Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bezmi Alem karşısı an itibariyle dehşet istavrit yapıyor. Gelen telefonlara göre Koçtaş'a kadar her yer istavritten yıkılıyor.
Çaparilere 7'li 8'li balık gelmekte. Boylar muazzam irilikte.

Kader yüzümüze güldü bu akşam. Çok şükür vatanıma, milletime.
Çapari rengi turuncu, kırmızı ve tonları.
İyi ki çift kamış gelmişim. Neyse ben ava devam.

Sefan olsun kardeşim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bugün suadiyedeki 3 saatlik avımın ilk dakikalarında hoş bir iskorpit alabildim. Yem tekeydi. Karnından iri bir yengeç çıktı, midesi doluysa da tekeme atlamış. Aç gözlülüğün sonu 🙂 10-12 tekemi yine bir şeyler sürekli aldı ama iğneye takılmadı. Tekelerden biri ortasından ısırılmış ve iğnede kuyruğu durur şekilde geldi, buralarda bunu yapabilecek ne balık var bilemiyorum. Oltaya vurulduğunu sadece 2 kez hissettim, birinde zaten iskorpit geldi. Galiba kullandığım iğneler yeterince keskin değil. Yarın iğne değişip tekrar deneyeceğim aynı yerde. Erden hocam da dahil bu forumdaki benden çok daha deneyimli eşkinacıların tercih ettiği circle hook bana cazip gelmiyor ama kayaya/midyeye falan daha az takılacak olması aklımı çeliyor.

Sardığım takımları, kullandığım sistemi ve tekniği düzeltince galiba buralardan bol balık alabileceğim.

1747612260879.png
iskorpit.jpg

Erden hocam da dahil bu forumdaki benden çok daha deneyimli eşkinacıların tercih ettiği circle hook bana cazip gelmiyor ama kayaya/midyeye falan daha az takılacak olması aklımı çeliyor.

Burayı anlayamadım Samet hocam?
Circle iğnenin kayaya daha az takılması gibi bir avantajı yok bildiğim kadarıyla. En azından benim öyle bir beyanım olmadı. 🙂
Circle iğnenin avantajı hedef balığımız eşkina, çipura gibi balıklar ise o vakit iğnenin yapısı sayesinde tasma da geciksek bile balık iğneyi kusarken bir şekilde yanak, dudak vesaire bir yerine takılarak kaçma ihtimalini bir hayli zayıflatıyor.
Lakin bunun harici takılmayı engellemesi gibi bir durum söz konusu değil.

Son bir şey; teke için olmaz ama yemli av yapacaksan mutlak suretle yem ipi kullan. İnan harami balıkların yemi bozması yahut boş yere aksiyon gibi birçok olumsuzluğun önüne geçiyor. Ama çok hassas şekilde, sabırla ve yemin formunu bozmadan bağlamalısın.

Burayı anlayamadım Samet hocam?
Circle iğnenin kayaya daha az takılması gibi bir avantajı yok bildiğim kadarıyla. En azından benim öyle bir beyanım olmadı. 🙂
Circle iğnenin avantajı hedef balığımız eşkina, çipura gibi balıklar ise o vakit iğnenin yapısı sayesinde tasma da geciksek bile balık iğneyi kusarken bir şekilde yanak, dudak vesaire bir yerine takılarak kaçma ihtimalini bir hayli zayıflatıyor.
Lakin bunun harici takılmayı engellemesi gibi bir durum söz konusu değil.

Son bir şey; teke için olmaz ama yemli av yapacaksan mutlak suretle yem ipi kullan. İnan harami balıkların yemi bozması yahut boş yere aksiyon gibi birçok olumsuzluğun önüne geçiyor. Ama çok hassas şekilde, sabırla ve yemin formunu bozmadan bağlamalısın.

Şu an balığı kaçırmaktan ziyade iğneyi balığın ağzına takmakta sorun yaşadığım için, tercih edilen circle iğne şu anki durumumda çok mantıklı gelmiyor anlamında söyledim. Tamamen kendi düşüncelerim yani 🙂 Avantajlarını sayenizde öğrenmiştim, balıkları biraz daha oltaya takmayı başarınca circle iğneyi denemek istiyorum ben de.

Circle iğnenin ucu açıkta olmadığı için yosuna, midyeye, denize atılan poşetlere, denizdeki kopmuş takımlara iğnenin takılması daha zor olmalı diye düşünmüştüm. Öte yandan J tipi iğneler önüne ne gelirse alıyor. Üçlü iğne falan kullansaydık daha da fazla takılırdı. Belki bunun etkisi gözardı edilebilirdir, onu bilemiyorum.

