Üst Düzey Spin Kamış

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Xoner
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Atış mesa
@(link) bey ve @(link) beye katıliyorum.Atış hassasiyeti ve erim kamışın kalitesi ile doğru orantılı.
Ama bazı istisnalarda oluyor orta kalite bir kamış stabile bir atış erimine yazılı atar değerinin üzerinde randımanlı olabiliyor.
Mesala 10-30 .gr atarlı olan kamış 24-28 gr çok iyi mesafelere ulaşabiliyor.
Daha usta bir arkadaşın atış tekniği ve tecrübesi bana ve o gün yakınımızda avlanan bir çok arkadaşa bunu öğretti.

Atış mesafesine etki eden dört ana unsur var bence bunlardan birincisi tabiki kamış ve sahte uyumu
ikincisi kesinlikle Kamış kalitesi
üçüncüsü: misina ve makine uyumu
dördüncüsü ise atıcının deneyimi ve kabiliyeti denilebilir

bu benim deneyimlediğim...

İlgilenenlere Plat'da yılbaşı indiriminde gayet iyi fıyatlara güzel mazemeler alınabiliyor. Gün aşırı yeni ürün giriyorlar takip etmek gerekiyor. Biraz evvel Stella 3000hg 312 dolar satışta gördüm 5 dakikada tükendi. Yine Morethan AGS kamışlar dün 210-250 dolar arası satışa çıktı ve yarım saatte tükendi. Gün aşırı indirime yeni ürünler ekleyebiliyorlar haberdar edeyim dedim. Plat ile hiç bir ticari bağım yok sadece bana çok iyi geldi indirim fiyatları ama hemen tükeniyor. üst düzey kamış arayanlara takibi öneririm.

(link)

İlgilenenlere Plat'da yılbaşı indiriminde gayet iyi fıyatlara güzel mazemeler alınabiliyor. Gün aşırı yeni ürün giriyorlar takip etmek gerekiyor. Biraz evvel Stella 3000hg 312 dolar satışta gördüm 5 dakikada tükendi. Yine Morethan AGS kamışlar dün 210-250 dolar arası satışa çıktı ve yarım saatte tükendi. Gün aşırı indirime yeni ürünler ekleyebiliyorlar haberdar edeyim dedim. Plat ile hiç bir ticari bağım yok sadece bana çok iyi geldi indirim fiyatları ama hemen tükeniyor. üst düzey kamış arayanlara takibi öneririm.

(link)
Plat ile ticari bağın olsa el üstünde tutarım seni 🙂

Aynen game ar-c 904 ile (7/28 gr) harikalar yaratıyorum imkan varsa ve tek kamış ile çok iş yapılsın isteniyorsa 5/40 8/42 gibi allah raund kamışlarından denenebilir.Allraund derken 10/60 bir jig caster denedim aynı tadı alamadım
@YEKTA Yekta abi ilk yazdığın allah raund ne ya 🙂 🙂 🙂

Bence deneyim ve tecrübe birinci seçenektir.deneye ,yanıla,çalışarak,emek harcayan teknik sahibi benden çok,çok iyi üstadlara sevgi ve saygı duyuyorum.Ben biliyorumki o seviyelere gelemiyeceğim.
onlar her takımla başarı sağlar diye düşünüyorum.Yoksa en kaliteli ve pahalı malzeme alan her amatör balıkçı çok kısa bir talimle başarı sağlayamaz.
Elbette alet işler el övünür.Bence üst seviye malzemelere gelene kadar
çok çalışılmalı eldeki malzeme iyi değerlendirilmeli.üst düzey Malzeme alımı ancak çok tecrübe kazandıktan sonra yapılmalıdır.
Aksi halde benim kişisel görüşüm Balık sevdam sitesinde veya site dışında çok değerli arkadaşlar ve üstadlara haksızlık olur.Onları Balık sevdamın olanca ateşiyle selamlıyorum.

Bazen böyle enteresan kamışlar oluyor. Bende Giresuna hanımın memlekitine gittiğimde ordan aldığm 55 liralık kamışı unutamıyorum. Yüküm fazla olduğundan kaldı orda. Hala nasıl getirsem diye düşünüyorum. Normalde atarı çok yüksek olmasına rağmen acayip bir atış erimi vardı. Makinadaki tüm ipi bitirip dolguya geçtiğim oluyorduki bunu kat kat pahalı spin kamışlarımla çok nadir yapabiliyorum.

Evet abi bazen ucuz oltaları gezmeye gittiğim bir yerde kullanmak için alıyorum. cok rahat makine vs ama 2 gun sonra işi bitiyor. Ne de olsa pahalı üst segment makina./kamış üretmek için BU firmalarda çalışan Malzeme Mühendislerine boşuna mühendislik maaşı vermiyorlar. bunun acısınıda bizlerden çıkarıyorlar Tabi 🙂

Back