Veee Okuma Salina 2 Surf Kamış

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Tepki
517
Ödül
103
Kıymetli hobidaşlar merhabalar.
@SKARPİ66 Özcan abininde hafif gaz vermesiyle surf a tekrardan giriş yapmış ve 3. kamış olarak ne alayım derken dün öğlen saatlerinde,
Barbaros Balıkçılığa uğradım (belki yeni LRF makinesi falan gelmiştir diye)
Bi anda karşıma okuma salina 2 surf kamış çıktı. (3-4 adet özel olarak getirmişler henüz internette vs satışı yok)
Sağolsunlar birini ben satınaldım. akşamda arkadaşımın shimano scorro sv 6000 makinesi ile birleştirip (ben halen daha jig makinesi almadığım için)
deneme yapmaya istinye sahiline geldik.
Dediğim gibi deneme amaçlı hem kurşun arkası hem de çapari yaptık .
Sonuç olarak olurda satılırsa ülkemizde alacak olan arkadaşlara iki farklı kişi denemesi olarak izlenmilerimizi yazayım.
salina 1 den iki farkı var . atar aralığı 100-250 gr ve rengi turkuaz salina 2 nin.

boğazın boğası salina 1 de atar aralığı 100-200 gr dı buna rağmen 250 grm kurşunla çalışan hobidaşlar mevcuttu ve memnunlardı.
biz dün 250 gr ve 300 gr denedik banamısın demedi.
mühendisler burada (zaten sertlikten belli) biraz daha kurşun arkası için tasarım yapmışlar.
yani salinayı istavrit çapari için salina 2 yi kurşun arkası için düşünmüşler
çünkü az tecrübeme rağmen salina 1 sanki az biraz daha yumuşak biraz daha istavriti saydırır cinstendi gibi geldi bana çaparide.
Alacak olan arkadaşlara duyrulur.
Sevgiler saygılar.
20260907_170830.jpg
20260907_170834.jpg

çünkü az tecrübeme rağmen salina 1 sanki az biraz daha yumuşak biraz daha istavriti saydırır cinstendi gibi geldi bana çaparide.
Alacak olan arkadaşlara duyrulur.
Sevgiler saygılar.
127811 dosyayı görüntüle
127812 dosyayı görüntüle
Hayırlı uğurlu, bereketli keyifli avlarınız olsun.
Kamışı bende henüz görmedim. 100/250 atarlı olması daha iyi olmuş.
Eski kamış özellikle kurşun arkası çalışan arkadaşların tercihi sağlam mızrak gibi bir kamıştı.
Bu yeni gelenin diğerini aratmayacağını umalım.
Ayrıca bu salina 2 nin salina 1 e göre daha sert olması gayet normal. Sonuçta 250 gr atarlı. Siz korkmadan 300 gr denemişsiniz bile.
Testten geçti diyorsunuz yani.
Tekrar hayırlı olsun 🧿

Hayırlı uğurlu, bereketli keyifli avlarınız olsun.
Kamışı bende henüz görmedim. 100/250 atarlı olması daha iyi olmuş.
Eski kamış özellikle kurşun arkası çalışan arkadaşların tercihi sağlam mızrak gibi bir kamıştı.
Bu yeni gelenin diğerini aratmayacağını umalım.
Ayrıca bu salina 2 nin salina 1 e göre daha sert olması gayet normal. Sonuçta 250 gr atarlı. Siz korkmadan 300 gr denemişsiniz bile.
Testten geçti diyorsunuz yani.
Tekrar hayırlı olsun 🧿
Abi nacizane deneme yaptım 20-30 atıştan pek birşey anlaşılırmı bilmiyorum ama az çok fark ettirdi sertliği. piyasaya nezaman çıkar /çıkarmı bilmiyorum ama kurşunarkası için çok güzel bir seçenek olacak.

hayırlı olsun güle güle kullanın,

benimde kavuniçi bir salina'm var yaklaşık 2senedir bazukasında duruyor hiç çıkartmadım 🙂 bizim balıkçılıkta bukadar işte...

Daha öncede belirtmiştim. Fiyat permormans ürünü olarak okuma salina, savant, daiwa seahunter, oscar meito gibi kamışlar kurşun arkasında kullanıcısın üzmeyen ürünler.
Buda taze kan olmuş.
okuma surfliner de aslında göz ardı edilmiş 100-250 atarlı bi kamış araştırdığım kadarıyla. ama tabi fiyatı 1000 tl kadar fazla olduğunda kullanıcılar seahunter ve salinaya kayıyorlar sanırım

Daha öncede belirtmiştim. Fiyat permormans ürünü olarak okuma salina, savant, daiwa seahunter, oscar meito gibi kamışlar kurşun arkasında kullanıcısın üzmeyen ürünler.
Buda taze kan olmuş.
shimano scoorro 6000 i çok beğendim bu arada. sanırım surf kamışlarda kullanmak için (hem kurşun arkasında hem çaparide) onu alacağım abi ne dersin? 8000 lik gereksiz ağır bu arada .

shimano scoorro 6000 i çok beğendim bu arada. sanırım surf kamışlarda kullanmak için (hem kurşun arkasında hem çaparide) onu alacağım abi ne dersin? 8000 lik gereksiz ağır bu arada .
Socorro 8000 gereksiz hammallık olur. Ve gerçekten kaba. Surfte bile çekilmez.
6000 lik olanı çok iyi.

Socorro 8000 gereksiz hammallık olur. Ve gerçekten kaba. Surfte bile çekilmez.
6000 lik olanı çok iyi.
Üstadım bende kararsızım hangi esnaf arkadaşa gitsem malum stoğundaki makineyi öneriyor bütçe max 9

Okuma Salina 6000HA
Savage Gear SGS8 6000FD mi SW mi tercih etmeliyim?

Shimano socorro 8000 mevcut daha hafif bir makine istiyorum sizinde önerinize açığım.

Back