WD40 ve sünger

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Scolopax
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Scolopax

Aktif Üye
Tepki
279
Ödül
73
Youtube da wd40 ile balık avlanan videolar var. Silikonların üzerine cezbedici olarak wd40 sıkıyorlar. Hiç bunu deneyeniniz oldumu? Kokusuz silikonlarda denenebilinir.
Fakat diğer taraftan wd40 muhtemelen zararlı bir kimyasaldır. Yenecek balığs veya denize ne olur bilemem. Miktar çok az olsa da

Süngeri ufak iğne boyunda kessek ve içine balık yağı emdirsek acaba kefaldaki ekmek gibi çalışırmı? Kıbrıs olta değilde tek circle iğne ile kullansam diye düşünüyorum bir kere ağzına alıp tükürse yeter circle iğneye mutlaka yakalanır. Ama sünger ekmek gibi gevşek olmalı.
Çok yumuşak sünger nereden bulabiliriz?

Son düzenleme:
Trolleme olabilir.
WD 40 su tutmayı önleyici bir kimyasal.
Sahtelerinizi balık yağlarıyla yağlayıp kullanmayı deneyebilirsiniz.
Kullanırken dikkatli olmalı, tercihen lastik eldiven kullanmalısınız. Yoksa kokusu teninizden ve değdiği yerden uzun süre çıkmayabilir.

Bazı meralar var sosyal medya da görüyorum özellikle yurt dışında iğnesiz sahte atıp balıkları birbirinin üstüne çıkartıyorlar , çay kaşığı ki en masumu bu iPhone dişfırçası gibi malzemelere iğne takıp balık alıyorlar o gördüğünüz video da bunun gibi bir video alabilir.
Tatlı su avlarında koku çok fazla kullanıyorlar ama konunun yabancısıyım yani ne kullanıyorlar bilmiyorum ama çok çeşitli tahıllardan yem yapıp üzerine sıvı birşeyler döküyorlar ( sanırım esans balık , mısır vs
) deniz de bu ne kadar verimli olur bilemedim
Bir dönem gittiğim koyda yemleme fikri çok aklıma yattı boğazda akıntı buna müsade etmiyor , aynı şekilde yazları gittiğim merada da yemleme yapamıyorum balon balığından dolayı bu ara Kadıköy Maltepe hattında lrf avı yaptığımız bir bölge var su gayet durgun duruyor orda yemleme yaparak verim alabilirmiyim düşüncesi de aklımın bir tarafında hep soru işareti 🙂

Bazı meralar var sosyal medya da görüyorum özellikle yurt dışında iğnesiz sahte atıp balıkları birbirinin üstüne çıkartıyorlar , çay kaşığı ki en masumu bu iPhone dişfırçası gibi malzemelere iğne takıp balık alıyorlar o gördüğünüz video da bunun gibi bir video alabilir.
Tatlı su avlarında koku çok fazla kullanıyorlar ama konunun yabancısıyım yani ne kullanıyorlar bilmiyorum ama çok çeşitli tahıllardan yem yapıp üzerine sıvı birşeyler döküyorlar ( sanırım esans balık , mısır vs
) deniz de bu ne kadar verimli olur bilemedim
Bir dönem gittiğim koyda yemleme fikri çok aklıma yattı boğazda akıntı buna müsade etmiyor , aynı şekilde yazları gittiğim merada da yemleme yapamıyorum balon balığından dolayı bu ara Kadıköy Maltepe hattında lrf avı yaptığımız bir bölge var su gayet durgun duruyor orda yemleme yaparak verim alabilirmiyim düşüncesi de aklımın bir tarafında hep soru işareti 🙂
Maltepe, dragos taraflarında lrf ile kefal turuyorum çok zevkli oluyor. Tek circle iğne ve ekmek bazende silikonla. Bu sene henğz gitmedim bu hafta başlarım. Arada karagöz de geliyor ekmeğe.

Kefalın irisinin aksiyonu gerçekten güzel oluyor rast gelsin şimdiden 🙂

Wd40 işini bilemem ama yurtdışı videolarında meralar çok bereketli ve insanlar bilinçli, balıkları bol bizim ülkedeki gibi denizden çıkan her canlıya el koymuyorlar. En önemli sebebi bu

Back