Ucuz Spin Kamışlar

Konudan baya geçmiş fakat bende bir şey söylemek istiyorum bendede Spro Classic telespin kamış var 10-40gr benimkisi 2.10 luk fakat 2 yıldır nerdeyse kullanıyorum ama en son yazlıkta dil balığını çekerken çatırt etti 🙂 Sonradan yaptırdım ucunu öyle idare ediyorum paslanma falanda oldu ama gayet sağlam yemlide kullanıyorum at-çek olarakda fiyatıda 15 tl olmuş bu arada.

Kullandığım En ucuz kamış ; SPEEDMASTER AX SPINNING -H- 2,70mt 20-50
Bu kamışı satın almadan önceki kamışlara verdiğim para , akıllara zarar. Kamışı görüp , eliniz alıp , deneyerek almak lazım. Fakat Mersin' de durum pek öyle olmuyor. Markadan markaya , hatta aynı markanın farklı modellerinde bile yazan atar değerleri bir birini tutmuyor.
Kafadan hızlıca bir hesap yaptım. 2 yılda 4'ün üzerinde kamış değiştirmişim.
13.Temmuz 2012 'den bu yana SPEEDMASTER AX SPINNING -H- 2,70mt 20-50 kullanmaktayım. İşe bu yandan bakınca En az parayı buna vermişim. 🙂

Yeni kamış almak isteyenler genelde Okuma ve Shimano'dan birer model seçip hangisini tercih etmesi gerektiğini soruyorlar.

Bu konu ucuz kamış fakat orta fiyatlı, üzerinde kullanılan elemanları çok kaliteli bir marka daha var. Çok var ama ben birini yazayım.
Yiğit ile almaya karar verdiğimiz yumuşak bir model Savagear MPP 251cm boyunda 7-23g
Bu kamışı alıp yumuşak kamış kullanmaya alışmak için uğraşacağız. Bakalım becerebilecek miyiz.

Savagear ödediğiniz paraya göre aldığınız özellikleri ile ucuz fakat kaliteli kamışlar üreten bir firma.
Bende bu markanın 2 tane kamışı var, şu ana kadar sorun yaşamadım.

Bende alışkanlık yaptı Savagear markası 3-5 modeli var.Sağlam ve güven veren ürünler.
Sahte balık ve bir çok ekipmanınıda özellikle kullanıyorum.Aksesuarlarıda harika.

3 Yıldır kullandım DAM Onlier 10-30 gr 2.70 teleskopik kamışım var. Çok çok memnunum. Tek kötü yanı porselenlerin etrafındaki metaller paslanıp kopuyor. Zamanında Spot balıktan 40 liraya almıştım, parasının değerini veren bir kamış ve hala kullanıyorumda. Yedek olarak Spro Manhettan 10-30 gr 2.70 mt teleskopik aldım 100 liraya daha kullanmadım ama emsalleri olan Shimano, Daiwa, Okumadan daha kaliteli geldi. En azından porselenleri kırılsa bile en yakın av bayisinde yenisini bulabilirim 🙂

Fanatik değilim ama okuma rtx 2.40 10--30 ve rtx 2.70 15--45 test edilmeli ön yargılar kırıla biliyor.
Yada savagear yeni modelleri beklenmeli.

Merhaba arkadaşlar spin hiç denemedim ama sezonda kurşun arkası ile fazla yorulmadan keyifli avlar yapmak istiyorum su kamiş sizce avantajlımıdır fiyat ve performans olarak herkese rast gelsin
(link)

thor cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar spin hiç denemedim ama sezonda kurşun arkası ile fazla yorulmadan keyifli avlar yapmak istiyorum su kamiş sizce avantajlımıdır fiyat ve performans olarak herkese rast gelsin
(link)

Kamis haffif ve karbon. Ama 4 parça ve kısa sap. Sap kısa olduğu için sahteyi yuzduruken bütün yük bileklerde olacaktir buda ister istemez bilekleri yoracaktır. Spinciler ellerinde olsa yani taşıma sıkıntısı olmasa hem sağlam olması için hemde daha güzel aksiyon vermek için tek parça kamış kullanırlar.

(link)

23 dolar verdikten sonra Türkiyedende alırsın orta karar birşey..Bunun gelmesi 1 ayı bulur sezonun en güzel zamanı kamış mı beklicen.

Back