Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tekrar merhabalar,

22.04.2025 saat 21.00-24.00 arası Kartal dragos istavrit avı neticesinde kıraçalar devam ediyor suya iadesini yaptık. Tek tük normal boylar geldi. Az miktarlar almaya gerek yoktu. Önümüzdeki günlerde güncellemeleri tekrar bildireceğim iyi avlar dilerim

Dün bostancıda 10'lu çapariyle 1-2, bugün yine bostancıdan 10'lu çapariyle sadece 7-8 alınabilir boy istavrit geldi. Balık eti, istavrit filetosu ve canlı istavrit taktığımız üçlü/ikili dip takımlarında sonuç sıfır. Simsiz 7'li ve 10'lu sinek iğneli çapariyle attığımız minik balık etlerinden oluşan dip takımından da sonuç sıfır. Dip oltalarına hiç balık vurmadı bile. Akşam üzerine kadar çapari atan bir abimiz yalnızca 1 istavrit alabildi. Zıpkıncı bir abimiz sığ, kıyıya yakın yerlerin orta kısımlarında bolca kefal sürüsü olduğunu belirtti. Olsun çayımızı içtik 🙂

Son düzenleme:
Rakı masam ve mezelerim eşliğinde eşkinaya attığım sıradan bir gece idi.
Ortamda rakı ve musıki olduğundan saat 12'ye dek hemen hemen hiç ayağa kalkmadan, durağan bir av geçiyordu. 3 adet eşkina alınca, biraz ayaklanayım ve istavrite atayım dedim.
Olduğum nokta hem sığ hem kayalık olduğundan 5 köstek ve karides kullanmayı tercih ettim. Boylar ideal istavrit boyu idi. Tek tük gelen ufak boylar ve çok sık gelen ispariler patili dostlara, ideal boylar ise kovaya yar oldu.

Video biraz uzun idi, güzel bir rakılamaca üstüne birkaç cila birası olunca çeneye vurdu haliyle. 🙂
O yüzden kırptım videoyu.

Bizim bu hatta istavriti bekleyen hobidaşlara genel - güncel bir rapor yazayım.

Maltepe dolgu alanında at çek ile alınan istavritlerin boyları bir hayli ufak. Eski senelere göre takvim çok farklı ilerliyor.

Tuzla sahil hattında gece şamandıralı avda anca iğne boyunu yükseltir ve yem takarsan istavrit alabiliyorsun. 10-12-14 numara iğnelerden oluşan düz çaparilere balık gelmiyor.

Ben son 2 haftamı Tuzla ve bu kez değişiklik yapıp Fenerbahçe taraflarında geçirdiğim için mahallemden, Maltepe Dolgu Alanı'ndan bizzat bilgi veremeyeceğim. Bizim av ekibinin bana ilettikleri LRF ile tek tük iri balığın geldiği ancak çapariye gelen balık boylarının bir hayli ufak olduğu yönünde.

Fenerbahçe taraflarında gece şamandıralıda çıplak iğnelere yem takarak balık alınıyor. Keza Kalamış civarında da gece keyifli avlar yapılmaya başlandı.

Bu hafta içi yine serin ve şiddetli poyrazlar ile geçecek. Ne hava ısındı ne de deniz suyu. Başta da belirttiğim üzere, eski senelere göre bir hayli farklı bir takvim işliyor.
Oltası suda olan, sabreden, emek sarf eden herkese önce huzur sonra bereketli avlar temenni ediyorum. RASTGELSİN!

Akşam 9 ile 11:30 arası kısa bir tempo yaptım. Videoda da belirttiğim üzere bu av tamamen kediciklere yaradı. 🙂 Abartılı fazla ufak balık vardı. Kıraça demiyorum hobidaşlar, ufak, bebek balıklar idi resmen. Düşünün 7 tane geliyor ama 40 gram kurşunu batıracak toplam güçleri yok.
Çareyi çapariyi bırakıp, büyük ve çıplak iğne ve biraz da karides takarak ürettim. Böylece nispeten daha büyük boylara ulaştım. Kısa soluklu bir av, pas tutmamaya devam, sokak hayvanlarının hayır duası ve kayınpedere rakılık az biraz balık olarak akşamı özetlemiş olayım. 🙂

Oltası suda olanlara, sabredenlere, emek sarf edenlere ve merasını temiz bırakanlara bereketli avlar, RASTGELSİN!

