Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
2012de eniştemle paşalimanında kefal tutmuştuk çok keyifliydi kuyuruğundan yakalamıştım tekrar kefal tutmak isterim kıbrıs takımı ekmek sarıp bekliyoruz dimi

Aynen öyle. Yalnız burada kritik nokta yüzeye yemleme yapıp, balıkların yüzeyden iştahlı beslendiğini görmek. Bazen balık bol oluyor ama yüzeyden beslenmiyor. O durumda balık nispeten nadir yakalarsınız. Balık yüzeyden beslenmiyorsa oltadan gelen misinaya taktığınız 30-40 gramlık gezer kurşun kıbrısı dibe indirmenizi sağlayacaktır. Ayrıca gezer kurşun kullanmak yüzeyden avlandığınızda takımın sağa sola gitmesini engelleyecektir. Balık çok bolsa ama gezer kurşuna gerek olmuyor.

Kıbrısı kendiniz kalın misinadan (becerebiliyorsanız 0.50 misinadan) sarmanız dolanma sorununu önleyecektir. Piyasdaki kıbrıslar adi ve çok ince misinalı olup çok dolanabiliyor. Tasma atamadığımız için iğne olabildiğince sivri olmalı.

Tek oltayla çalışıyorsanız 1 kıbrısı atıp 1 kıbrısı hazırda bekleterek daha verimli çalışabilirsiniz.

Ekmeğin taze olmasına ve ekmeği kurutmamaya dikkat edin. İğneleri sarınca iğneleri biraz düzeltin diye önerilerimi sıralamış bulunayım.

Aynen öyle. Yalnız burada kritik nokta yüzeye yemleme yapıp, balıkların yüzeyden iştahlı beslendiğini görmek. Bazen balık bol oluyor ama yüzeyden beslenmiyor. O durumda balık nispeten nadir yakalarsınız. Balık yüzeyden beslenmiyorsa oltadan gelen misinaya taktığınız 30-40 gramlık gezer kurşun kıbrısı dibe indirmenizi sağlayacaktır. Ayrıca gezer kurşun kullanmak yüzeyden avlandığınızda takımın sağa sola gitmesini engelleyecektir. Balık çok bolsa ama gezer kurşuna gerek olmuyor.

Kıbrısı kendiniz kalın misinadan (becerebiliyorsanız 0.50 misinadan) sarmanız dolanma sorununu önleyecektir. Piyasdaki kıbrıslar adi ve çok ince misinalı olup çok dolanabiliyor. Tasma atamadığımız için iğne olabildiğince sivri olmalı.

Tek oltayla çalışıyorsanız 1 kıbrısı atıp 1 kıbrısı hazırda bekleterek daha verimli çalışabilirsiniz.

Ekmeğin taze olmasına ve ekmeği kurutmamaya dikkat edin. İğneleri sarınca iğneleri biraz düzeltin diye önerilerimi sıralamış bulunayım.

kıymetli önerileriniz için çok teşekkür ederim dikkat edeceğim

kefali hazır ekmekle deneyen oldumu? şu torbalardaki UNO gibi markalı ekmekle dışarda bizim ekmeklerden pek yok hep bu tür ekmekle yakalıyorlar ben tek iğneyle deneyeceğim. bir kere denemiştim ama çok taze değildi zor iğneye takılıyor ama geçende yabancı bir adam bu ekmekleri çok güzel takıyordu iğneye

kefali hazır ekmekle deneyen oldumu? şu torbalardaki UNO gibi markalı ekmekle dışarda bizim ekmeklerden pek yok hep bu tür ekmekle yakalıyorlar ben tek iğneyle deneyeceğim. bir kere denemiştim ama çok taze değildi zor iğneye takılıyor ama geçende yabancı bir adam bu ekmekleri çok güzel takıyordu iğneye

Tek iğne için ben denedim. İşe yarıyor ve tutuyor (Belki taze ekmek kadar avcı olmayabilir, onu anlamak zor). En dandik, en hamurumsu beyaz ekmeği kullanmak lazım. Yediğinizde damağınıza yapışan tipten. Kurumamış olması gerekiyor tabii ki. Markette ekmeği hafifçe mıncıklayıp yumuşak olduğuna dikkat edin.

Taze ekmeğin kokusu olmadığı için o bir eksidir sanıyorum ama taze ekmeğe kolay erişim her zaman olmuyor. Bir de bu ekmekler yağlı olduğu için kuruması daha uzun sürüyor. Son olarak ekmeğin dışını kullanmadığımız için taze ekmek biraz israf oluyor, bu hazır ekmeklerde iç bol olduğu için nispeten daha az israf var.

Bu arada ben kefal için lübnan ekmeğinin övüldüğünü duydum ama deneme fırsatım olmadı hiç. Onu da not düşmüş olayım.

Tek iğne için ben denedim. İşe yarıyor ve tutuyor (Belki taze ekmek kadar avcı olmayabilir, onu anlamak zor). En dandik, en hamurumsu beyaz ekmeği kullanmak lazım. Yediğinizde damağınıza yapışan tipten. Kurumamış olması gerekiyor tabii ki. Markette ekmeği hafifçe mıncıklayıp yumuşak olduğuna dikkat edin.

Taze ekmeğin kokusu olmadığı için o bir eksidir sanıyorum ama taze ekmeğe kolay erişim her zaman olmuyor. Bir de bu ekmekler yağlı olduğu için kuruması daha uzun sürüyor. Son olarak ekmeğin dışını kullanmadığımız için taze ekmek biraz israf oluyor, bu hazır ekmeklerde iç bol olduğu için nispeten daha az israf var.

