Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok geçmiş olsun Erden hocam ben de dün dragosta istediğimi bulamadığımdan bugün beykoz sosyal tesislerine nişanlımla gittik 2 olta çoğunluğu kıraça olmak üzere baya bir balık tuttuk ama yakından galatadaki usul gibi tutuluyor o da bana çok keyif vermiyor açıkçası. uzaktan çeken yoktu hava karardıktan sonra 2 çinekop yakaladılar çapariyle.
Sonra da hava karardıkça sizi rahatsız eden tipler gibi birileri birbirlerini kovalayıp ses gürültü çıkarıp insanları rahatsız ettiler herkes de ayrı ayrı müzik çalmaya başlayınca döndük biz de eve.

Erden bey çok geçmiş olsun, insan yalnız olsa elinden geleni yapar ancak yanınız da eşiniz varken böyle bir olayın başına gelmesine çok üzüldüm. Zaten size saldıranlar şerefsiz olmasalar ailenin olduğu ortama yanaşmazlar bile, Ömer bey doğru söylüyor akşam saatlerinde bu hobiyi yapan insanların daha dikkatli olması gerekiyor. Galiba siz tek başınıza av yapıyorsunuz, belki bir iki arkadaş beraber avlanmayı düşünmelisiniz veya tanıdık dostların olduğu meralara gitmelisiniz.
Tekrar çok geçmiş olsun..

Galiba siz tek başınıza av yapıyorsunuz, belki bir iki arkadaş beraber avlanmayı düşünmelisiniz veya tanıdık dostların olduğu meralara gitmelisiniz.
Tekrar çok geçmiş olsun..

Uzun seneler bir hayli kalabalık gruplarla av yaptıktan sonra özellikle son 3-4 senedir yalnız kalmaya özen gösteriyorum açıkçası. Ege'de bile av yaptığım yer antik kuntik bir nokta. Ama orada 3 özel korumam var. Patili dostlar bir an olsun yalnız bırakmıyor beni, o açıdan kafam rahat. 🙂
Burada, İstanbul'da ise hepi topu 4 merada avlanan birisi olarak yine birçok tanıdık abi-abla ve arkadaş oluyor çevremde ama eşkina avlarında gece 4'e 5'e dek durduğum için avın son saatlerinde genelde kimseler kalmamış oluyor.

Kendi adıma en büyük sıkıntı benimle sıkça ava gelen ve istavrite, izmarite vesaire atmayı çok seven eşimin İstanbul'da bir daha ava gelmeme kararı alması oldu.

Dün akşam evde otururken Maltepe ve Küçükyalı'dan arkadaşlar aradı.
İstavrit yine yokmuş. LRF çalışan bir arkadaşları bile 8-10 parça balık anca alabilmiş.
Senelerdir ve hatta müsilajın tüm kıyı şeridini kapladığı dönemlerde bile böyle bir kısır takvim yaşanmamıştı. Beğenmediğimiz istavriti özler olduk. Çok enteresan.

@Lafalisokalemabuno , @kamalarapala ve bu 2 beyfendinin nezdinde diğer hobidaşları bilgilendirmek isterim.
2016 senesinden bu yana yazılı ve cep telefonunun tarih atma özelliği sayesinde görsel olarak arşiv tutarım. 2016 senesinden bu yana İLK KEZ dişli merada bu kadar uzun soluklu kaldı. Durum böyle olunca istavrit ya hiç kıyılamıyor ya da denk getirebilirsen 1-2 saat aldın aldın. Ama o da her akşam değil, bazı akşamlar oluyor.
Kartal'da ve Maltepe Dolgu Alanı'nda av yapan kendi arkadaş çevremden at-çek raporu rica ettiğimde ise at-çek ile yapılan avların şamandıraya göre daha verimli olduğunu fark ettim. Ancak ben de dahil birçoğumuz için gündüz saatleri iş güç olduğundan at-çek bizlere pek uymuyor.
İşin entresan tarafı spin ile de alamıyor bizimkiler. Yani normal şartlar altında haziran ayında dönüş balığına atarlar ve spin ile az da olsa skor yapıyordu hem arkadaşlarım hem de çevremizdeki hobidaşlar. Kartal-Maltepe hattında bu sene spin de pek iş yapmıyor.