Dip Not: Kova 10 kiloluktur. 🙂

| CUMARTESİ GECESİ RAPORU |

Hem Maltepe hem de Kalamış tarafı güzel eşkina avları verdi. Lakin her 2 merada da dişli gezdiğinden uzun bir saat dilimi boyunca ya hiç istavrit gelmedi ya da kesik istavritler geldi.
Ben yeni alıp kombilediğim Daiwa Procaster ve Okuma Wave 6000, üzerine sarılı 0.17 Ryuji Hi-Tech X8 ip misina, önüne florakarbon lider vesaire gibi, atış yapmaya çalışmak gibi şeylerle uğraştım.
Eşim ise bir gözü dizilerde bir gözü eşkinaya yatırdığımız oltada takıldı.
2'si çok güzel boy olmak üzere toplamda 3 eşkina aldık. Abartılı fazla ispari ve yemleri tırtıklama sorunu vardı.
Akşamın başında adeta köprüyü andıran bir istavritçi yoğunluğu varken saat daha 11 bile olmadan yalnızca 1 istavritçi kalmıştı.
Yatak balığı mıdır, dönüş balığı mıdır artık onu bilemiyorum ama çapariyle dişli alındığına bizzat şahit oldum.

Bu arada istavritçilere duyurulur, bu akşamdan sonra şamandıralı av başlar. Meralarınızı yoklamaya başlayabilirsiniz.

| CUMARTESİ GECESİ RAPORU |

Hem Maltepe hem de Kalamış tarafı güzel eşkina avları verdi. Lakin her 2 merada da dişli gezdiğinden uzun bir saat dilimi boyunca ya hiç istavrit gelmedi ya da kesik istavritler geldi.
Ben yeni alıp kombilediğim Daiwa Procaster ve Okuma Wave 6000, üzerine sarılı 0.17 Ryuji Hi-Tech X8 ip misina, önüne florakarbon lider vesaire gibi, atış yapmaya çalışmak gibi şeylerle uğraştım.
Eşim ise bir gözü dizilerde bir gözü eşkinaya yatırdığımız oltada takıldı.
2'si çok güzel boy olmak üzere toplamda 3 eşkina aldık. Abartılı fazla ispari ve yemleri tırtıklama sorunu vardı.
Akşamın başında adeta köprüyü andıran bir istavritçi yoğunluğu varken saat daha 11 bile olmadan yalnızca 1 istavritçi kalmıştı.
Yatak balığı mıdır, dönüş balığı mıdır artık onu bilemiyorum ama çapariyle dişli alındığına bizzat şahit oldum.

Bu arada istavritçilere duyurulur, bu akşamdan sonra şamandıralı av başlar. Meralarınızı yoklamaya başlayabilirsiniz.
Erden Pendik tarafıda 1 haftadır güzel eşkina yapıyor 🙂
Kısa bir soru, Maltepe ve Dragos da sabah suyu dişli alan var mı, spin ile?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erden Pendik tarafıda 1 haftadır güzel eşkina yapıyor 🙂
Kısa bir soru, Maltepe ve Dragos da sabah suyu dişli alan var mı, spin ile?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Barış üstadım öncelikle selamlar. Seni bu başlıkta görmeyi özlemişiz efem. 🙂

Soru bana ise, beni az çok bilirsin, tuttuğum yahut bizzat gördüğüm harici asla aktarım yapmam.
Bu bağlamda dişliyi yakalayanların bir tanesi hariç hepsi at-çek ile bir tanesi ise hava karardığı dakikalarda şamandıralı ve yine çapari ile aldılar. Yani düz mantıkta şaşırtıcı bir durum. Gerçi at-çek esnasında istavriti kovalarken bir ihtimal iğnelere dolanması ama şamandıra gibi durağan bir avda enteresan.
Sonuç olarak spin ile değildi hiçbir dişli avı. 🙂

Yardımlarınız sayesinde bugün aldığım eşkina. Boy 41 cm, ağırlık 955 gram geldi. Yem iri teke. Midesinden/bağırsaklarından 5-6 tane ufacık yengeç veya yengeç iskeleti çıktı, bir de benim tekem. İğne 3/0 aberdeen tip, 1 liralık jenerik iğne. Takım ikili dip takımına klips civarında şamandıra. İlk eşkinam 🙂

Başlıksız.jpg

Bunların bu kadar büyükleri sürü halinde mi yaşıyor? Bunu aldığım yeri tekrar tekrar denemem mantıklı olur mu acaba?

@Lafalisokalemabuno Tebrikler. Emek verdin, sabrettin ve umarım bundan sonra daimi olur eşkina avların.

Ben de dün akşam kafamda sabahlamak olmasına rağmen hesapta olmayan sebeplerden ötürü kısa soluklu bir av yaptım. 3 eşkina ile tamamladığım avın ilk dakikalarında, saat 9-10 gibi foruma bir video atayım dedim ancak becerememişim. 🙂
Bu arada hayatımda gördüğüm en büyük iskorpitlerden biri oltama takıldı. Kendi kendime çok hayıflandım, "Ulan Erden şunu güzelce temizleyip, çorbasını yapmasını karı koca öğrenemediniz gittiniz." diye.
Balığı beceremediğim, biraz da ürktüğüm için suya da iade edemedim. Ne Santos ne de diğer kediler yemediler. Öyle kalakaldı dolgu alanının betonunda.

Back