Evet, yem ipi kullanmazsam iğneler boş boş bekleyebilir düşüncesiyle paranoyakça sarıyorum yem ipini 🙂

Son üç gündür bostancıda gün batarken deniz kefal kaynıyor. Yüzeyden besleniyorlar. Üç köstekli takımla şamandıra ile ekmek atsam da 2-3 saat boyunca oltaya 3-4 kez dokundular, oldukça garipti. En yoğunlaştıkları yere şamandırayı getirsem bile ekmeklere dokunmadılar. Etrafta çok fazla ekmek olmasından benim oltaya fırsat gelmediğini sanıyorum. Ayrıca takımın bedeni de köstekleri de 0,35 mm ve iğneler siyah idi, herhalde bunun etkisi de olmuştur. Bir dahakine 0,20 köstekli takımda beyaz iğne kullanarak deneyeceğim, bakalım ne oluyor.

Son üç gündür bostancıda gün batarken deniz kefal kaynıyor. Yüzeyden besleniyorlar. Üç köstekli takımla şamandıra ile ekmek atsam da 2-3 saat boyunca oltaya 3-4 kez dokundular, oldukça garipti. En yoğunlaştıkları yere şamandırayı getirsem bile ekmeklere dokunmadılar. Etrafta çok fazla ekmek olmasından benim oltaya fırsat gelmediğini sanıyorum. Ayrıca takımın bedeni de köstekleri de 0,35 mm ve iğneler siyah idi, herhalde bunun etkisi de olmuştur. Bir dahakine 0,20 köstekli takımda beyaz iğne kullanarak deneyeceğim, bakalım ne oluyor.
rüzgar nasıldı? genelde karadan açığa doğru esip su üstü çok küçük çırpıntılı olduğu zaman oltaya geliyorlar aksi olduğu zaman yani rüzgar kıyıya esip dalgalı olunca oltaya pek vurmuyorlar. Belki deniz üstü küçük kırpıntılı ve rüzgarlı olunca dışarıyı göremeyip ürkmüyorlar ve daha kolay yakalanıyorlar.

20 Mayıs Salı akşamı 20:30 civarında 2 saatin biraz üzerinde av yapmak üzere sahile indim. İlk gelen iri boy istavrit yine aradan bir numune geldi dedirtse de aynı şekilde balık devam etti. Normalde alınır mı alınmaz diye düşündüğümüz boyları suya iade ettik haliyle. Max 3 kamışla adeta sarıkanat çekiyormuş hissi veren iri istavritler ve istavrit kalaması ile bir türlü kıyıya gelmek bilmeyen babacan bir iskorpit ile avı noktaladım. Meradaki fotoğrafta maşadan evdeki fotoda ise paketten boyları referans alabilirsiniz. Son zamanlarda denk gelen en iri istavritler ile keyifli bir av oldu. Ertesi gün iş olduğu için tadında bırakmak durumunda kaldım haliyle.

Takım bilgisi: imzada mevcut
Jighead: Aji drive 1.8 gr
Silikon: Berkley baby sardine clear silver, Alive orange tiger, berkley minnow, isome marukyu sarı.
Mera: Kartal

Dosyalar

• 8e485ec0-a5ed-47c5-bdf3-1e17c3d9727e.jpg
    8e485ec0-a5ed-47c5-bdf3-1e17c3d9727e.jpg
    27.7 KB · Okunma: 70
  • da6cb00f-a115-424b-b9a4-2fd8a2fb10a6.jpg
    da6cb00f-a115-424b-b9a4-2fd8a2fb10a6.jpg
    86 KB · Okunma: 70
  • 26b875ef-d60d-43fd-acf5-7275e1663d05.jpg
    26b875ef-d60d-43fd-acf5-7275e1663d05.jpg
    54.1 KB · Okunma: 69
rüzgar nasıldı? genelde karadan açığa doğru esip su üstü çok küçük çırpıntılı olduğu zaman oltaya geliyorlar aksi olduğu zaman yani rüzgar kıyıya esip dalgalı olunca oltaya pek vurmuyorlar. Belki deniz üstü küçük kırpıntılı ve rüzgarlı olunca dışarıyı göremeyip ürkmüyorlar ve daha kolay yakalanıyorlar.

Maalesef rüzgar yönünü hatırlayamadım ama çarşaf olmaya yakındı diyebilirim. Akıntı ekmekleri kıyıdan uzaklaştırıyordu. Uzaktan bile şamandıra rahatça gözüküyordu batıp çıkmadan. Yüzeyden baya cesaretlice besleniyorlardı ama kıyıya 20-30 metre mesafedeydiler genellikle.

Günlerdir tekelerimi katur kutur yiyen canlılar isparilermiş 🙁 Nedense isparilerin kocaman tekeleri darlayabileceği hiç aklıma gelmemişti. Midyeye, balık etine gelmeyen ispariler teke etine çok vuruyor. Bir dahakine yem ipiyle market karides deneyip bol ispari almayı deneyeyim bari, çünkü tekeleri zaman zaman dakika içerisinde iğneden alıyorlar gibiydi.

Back