Bu bilgilendirme sonrası konu dışı bir aktarım yapmak isterim. Malumunuz kasten yaralama, tehdit ve benzeri suçları işleyenlerin belli bir kısmı af yasası ile aramızda gezmeye başladı. Suçsuz ya da talihsiz şekilde içeri girenleri tenzih ederek belirtmek isterim ki, artık özellikle akşam-gece avlarında çok dikkatli olun arkadaşlar.
Dün eşimle beraber yaptığımız eşkina avı sırasında 4 gencin önce sözlü daha sonra bıçaklı saldırısına maruz kaldık. Gençlerden biri yeni af yasası ile çıkmış, güvenlikler geldiğinde ve polis arandığında "Yanarım ben, daha yeni af ile çıktım." diye söylenip duruyordu.
Konuyu çok uzatmak istemem lakin bir insan bir hata yapabilir, 2-3 belki 4 kez de aynı hatayı yapabilir. Ama suç işlemeyi bir kariyer planlaması haline getirmiş olan genç yahut yaşlı fark etmez, kadın ve erkeklerin dışarıya salıverilmesi masumların canının yanması ve toplumsal huzurun kaçmasından başka bir sonuç doğurmaz.
Dün de bugün de tek bir şey için dua edip durdum. Gerçi hem dua hem de galiz sözler, en yaratıcı küfürleri de sıralayıp duruyorum geceden bu yana. Umarım bu tarz sakıncalı ve küllüm zarar tipler
, saraylarda / ultra güvenlikli konfor dolu alanlarda yaşayanların çocuklarına bizzat salça olur ve canlarını yakarlar. Belki o zaman ben ve benim gibi sıradan vatandaşların ne anlatmak istediği anlaşılır. AMİN!

Geçmiş olsun. Ne sokakta ne de ev de emniyette değiliz.

Ben 70li yılların başından beri karate ile uğraşmama rağmen her zaman kavgaya girmeden işin içinden çıkmayı denerim. Bizim ülkemizde kanunlarda berbat bir durumda kendini savunurken suçlu duruma düşmenizde çok mümkün. Benim bir veteriner arkadaşım akşam Göztepe’de giderken iki kişi arkasından gelip bıçak çekmiş ve o da elindeki çelik aşı taşıma çantasını adamın kafasına vurup yaralamış fakat sonuçta adamlar suçsuz, kendisi suçlu çıktı ve uzun mahkeme süreci yaşadı.

Akşam avlarında yanınızda 1000 lümen üzeri iyi marka bir el feneri bulundurun. Size saldıracak adamın suratına strobe modunda kısa aralıklarla sıkarsanız kısa bir süre için körlük yaşar ve o sırada size kaçma fırsatı verebilir. Tabi ben bildiğim için bunu saldırganı bertaraf edecek bazı vuruşlarla destekleyerek arkamdan koşamayacak hale getirebilirim ama herkes için geçerli olmayabilir. Örneğin diz kapağına alacağı bir tekme darbesinden sonra sizi pek takip edemez. Diğer bir konu da adamın canını yakıp hareketsiz hale getiremezseniz sizi o can acısıyla daha fazla hırlapayabilir. Eğer saldırgan gasp amacıyla gelmişse elinde bıçak vs varsa hiç itiraz etmeden üzerinizden onu tatmin edecek kadar ne varsa verin hiç tartışmayın. Dövüş sanatlarında en usta kişiler dahi bıçaklı biriyle karşılaşmak istemezler. Ayrıca yukarıda dediğim gibi her an saldırgana zarar verme ve suçlu duruma düşme ihtimali vardır. Akşam bu gibi yerlere giderken üzerinizde 2 cüzdan taşıyın birisinin içinde biraz para ve iptal ettirdiğiniz kredi kartları olsun gasp için gelene bu cüzdanı verin ve gerçek cüzdanınızı daha derin bir yerinizde saklayın, bu saldırganı başınızdan savabilir.

