Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İyi akşamlar arkadaşlar

Küçükyalı sahil 17 temmuz akşam saat 21:40 lrf ile levrek aldık. 7 gram kurşun arkası silikon ile. Şaşkınız ama mutluyuz. Arkadaşı iade ettik. Denemeye devam
766c599c520e3201b8819fed67345e3e.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi akşamlar arkadaşlar

Küçükyalı sahil 17 temmuz akşam saat 21:40 lrf ile levrek aldık. 7 gram kurşun arkası silikon ile. Şaşkınız ama mutluyuz. Arkadaşı iade ettik. Denemeye devam

Tebrikler, kursun arkasi silikon nasil? Bir ornek fotograf yollar misiniz musait bir ara?
Rast gelsin.

İyi akşamlar arkadaşlar

Tebrikler Rast gelsin 🙂

Teşekkür ederim. Takımı anlatımı aşağıdaki videoda mevcut. Ben de bu videodan öğrendim

Farklı mecralarda tartışıldı bu sistem. Hatta lrfci spinci tartışmaları çıktı. taraf değilim yanlış anlaşılmasın. Lrf takımla sade jighead le avlar benim için de en keyiflisi. Lrf kamışımı kırınca elimdeki soin kamışla bu sistemi denedim. Yanımdaki arkadaşım lrf çalışıyordu. Kıraçalar da skor değişmedi 🙂 ama bana bonus geldi. Elbet daha iyi bir sistem olduğu anlamına gelmez benim ki tamamen şans. Bu merada levrek bulunması bile zaten çok büyük şans. Bizim bu uğraşımızın güzelliği zaten tek bir doğrusu olmaması. Meraya, suyun sıcaklığına,hava durumuna, mevsime, balığın açlığına tokluğuna göre her şey değişiyor. Ben de elimden geldiğince her şeyi deniyorum. Denemesi keyifli zaten. Sizler de burada deneyimlerinizi ne kadar paylaşırsanız o kadar çok öğreniriz

18 Temmuz akşamı @Umut19 yokluğunda saat 21:00 civarı @OmerAydın ile başladığımız avın ilk 1-1.5 saati oldukça sakin hatta nerdeyse vuruş alamadan geçti. Sonrasında oltalarımızı ziyaret eden kıraça - istavrit karışımı 5-6 balık suya iade edildi. Güzel bir vuruş aldıktan sonra kıyıya kadar getirmeyi başardığım çizgilerini göremediğimiz için ispendek tahmin ettiğimiz balık ise son bir hamle ile hemen önümüzde iğneden kurtulmayı başardı. Avın sonlarına doğru ise bu güzelliği kıyılatmak kısmet oldu. Lrf takımı, 3 gram mafsallı kurşun ve yarım boy isome L kahverengi ile alınmıştır.

Herkese rastgele.

Dosyalar

• IMG-20230719-WA0001.jpg
    IMG-20230719-WA0001.jpg
    32 KB · Okunma: 167
  • IMG-20230719-WA0009.jpg
    IMG-20230719-WA0009.jpg
    43.8 KB · Okunma: 161

Eşim "Komşu taze balık istiyor, getirebilir misin?" diye sorunca, bize de gitmek, av yapmak ve paylaşmak düştü.
Gönüllerde elbette eşkina başta olmak üzere, mırmır ve benzeri başka hedef balıklar var ama istavrit maalesef yemleri rahat bırakmadığından salt olarak eşimin talebi üzerine yani istavrite çalıştım.
Oltası suda olan tüm hobidaşlara rastgele.

Mera : PENDİK

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bu arada bu forumda Perchler, dev levrekler, çipuralar ve nice güzel balıklara dair paylaşımlar olduğundan biz burada, ölü merada, verimsiz merada, hayırsız merada anca istavrit, mezgit ve eşkina gibi sınırlı türde balık paylaşımları yapabiliyoruz maalesef. Yine de bizim bu sahil hattında olanlar ve istavrit merakı olanlar için takım bilgisini yinelemekte fayda görüyorum.

Kaliteli misinadan beden 22, köstekler 12 ve 12 numara 10 adet iğneden oluşan pembe-kırmızı simli takım. (Şamandıralı sistem) Bizim bu Tuzla-Kadıköy arasında her yerde iş yapıyor. Ben balığın boyunu bir tık büyütmek istediğimde, ki çoğu zaman bu yöntemi denerim, 10 numara iğne kullanıyorum, sim koymuyorum, onun yerine iğnelere yem takıyorum.

Dediğim üzere, bizim buralar sıkıntılı-verimsiz meralar ama yine de benim gibi imkanı anca bu meralarda avlanmaya müsait olanlar için, yeni başlayacak olanlar için istavrit takımını anımsatmış oldum. Tez zamanda eşkina, mırmır, mezgit ve diğer çeşitlerin avlarında görüşmek temennisiyle, selamlar herkese. 🙂

Back