Bu arada ben kefal için lübnan ekmeğinin övüldüğünü duydum ama deneme fırsatım olmadı hiç. Onu da not düşmüş olayım.
ben tek iğne ile taze ekmeğin dışını da kullanıyorum. makasla şerit gibi kesip sert kısmı içe gelecek şekilde ikiye katlayıp iğneye takıyorum bu şekilde daha az düşüyor ve daha kolay yakalanıyor.

Eğer hamur hazırlamıyorsam bende ekmeğin dışını da kullanıyorum dışı içe gelecek şekilde sarıyorum o sert yapı yemin daha derli toplu durmasına ve suda daha az dağılmasına sebep oluyor ayrıca yemleme yaparken de dış kısmını kullanıyorum böylece daha uzun süre suda kalıyor tabi benim tecrübelerim ağırlıklı dere ama dere de tam dere değil deniz ile bağlantısı olan tuzluluk oranı yüksek bir dere içinde ispendek de yaşayabiliyor 🙂

Merhabalar İstanbul’da kefal avında dip kıbrısı iyi sonuçlar verir
Özellikle balığın yüzeyden beslenmediği zamanlarda
Akıntılı sularda da çalışan bir yöntemdir ki akıntılı sularda da yüzeye çok ender çıkan bir balıktır.
Takım da single iğne yerine 9 veya 10 numara üçlü kanca kullanılır. 0,25 misina takımı hazırlarken idealdir. İğne aralıkları iki üç parmak idealdir ve 6-8 iğne yeterlidir.
Makineden gelen ipin önüne iki kulaç naylon misina lider (0,25-0,30) klipsli fırdöndü sonrasında yine ucuna fırdöndü takılmış takım iliştirilir.
Kurşunsuz bir takımdır. Takımı üzerine saracağınız silindirik veya köşeli uzunca bir taş işinizi görecektir. Akıntıya atacaksanız akıntının taşıyamayacağı ağırlıkta olmalıdır.
Kiremit parçaları veya mermer işleyenlerin atık parçaları şeklen çok uygundur.
Ekmeği klasik kıbrıs sarması gibi taşın üzerine sarıp makinenin telini açıp elle fırlatmak en iyi sonucu verir.
Takım dibe inince boşunu alıp bir kahve molası iyi gider
Tabii yanınızda bolca taş olmalı ki uzun süre avlanabilin
Sürpriz avlara da hazırlıklı olun . Hassaslığı ve gücü nedeniyle Spin takım bu iş için uygundur. Mücadeleyi kazandıracak güçte lrf takım bile olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Takım da single iğne yerine 9 veya 10 numara üçlü kanca kullanılır. 0,25 misina takımı hazırlarken idealdir. İğne aralıkları iki üç parmak idealdir ve 6-8 iğne yeterlidir

Birkaç üçlü kanca kullansam ne olur diye merak ediyordum, en azından deneyeni varmış. Hem delikli olduğu için sarması kolay. Tembellik yapıp "9-10 numara üçlü kanca"nın iğne açıklığını sorabilir miyim? Bende her bir iğnesi 0,5 mm açıklığa, toplam kancanın genişliği 0,8 mm civarı olan üçlü kancalardan var. Bu uygun olur mu?

Üçlü kanca için 6-8 iğne biraz abartı değil mi hocam? Bu forumda okuduğum "denize dikenli tel atma" tabirini hatırlattı. Herhalde sardığımız ekmeğin uzunluğu fazla yapmazsak 3-4 tanesi kafidir diye umuyorum.

Herhalde bu takımı kumluk tarzı yerlerde kullanırız. Kayalık yerde kullanırsam hem üçlü iğneler sağa sola takılır, hem de dipten kayalara takılır gibi düşünüyorum.

Birkaç üçlü kanca kullansam ne olur diye merak ediyordum, en azından deneyeni varmış. Hem delikli olduğu için sarması kolay. Tembellik yapıp "9-10 numara üçlü kanca"nın iğne açıklığını sorabilir miyim? Bende her bir iğnesi 0,5 mm açıklığa, toplam kancanın genişliği 0,8 mm civarı olan üçlü kancalardan var. Bu uygun olur mu?

Üçlü kanca için 6-8 iğne biraz abartı değil mi hocam? Bu forumda okuduğum "denize dikenli tel atma" tabirini hatırlattı. Herhalde sardığımız ekmeğin uzunluğu fazla yapmazsak 3-4 tanesi kafidir diye umuyorum.

Herhalde bu takımı kumluk tarzı yerlerde kullanırız. Kayalık yerde kullanırsam hem üçlü iğneler sağa sola takılır, hem de dipten kayalara takılır gibi düşünüyorum.

Hedef balığın ağız büyüklüğü düşün sende ki kancalar balığın ağzının içine girecek kadarsa olur.
Yemi olabildiğince büyük tutturmak gerekiyor sebebi ise taştan kolayca sıyrılmasın diye
İğne sayısı artıkça kefalin ekmeği yemeye başladığında ağzına takılma ihtimalini artırırız
Malum bu takımda tasmalama yok
İğnelerin yeterli sayıda yoksa düz iğne ile sayıyı artırabilirsin hem düz iğne hem üçlü iğne birlikte kullanılabilir.
Dibe takılma çok nadir oluyor. Kurşun olmadığı için taş ve yemden sıyrılan takım dipte kalmıyor hemen yükseliyor
Yine de bu işin fıtratında dibe takılması beklenen bir şey
Bir kaç yedek takım bulundurmak lazım
Sonuçta takılsa bile giden birkaç kanca ve bir parça misina
Dibe taktığımız sahteler ve jigler ile kıyaslandığında hiç bir şey değil

Back