Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dün forumdan çok değerli bir hobidaşımızın daveti ile şahsen eşkina avına, davet eden arkadaş ise LRF çalışmaya Kartal Koçtaş önüne geçtik. Çok fazla kalabalık vardı. Atacak yer bulmakta bir hayli zorlandık açıkçası.
Arkadaşın LRF ile yaptığı ve istavrit ile iri isparilere fazlasıyla doyduğu avın fotoğrafı mevcut ancak kendisi raporlayacaktır diye düşünerek ben kendi adıma bir rapor geçmek isterim. Hedef balığım eşkina idi ve SIFIR ADET eşkina aldım.
İstavrite döneyim dediğim andan itibaren ise kedinin misinaya dolanmasından, stopere, stoperden şamandıraya, şamandıradan makine arızasına kadar her türlü teknik soruna bir de şiddetli mide ağrısı eklenince kendi adıma av olarak keyifsiz ancak sohbet olarak muazzam keyifli bir akşam oldu. İstavrit saat olarak bir hayli erken kesti. Yanımızdaki bir diğer arkadaşımız erkenden topladı gitti. Ben biraz da karides takarak denemek istedim ama ona dahi balık gelmedi. Durum bundan ibaret.

Oltası suda olan, emek sarf eden herkese bereketli avlar temenni ederim, RASTGELSİN!

Başlıksız.jpg

Merhabalar,

Bu civarlarda istavrit takvimiyle ilgili genel bilgi alabilir miyim? Surf, spin, LRF yöntemleriyle kabaca hangi aylarda istavrit iyi tutulur? Gece ışıklı avda yemli veya çapari için hangi ayları kovalamalıyız?

Teşekkürler.

ben de dün dragosa gittim gün batımına yakın akşam ezanıyla 8tane falan istavrit aldım sonra şamadıralı deneyeyim dedim attım biraz bekledim çekeyim dedim takılmış yanımdaki çok beklersen akıntıyla buraya geliyor dedi. Bayramdan önce şamandıralı baya büyük boylar alıyorlardı düm öyle alan görmedim.

@Lafalisokalemabuno , @kamalarapala ve bu 2 beyfendinin nezdinde diğer hobidaşları bilgilendirmek isterim.
2016 senesinden bu yana yazılı ve cep telefonunun tarih atma özelliği sayesinde görsel olarak arşiv tutarım. 2016 senesinden bu yana İLK KEZ dişli merada bu kadar uzun soluklu kaldı. Durum böyle olunca istavrit ya hiç kıyılamıyor ya da denk getirebilirsen 1-2 saat aldın aldın. Ama o da her akşam değil, bazı akşamlar oluyor.
Kartal'da ve Maltepe Dolgu Alanı'nda av yapan kendi arkadaş çevremden at-çek raporu rica ettiğimde ise at-çek ile yapılan avların şamandıraya göre daha verimli olduğunu fark ettim. Ancak ben de dahil birçoğumuz için gündüz saatleri iş güç olduğundan at-çek bizlere pek uymuyor.
İşin entresan tarafı spin ile de alamıyor bizimkiler. Yani normal şartlar altında haziran ayında dönüş balığına atarlar ve spin ile az da olsa skor yapıyordu hem arkadaşlarım hem de çevremizdeki hobidaşlar. Kartal-Maltepe hattında bu sene spin de pek iş yapmıyor.

Bu bilgilendirme sonrası konu dışı bir aktarım yapmak isterim. Malumunuz kasten yaralama, tehdit ve benzeri suçları işleyenlerin belli bir kısmı af yasası ile aramızda gezmeye başladı. Suçsuz ya da talihsiz şekilde içeri girenleri tenzih ederek belirtmek isterim ki, artık özellikle akşam-gece avlarında çok dikkatli olun arkadaşlar.
Dün eşimle beraber yaptığımız eşkina avı sırasında 4 gencin önce sözlü daha sonra bıçaklı saldırısına maruz kaldık. Gençlerden biri yeni af yasası ile çıkmış, güvenlikler geldiğinde ve polis arandığında "Yanarım ben, daha yeni af ile çıktım." diye söylenip duruyordu.
Konuyu çok uzatmak istemem lakin bir insan bir hata yapabilir, 2-3 belki 4 kez de aynı hatayı yapabilir. Ama suç işlemeyi bir kariyer planlaması haline getirmiş olan genç yahut yaşlı fark etmez, kadın ve erkeklerin dışarıya salıverilmesi masumların canının yanması ve toplumsal huzurun kaçmasından başka bir sonuç doğurmaz.
Dün de bugün de tek bir şey için dua edip durdum. Gerçi hem dua hem de galiz sözler, en yaratıcı küfürleri de sıralayıp duruyorum geceden bu yana. Umarım bu tarz sakıncalı ve küllüm zarar tipler
, saraylarda / ultra güvenlikli konfor dolu alanlarda yaşayanların çocuklarına bizzat salça olur ve canlarını yakarlar. Belki o zaman ben ve benim gibi sıradan vatandaşların ne anlatmak istediği anlaşılır. AMİN!

