 🙂