Ufak Tekne Ile Yolculuk Mümkünmüdür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mertrdu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
4. nerden baksanız 24 litrelik turuncu bidonunuzu 20 defa doldurmanız gerek.
5. 24 litre x20x 7 tl den 3400 tl benzine vermektense

Bu hesapta bir yanlışlık yok mu? 480 litre benzin niye lazım? bir bidonla 10 mil mi gidecek 9.9 motor? bence en az 30kt yapması lazım seyir süratinde yani 3/4 gazda... tapa gaz açsa dahi yine 20kt civarı gider bir depo... yani 220 mil taş çatlasın 180 litre benzinle geçilir...

Bu hesapta bir yanlışlık yok mu? 480 litre benzin niye lazım? bir bidonla 10 mil mi gidecek 9.9 motor? bence en az 30kt yapması lazım seyir süratinde yani 3/4 gazda... tapa gaz açsa dahi yine 20kt civarı gider bir depo... yani 220 mil taş çatlasın 180 litre benzinle geçilir...
dogrudur yanlış yazmışım 160 190litre arası yeterli oluyor. bende bu sekilde hesapladim ama formule yazarken 20 yazmisim

dogrudur yanlış yazmışım 160 190litre arası yeterli oluyor. bende bu sekilde hesapladim ama formule yazarken 20 yazmisim
yani aslında denizden de karadan da hemen hemen aynı maliyete geliyor.. Denizin artısı macera ve keyif (tabi şartları iyi kollamak kaydıyla); eksisi ise riskleri..

Cevap insandan insana değişir... babam dün 82 yaşını bitirdi; o kayığı 22'sinde de karadan götürürdü, 42'sinde de karadan götürürdü, bugün de karadan götürür.. Ben 44 yaşındayım, 22'de de denizden giderdim, bugün de denizden giderim, 82'de n'aparım bilemicem, o yaşa büyük ihtimal tabutta girerim 😀

yani aslında denizden de karadan da hemen hemen aynı maliyete geliyor.. Denizin artısı macera ve keyif (tabi şartları iyi kollamak kaydıyla); eksisi ise riskleri..

Cevap insandan insana değişir... babam dün 82 yaşını bitirdi; o kayığı 22'sinde de karadan götürürdü, 42'sinde de karadan götürürdü, bugün de karadan götürür.. Ben 44 yaşındayım, 22'de de denizden giderdim, bugün de denizden giderim, 82'de n'aparım bilemicem, o yaşa büyük ihtimal tabutta girerim 😀
Allah Gecinden versin,
Bananızada Allah uzun uzun ömürler versin.
ve fakat bende denizden giderdim gidiyorumda çok şükür. 🙂

Merhabalar burasının balıkçı sitesi olduğunu biliyorum fakat tekne teknecilik ile ilgili pek bi sayfa bulamadım mazur görün soruma gelirsek 4 4.5 arası 9.9 motorlu ufak bi tekne ile bursa güzelyalıdan edremit akçaya karayı çok kaybetmeden ulaşmak mümkünmüdür ?

Çok kıyıyı kaybetmeden 280-300 mil yol gideceksiniz motor şişmemesi için ve dalga rüzgar faktörünüde göz önüne aldığımızda saatte ortalama 10-15 knot hızı geçerseniz sorun yaşarsınız.20-24 saatte bu yolu alsanız bile riskli benzini hiç hesaba katmıyorum.Çanakkale'den çıkınca Assosa kadar bu mevsimde ya sağlam imbat olur yada poyraz dalgada çok dövüneceğinizi yorulacağınızı hesaba katarsam pek keyif alamayacaksınız....

Bir sekilde o yolu bitirebilirsen - ki cok zor -tekneden indiginde bir daha asla tekneye binmemeye yemin edersin 🙂 Bisikletle karayolundan gitsen daha rahat gidersin inan bana. Kamarasi oayan yoruldugunda bir limana cekip istirahat edemeyecegin bir tekneyle o yol kabir azabina donusecektir. Dikkatin 2. Saatten sonra dagilacak. Dumen kontrolunu kaybetmeye baslayacaksin. 5. Saatten sonra pilin bitecek. Durmak zorunda kalacaksin. Geri donmeyi isteyeceksin. İki kisi donusumlu olabilir. Ona birsey diyemem ama iki kisinin de tecrubesi iyi olmali. Ehliyetini yeni almis birinin otobana cikmasi gibi bisey olur sizinki.

Deniz duz yol gibi gelir oyle degildir. Yolda her an bi tekne cikabilir pervaneye bir halat poset dolanabilir havayi firtinayi saymiyirum bile. Motor hararet yapabilir bozulabilir bir suru sey. Sakin biyle bir hayale kapilmayin.

Teknik olarak tabiki gidebilirsiniz , hatta Hataya kadar tüm kıyı şeridini gezebilirsiniz . Ama yukardaki yorumlarda da belirtildiği üzere bu tecrübe ile doğru orantılıdır . Denizi ve denizciliği bilmiyorsanız , denize alışkın değilseniz , yeni bir tekne ile deneme yapacaksanız , denemeyin derim . Kolay bir yolculuk olmaz Bursadan Akçaya gitmek , karadan nakliye yapmak daha uygun olur . Onun haricinde 4,00 mt tekne ve 9,9 bg motor kombinasyonu ile sakin havalarda gayet güzel gezinti ve balık avcılığı yaparsınız . Deniz ve rüzgar drumuna daima dikkat edin ...
Saygılar

Back