@Lafalisokalemabuno , @kamalarapala ve bu 2 beyfendinin nezdinde diğer hobidaşları bilgilendirmek isterim.
2016 senesinden bu yana yazılı ve cep telefonunun tarih atma özelliği sayesinde görsel olarak arşiv tutarım. 2016 senesinden bu yana İLK KEZ dişli merada bu kadar uzun soluklu kaldı. Durum böyle olunca istavrit ya hiç kıyılamıyor ya da denk getirebilirsen 1-2 saat aldın aldın. Ama o da her akşam değil, bazı akşamlar oluyor.
Kartal'da ve Maltepe Dolgu Alanı'nda av yapan kendi arkadaş çevremden at-çek raporu rica ettiğimde ise at-çek ile yapılan avların şamandıraya göre daha verimli olduğunu fark ettim. Ancak ben de dahil birçoğumuz için gündüz saatleri iş güç olduğundan at-çek bizlere pek uymuyor.
İşin entresan tarafı spin ile de alamıyor bizimkiler. Yani normal şartlar altında haziran ayında dönüş balığına atarlar ve spin ile az da olsa skor yapıyordu hem arkadaşlarım hem de çevremizdeki hobidaşlar. Kartal-Maltepe hattında bu sene spin de pek iş yapmıyor.

Bu bilgilendirme sonrası konu dışı bir aktarım yapmak isterim. Malumunuz kasten yaralama, tehdit ve benzeri suçları işleyenlerin belli bir kısmı af yasası ile aramızda gezmeye başladı. Suçsuz ya da talihsiz şekilde içeri girenleri tenzih ederek belirtmek isterim ki, artık özellikle akşam-gece avlarında çok dikkatli olun arkadaşlar.
Dün eşimle beraber yaptığımız eşkina avı sırasında 4 gencin önce sözlü daha sonra bıçaklı saldırısına maruz kaldık. Gençlerden biri yeni af yasası ile çıkmış, güvenlikler geldiğinde ve polis arandığında "Yanarım ben, daha yeni af ile çıktım." diye söylenip duruyordu.
Konuyu çok uzatmak istemem lakin bir insan bir hata yapabilir, 2-3 belki 4 kez de aynı hatayı yapabilir. Ama suç işlemeyi bir kariyer planlaması haline getirmiş olan genç yahut yaşlı fark etmez, kadın ve erkeklerin dışarıya salıverilmesi masumların canının yanması ve toplumsal huzurun kaçmasından başka bir sonuç doğurmaz.
Dün de bugün de tek bir şey için dua edip durdum. Gerçi hem dua hem de galiz sözler, en yaratıcı küfürleri de sıralayıp duruyorum geceden bu yana. Umarım bu tarz sakıncalı ve küllüm zarar tipler
, saraylarda / ultra güvenlikli konfor dolu alanlarda yaşayanların çocuklarına bizzat salça olur ve canlarını yakarlar. Belki o zaman ben ve benim gibi sıradan vatandaşların ne anlatmak istediği anlaşılır. AMİN!
Çok geçmiş olsun. Birer tane şok cihazı falan edinmek lazım. Eşiyle sahilde av yapan birine de neden salça oluyorlar onu da anlamak güç. Allah tekrarını göstermesin.

Çok geçmiş olsun. Birer tane şok cihazı falan edinmek lazım. Eşiyle sahilde av yapan birine de neden salça oluyorlar onu da anlamak güç. Allah tekrarını göstermesin.

Sağ olasın, çok can sıkıcı, moral bozucu idi açıkçası. Bu arada gaz vardı eşimin yanımnda ama onlar 4 kişi, eşimi saymaz isek ben tek idim. Ve bir tanesi gayet büyük bir ekmek bıçağı ile saldırdı. Yani gaz hem aklıma gelmedi o an hem de sayıca çok kalabalık olduklarından bir de çift kamış, tripod, bir sürü malzeme falan olduğundan neyse, bilemedim, çok cümle de kuramıyorum açıkçası. Aşırı can sıkıcı bir hadise idi, aşırı, aşırı..

Çok geçmiş olsun. Umarım eşinize veya size bir şey olmamıştır. Ben de bayramdan önce sabah sabah bali çeken birisinin saçma sapan sorularına maruz kalmıştım. İşte ahlaksızını, şerefsizini çıkarıyorlar ki hapislerde yer açılsın.

Şok cihazı bence hem legalliği açısından, hem de etkililiği açısından sıkıntılı. Biber gazı bir veya daha fazla kişiye, saldırgan köpeklere karşı daha etkili olacaktır. Belki bir de ağırından fener taşımak gerek.

çok geçmiş olsun. malesef tuzu kuru olanların karar verdikleri hayatı yaşıyoruz. kendi adıma ne kadar şiddete vs karşı olsam da özellikle hanımla akşam üzeri gezerken yanımda bir şeyler taşımak zorunda hissediyorum kendimi. size tavsiyem imkanınız varsa kesinlikle biber gazı bulundurmanız. bununla geçmiş olsun.

Yılmaz Bey selamlar. Sağ olun.
Gaz vardı eşimde ama bahsettiğim üzere hem karşı taraf 4 kişi hem de 2 ayrı olta ve diğer ekipmanlar var idi. Gazı sıktıktan sonra olay yerinden uzaklaşma şansımız yok maalesef o yüzden gaz da pek işe yaramazdı sanki.
Bu arada vatandaş kendi imkanlarıyla kendini koruyacaksa vay halimize vay!

Yıllarca bireysel silahlanmaya karşı çıktım çevremde bu çok yaygın olsa da taşıma ruhsatını da alabilcek olsam da karşı çıktım ama şu son dönemde vatandaşın kendi imkanı ile kendini koruması noktasına geldiği için eskisi kadar soğuk bakmıyorum af yasası muhabbeti ilk çıktığında çok takip etmedim sonra mahallemin bir süredir ortalıkta gözükmeyen torbacılarını görünce dedim af lar başlamış sanırım soğuk baktığımız konuyu gündeme getirmenin zamanı da gelmiş...
@ErdenEren Geçmiş olsun hocam siz tek başınıza çok av yapıyorsunuz imkan dahilinde kalabalık olan yerlere gitmekte fayda var..

Back