@Lafalisokalemabuno ,
@kamalarapala ve bu 2 beyfendinin nezdinde diğer hobidaşları bilgilendirmek isterim.
2016 senesinden bu yana yazılı ve cep telefonunun tarih atma özelliği sayesinde görsel olarak arşiv tutarım. 2016 senesinden bu yana İLK KEZ dişli merada bu kadar uzun soluklu kaldı. Durum böyle olunca istavrit ya hiç kıyılamıyor ya da denk getirebilirsen 1-2 saat aldın aldın. Ama o da her akşam değil, bazı akşamlar oluyor.
Kartal'da ve Maltepe Dolgu Alanı'nda av yapan kendi arkadaş çevremden at-çek raporu rica ettiğimde ise at-çek ile yapılan avların şamandıraya göre daha verimli olduğunu fark ettim. Ancak ben de dahil birçoğumuz için gündüz saatleri iş güç olduğundan at-çek bizlere pek uymuyor.
İşin entresan tarafı spin ile de alamıyor bizimkiler. Yani normal şartlar altında haziran ayında dönüş balığına atarlar ve spin ile az da olsa skor yapıyordu hem arkadaşlarım hem de çevremizdeki hobidaşlar. Kartal-Maltepe hattında bu sene spin de pek iş yapmıyor.
Bu bilgilendirme sonrası konu dışı bir aktarım yapmak isterim. Malumunuz kasten yaralama, tehdit ve benzeri suçları işleyenlerin belli bir kısmı af yasası ile aramızda gezmeye başladı. Suçsuz ya da talihsiz şekilde içeri girenleri tenzih ederek belirtmek isterim ki, artık özellikle akşam-gece avlarında çok dikkatli olun arkadaşlar.
Dün eşimle beraber yaptığımız eşkina avı sırasında 4 gencin önce sözlü daha sonra bıçaklı saldırısına maruz kaldık. Gençlerden biri yeni af yasası ile çıkmış, güvenlikler geldiğinde ve polis arandığında "Yanarım ben, daha yeni af ile çıktım." diye söylenip duruyordu.
Konuyu çok uzatmak istemem lakin bir insan bir hata yapabilir, 2-3 belki 4 kez de aynı hatayı yapabilir. Ama suç işlemeyi bir kariyer planlaması haline getirmiş olan genç yahut yaşlı fark etmez, kadın ve erkeklerin dışarıya salıverilmesi masumların canının yanması ve toplumsal huzurun kaçmasından başka bir sonuç doğurmaz.
Dün de bugün de tek bir şey için dua edip durdum. Gerçi hem dua hem de galiz sözler, en yaratıcı küfürleri de sıralayıp duruyorum geceden bu yana. Umarım bu tarz sakıncalı ve küllüm zarar tipler, saraylarda / ultra güvenlikli konfor dolu alanlarda yaşayanların çocuklarına bizzat salça olur ve canlarını yakarlar. Belki o zaman ben ve benim gibi sıradan vatandaşların ne anlatmak istediği anlaşılır. AMİN!