Vibrasyon Sahtelerin Kamışa Etkisi

KaNKuRT

Daimi Üye
Tepki
8,099
Ödül
113
Arkadaşlarımıza, dostlarımıza, ustalara sormak istedim.

Geçenlerde pek haz etmesem de bir tane vibrasyon sahte aldım
Erimi olsun , av raporlarından gördüğümüz kadarı ile verimi olsun çok güzel gibi gözükmekte.
Balık yoktu deneme babında bende birkaç atış yaptım.
Haz güzel sanki üzerinde balık varmış gibi hissediyorsunuz.
Ancak beni rahatsız eden bir konu oldu.

Bir parça fast aksiyonlu kamışları tercih ediyorum.
Atışta olsun sarımda olsun bir sıkıntı yoktu
Ama vibrasyonlu sahteyi değiştirip normal sahteye geçtiğimde kamışın aksiyonunun biraz daha yumuşadığını gözlemledim yada bana öyle geldi.
Bu kadar vibrasyonun ( titreşim ) kamışa olan etkileri ( zararı ) varmı.
Kamışın direncini yapısını bozuyormu acaba diye dostlarımıza sorayım dedim !!!

Sizce ?

Saygılar

Öyle bir denemem olmadı ama biraz bizim usule benzetme yapayım.. 250gr sürekli attıktan sonra 150grama geçince kurşun yok gibi hissedersin ya senin iş o misale benziyor bence abi.
Vibrasyon daha kasıyor herhalde kamışı, rahatlayinca belki öyle gelmiştir.

Öyle bir denemem olmadı ama biraz bizim usule benzetme yapayım.. 250gr sürekli attıktan sonra 150grama geçince kurşun yok gibi hissedersin ya senin iş o misale benziyor bence abi.
Vibrasyon daha kasıyor herhalde kamışı, rahatlayinca belki öyle gelmiştir.
İnşallah sadece öyledir, öyle hissetmişimdir diye umuyorum.
Yoksa üzülürüm kamışa zarar verdiysek

👍

Vibrasyonları ilk kullandığımda çok garipsemiştim ve aynen sizin gibi olmuştu muhtemelen size öyle gelmiştir. Uzun süredir vibrasyon kullanıyorum böyle bir sıkıntı yaşamadım

Lrf kamış ile 14,5 gr vib atıp çekiyorlar , kamışın atar aralığı'nın üstüne çıkıldığı için haliyle yoruluyor kamış
Daha hafif vib sahteleri ile sıkıntı olmaz , balığın fazla yükselmediği ve akıntılı meralar'da avcılığı maket balığa göre çok çk daha iyii

Erkan Abi,

Kamışın atar değeri aralığında kullandığın metal Vib sahtenin kamışa bir zararının olacağını düşünmüyorum.. Sahtenin yapısından dolayı sudaki seri titreşiminden kaynaklı olarak daha ağır geliyor olabilir ama gereksiz zorlamalar olmadığı sürece bir zararı olmaz bence. Ayrıca bildiğim kadarıyla metal vib sahtelerin sırtında 3 - 4 delik oluyor aksiyon farklılığı için, klipsi ortadan değilde ilk delikten geçirerek dene birde 😉

Aha tez konum 🙂 Abi kamis atar araligindaysa kamis titresimi sonumler ve yutar. Cok uzun vade de kamis malzemesi uzerinde metal yorgunluguna benzer bir etki yapabilir diye dusunuyorum. Ki mantiken mekanik olarak titresimi surekli sonumluyor. Eee yorulmasin mi bu gavur icadi 🙂

Eee tabi belli bir yaştan sonra kamışın aksiyonlarında bir takım sıkıntılar başlıyor.

Kamış ta sıkıntı yok şükür,
Vibrasyon uymadı galiba beğenmedim
Standart yöntemler ile devam

Balığı alıyoruz şükür

😉

Allah herkese Bizim yaşta kamış sallamayı nasip etsin 😀

Back