Tuzla - Pendik - Kartal - Maltepe - Kadıköy Hattı Bilgi Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sizin ekipten Bedri'ye sordum ama bilmiyormuş. Bizzat sana sormak isterim. Köpük dediğin aparata fosfor taktın mı? Ve neden şamandıra değil de bu tarz bir tercihte bulundun?
Işık yok Erden bu sistrm komple su altına giriyor, makinadan gelen ipi köpüğe baglıyosun, köpüğün diğer ucuna çapariyi, çaparinin altına klasik kurşunu takıyoruz, dibe inince köpük çapariyi kaldırıyor

Işık yok Erden bu sistrm komple su altına giriyor, makinadan gelen ipi köpüğe baglıyosun, köpüğün diğer ucuna çapariyi, çaparinin altına klasik kurşunu takıyoruz, dibe inince köpük çapariyi kaldırıyor

Bu sistem de güzelmiş. Boru kurşuna güzel alternatif. Işıklı istavritteki gibi çekmeden bekleyerek randıman aldınız mı hiç? Çok akıntı yoksa herhalde takım dipten yukarı doğru muntazam duruyordur.

Umut hocam şu kısmı anlamadım. Şimdi mesela ben bazen klasik şamandırlı avda kullanılan 40 ve 50 Gram kurşun yerine 60 Gram kurşun takıyor, stoperi neredeyse bir kamış boyu daha makine gerisine çekiyor akabinde var gücümle yükleniyor, uzak bir noktaya atış yapıyorum. Böylece bir hayli uzak noktada ve kurşun dibe oturmuş, şamandıra akıntıya göre hareket etmeden, sabit duruyor. Ne zaman fosfor tamamen görünmez bir hal alıyorsa o vakit çekiyorum ve genelde 10'lu çaparimde en az 7-8 parça balık oluyor.
İşte anlamadığım nokta tam burada başlıyor. Senin de yaptığın aslında mantık olarak bu sistem ama tek farkı şamandıra ve fosfor kullanmıyorsun. Doğru mu anladım acaba? 🙂

Stopper kullanmak zorunda olmamak baya hoş, onu bir diyebilirim. Bir de şamandıra küçük olduğu için atış mesafesinin iyileşmesini beklerim. Üstüne üstlük, dibe oturtmak için derinlik ayarlaması gibi şeylerle uğraşmıyoruzdur. Şamandırası daha düşük maliyetli. Aslında ben baya sevdim.

Bu tarz bir sistem kullanan bir arkadaş görmüştüm ama o balık yüzeydeyken at çek yapmak, kurşunu yavaş batırmak, balığı bulduğunda olabildiğince orada kalmak için kullanıyordu.

Umut hocam şu kısmı anlamadım. Şimdi mesela ben bazen klasik şamandırlı avda kullanılan 40 ve 50 Gram kurşun yerine 60 Gram kurşun takıyor, stoperi neredeyse bir kamış boyu daha makine gerisine çekiyor akabinde var gücümle yükleniyor, uzak bir noktaya atış yapıyorum. Böylece bir hayli uzak noktada ve kurşun dibe oturmuş, şamandıra akıntıya göre hareket etmeden, sabit duruyor. Ne zaman fosfor tamamen görünmez bir hal alıyorsa o vakit çekiyorum ve genelde 10'lu çaparimde en az 7-8 parça balık oluyor.
İşte anlamadığım nokta tam burada başlıyor. Senin de yaptığın aslında mantık olarak bu sistem ama tek farkı şamandıra ve fosfor kullanmıyorsun. Doğru mu anladım acaba? 🙂
evet mantık aynı ,şamadıra yerine köpük var ,balıgı oltanın ucundan takip ediyorsun tıkır tıkır doldugunu anlıyorsun,su üstünde herhangi bi ekipmanımız kalmıyor.

Emin değilim yanlışsam @Umut19 düzeltsin ama bu takımda sanırım şöyle bir fark var. Şamandıralı takımda şamandıra ve kurşun düz bir hatta olduğu için takım dipten yukarı doğru diziliyor dik şekilde. Umutun köpüklü takımda ise köpük takımı dibe serilmekten kurtarıyor ama daha yatık bir açı olduğundan çapari iğneleri dibe daha yakın şekilde konumlanmış oluyor. Alttaki gibi kaba bir çizim yaptım biraz dandik kusura bakmayın.

1755516653408.png

Benim bahsettiğim ve ara ara yapıyorum dediğim 60 Gram ile dibe oturttuğum sistemi doğru çizmişsin.
Aynen resimdeki gibi düz bir hatta iniyor çaparim. O an uzun bir sohbet varsa yahut rakı masam varsa yani sürekli takımı toplamakla uğraşmak istemiyorsam ve çevremdekiler işi bilen avcılar ise bu şekilde yapıyorum ben.
Tek dezavantajı stoperi iyi ayarlamazsan yahut yeterince uzağa atmazsan dipteki 2-3 köstek yere serileceğinden ötürü dipteki iğneler işlevsiz hale geliyor.

Bu batan köpüklü sistemin alt kısmına veya normal şamandıranın denize batan kısmına fosfor takma gibi bir şey deneyen var mı? Mantıken balığın ışığa toplanması lazım ama pratikte denemeye değer mi diye aklıma takıldı.

Başlıksız.jpg

Dün 21:30 - 03:00 arası Caddebostan Migros civarında idik. Eşiminkiyle beraber 3 oltamız suda idi.
Yem olarak buzla muhafaza ederek getirdiğimiz capcanlı 8 LiveBait kurtlarımız vardı. 2 olta eşkinaya, 1 olta istavrite yatırıldı.
SIFIR adet eşkina aldık. Onca saat ve karides takmama rağmen gelen istavrit sayısı ise yalnızca 17 idi. Onlar da zaten kediciklere verildi.
2 ay Ege'de avlandıktan sonra İstanbul hem iti kopuğu hem de mera bazında verimsizliği ile fazlasıyla can sıkıcı.

Bir sonraki durağım Tuzla sahil olacak. Yaptığımız troll takımlar ile son kez mırmırı yoklayacağız. Ama işte Tuzla'da gecenin köründe bile denize girenler olduğundan hafta içine denk getirmek gerekiyor.
Oltası suda olan, sabreden ve emek sarf eden herkese bereketli avlar temenni ediyorum.

Back