vurgun çapariler

Ben daha önce boğaz için yapılmasına vesile olmuştum vurgun çaparilerini.Sahiplerini hasbel kader araştırma esnasında bulup görüşmüştüm.

İlk zaman bana gönderdikleri çapariler kısa köstekli 150 gr ma dayanmayan çaparilerdi.Biraz denedim sonuç alamayınca kendileriyle irtibata geçti.Bu ne ilgi ne alaka.Bana özel istediğim çaparileri kısa zaman da gönderdiler.eenedim sonuç süper.Deniz de balık varsa eğer sizde hangi çapariyi kullannacağınıza üyü bür şekilde karar verirseniz güzel bir av oluyor.Dalgalı havalar.bulutlu havalar.gün batımı.ve gece için çaparileri bulunuyordu.Ama en son gördüğüm boğaz için ayrı bir çapari üretmişlerdi.
nn son üsküdar kısıkta satılıyordu çaparileri.Eğer kaldıysa (en son 8 ay önce almıştım)az sayıda alıcaksanız kısıktan temin edebilirsiniz.

Eğer balıksevdam a üye olduğunzu söylerseniz daha yakından ilgileneceklerini hamdi abi gibi bende söylüyorum.Üç renk iğneden mamül çaparileride var.

Ben aldım fakat tam istediğim gibi değildi körfezde.tabi bu çapari kötü anlamına gelmez.bu bölgesel olarak değişebilir.Karaköyden Albastar,dan almıştım.çeşit çeşit.çok sağlam ve güzel çapariler ama körfezde denediğimde sonuç alamadım bizim burada deniz suyu biraz bulanık olur sarımsı gibi koyu renk güneş varsa çakarlı simli kullanırız.hava kapalıysa fosfor sarı ve yeşil atarız.ama Vurgun çaparilerini hala saklıyorum onları kullanıcağım daha çok yer var Amötör balıkçı her zaman ürünü farklı yerlerde deniyerek tecrübe edinir.bu gerek çapari,gerek,kaşık,rapala,sahte yem iğne ve gerçek yem bile olsa.rüzgar,hava avlak bölgesine göre denenmeli hatta derinlik kulaç hesabı bile ince ayrı detay düşününmelidir..10 üzerinden not verilmelidir.ben yine Vurgun çaparisinin iş yapacağına inanıyorum.saygılarımla

yorumlar için teşekkür ederim peki bu çaparileri diğerlerinden ayıran yanları nedir ,yani neden bu marka ,neden bu takımlar bu sistemin bu kadar iddalı olmasındaki sebep ?bu arad bişey diyeyim ,inceledim en başta iğnenin arkasında ( yani pala dediğimiz kızmın ) arkasında kalıyor düğümler ,yani gelişi güzel bir düğüm değil ,buna eyvallah diyorum en başta yakaladığım detey budur

yorumlar için teşekkür ederim peki bu çaparileri diğerlerinden ayıran yanları nedir ,yani neden bu marka ,neden bu takımlar bu sistemin bu kadar iddalı olmasındaki sebep ?bu arad bişey diyeyim ,inceledim en başta iğnenin arkasında ( yani pala dediğimiz kızmın ) arkasında kalıyor düğümler ,yani gelişi güzel bir düğüm değil ,buna eyvallah diyorum en başta yakaladığım detey budur

Bu çapariyi diğerlerinden ayıran yanları sormuşsun, İstarvit mevsimsel, sudaki ışık durumu, suyun rengi (bazen mavi, bazen Türkuaz), günün farklı saatleri vb gibi etkileri ile çapari renginide seçici davranabilir. Genelde boğazda yeşil renkli ip,floş vb çapariler kulanıyoruz. Yeşil rengin farklı tonları bile av verimini etkiliyebiliyor. Birde iğne mevzuu var. Bazen beyaz iğneli çapariler, bazende siyah iğneli çapariler daha verimli olmakta.
Vurgun çaparileri, farklı renkli ve aynı rengin farklı tonları olan floşlar, ipler ve farklı renkli iğneler kullanarak balığın o an ilgisini çeken bir kombinasyonu çaparide denk getiriyor. Balığın o an için en çok hangi renk çaparide geldiği konusunda da ip ucu verir.
Ben geçen sene kullandım. Kıyıdan bu çapariler ile bazen herkesten çok, bazende herkesten az yakaladığım zamanlar oldu. Her zaman herkesten çok yakalayacak diye bir durum söz konusu değil.
Bunların dışında kullanılan misinalar, diğer hazır çaparilerden daha kaliteli görünüyor. 150 Gr kurşun ile korkmadan atabiliyorsunuz. Takım çantasında bu çaparilerden de olması gerekir diye düşünüyorum.
Yazın teknede denemek için, üzerinde Kayık yazan paketten aldım ve denedim. Köstekler arası mesafe bana göre gereğinden fazla uzundu. Av verimide diğer muhtelif çaparilerden farklı değildi.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Back