Kendinizi savunmak için uzak doğu savaş sanatlarıyla uğraşmak isterseniz bu çok zamanınızı alır sokakta kendinizi korumak için yıllarınızı vermeniz gerek. Kısa yoldan bu yetenekleri kazanmanız için internetten de bulacağınız yukarıda dediğim cüzdan gibi stratejileri bilmeniz faydalı olur ayrıca kravmaga kurslarında da kısa zamanda iyi sonuç alırsınız.

En önemlisi çocuklarınıza mümkünse iyi bir uzak doğu sporları eğitimi aldırın hem fiziksel, hem de ruhsal yönden gelişmelerine de katkıda bulunacağınız gibi bozulan bu dünya düzeninde kendilerini de korumasını sağlarsınız.

Geçen hafta sonu bostancı sahilinde oldukça iyi kefal aktivitesi vardı. Bir abimizin 3-4 saatte 3-4 tane 40-50 cm kefaller aldığını gördüm kıbrıs takımıyla. Artık rahatça kefal sezonu açıldı diyebilirim. Ayrıca bir abimizin midyeyle 40 cm'e yakın, 1,5-2 kilo olduğunu tahmin ettiğim hayvani bir karagöz yakaladığını gördüm. Kovasında da 2-3 tane daha biraz daha ufakları vardı. Ben de üç köstekli takımla ekmek atıp direk 26 cm'lik bir tane aldım ancak yorulduğum için devam edemedim.

Geçen hafta sonu bostancı sahilinde oldukça iyi kefal aktivitesi vardı. Bir abimizin 3-4 saatte 3-4 tane 40-50 cm kefaller aldığını gördüm kıbrıs takımıyla. Artık rahatça kefal sezonu açıldı diyebilirim. Ayrıca bir abimizin midyeyle 40 cm'e yakın, 1,5-2 kilo olduğunu tahmin ettiğim hayvani bir karagöz yakaladığını gördüm. Kovasında da 2-3 tane daha biraz daha ufakları vardı. Ben de üç köstekli takımla ekmek atıp direk 26 cm'lik bir tane aldım ancak yorulduğum için devam edemedim.
Bereketli olsun
Av saatini öğrenebilirmiyim sakıncası yoksa

Bereketli olsun
Av saatini öğrenebilirmiyim sakıncası yoksa

Ben saat akşam 5-9 arası oradaydım, o saatlerde güzel kefal çıkıyordu. Hava kararınca kesti, ne kıbrısla ne köstekli takımla alabildik. Aynı günün ertesi sabahı aynı yerde bu sefer yine kefal bol vardı ama yüzeyden hiç beslenmiyorlardı. Dip oltası atan bir abimiz 1 tane güzel boy aldı başka alamadı. Karagöz içinse öğlende o bahsettiğimiz abimiz 2-3 tane tutmuştu, 1 tanesini de ben yanındayken tuttu.

Son düzenleme:

2012de eniştemle paşalimanında kefal tutmuştuk çok keyifliydi kuyuruğundan yakalamıştım tekrar kefal tutmak isterim kıbrıs takımı ekmek sarıp bekliyoruz dimi

Ben saat akşam 5-9 arası oradaydım, o saatlerde güzel kefal çıkıyordu. Hava kararınca kesti, ne kıbrısla ne köstekli takımla alabildik. Aynı günün ertesi sabahı aynı yerde bu sefer yine kefal bol vardı ama yüzeyden hiç beslenmiyorlardı. Dip oltası atan bir abimiz 1 tane güzel boy aldı başka alamadı. Karagöz içinse öğlende o bahsettiğimiz abimiz 2-3 tane tutmuştu, 1 tanesini de ben yanındayken tuttu.
Teşekkürler bilgilendirme için

Back