Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Whatsapp grubu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Yani zaten toplanmak ve yardımlaşmak için burayı açmışlar ve gayette güzel işlevi var. Bildiğim tek aktif balıkçılık formu. Whatsapp işi biraz saçma olur bunun gibi bir forum varken. Hem telefondan hemde bilgisayardan kolaylıkla girilebiliniyor. Ayrıyeten öyle bir şey yapmak buradaki aktifliğede olumsuz etki yaratabilir. Ama mantıksız değil, anlık sorunlara anlık çözüm bulunabilinir.

avcımeto

Yeni Üye
Adı
Mertcan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar ben de adminimize katılıyorum. Bir grup açsak elbette belli bir müddet o grup istediğimiz şekilde gider (yardımlaşma, av raporu vs.) Ama ne yazık ki insanlar bencil. Zamanla bu grup Hamdi Abi'nin dediği gibi üşengeç insanların yeri olur. Tek amaçları gidebilecekleri merayı araştırmak olur. Ha, tabiiki bunlar kesinlikle böyle olur gibi bir şart yok fakat en azından ben bugüne kadar girdiğim hem balıkta hem de diğer hobi gruplarında bu dediklerimi yaşadım. Zaten bir yerden sonra ticaret grubuna dönmeye başlıyor gruplar.

İnternetteki forumlar her zaman son derece işlevsel olmuştur ve bu işi tam bir hobi olarak yapanlar ve işi bilen kimseler, böyle yerlerde insanlara gereğinden daha da fazla yardımcı olmak isteyenler bu forumlardadır kanaatindeyim.

AntalyaLRF

Yeni Üye
Adı
Volkan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Forum kültürünün giderek azaldığını gözlemlemekteyim. Sanırım bu durum, daha pratik iletişim araçlarının yaygınlaşmasından kaynaklanıyor. Açıkçası burayı görünce biraz şaşırdım. Umarım varlığını sürdürmeye devam eder.

E

Erden Eren

Misafir
Haklısınız. Lakin pratik iletişim tercihinin yanı sıra forumda nice kez vurguladığım üzere, hazıra konma istek ve arzusunun artması çok daha öne çıkan bir etken bence.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Whatsapp grubu demek olayın kişiselleştirilmesi, bilgi ve paylaşımların belli guruplar arasında yapılması, forumun ansiklopedik yada rehberlik ruhunun bitmesi demek.
Bilgi ve tecrübelerin paylaşılması, kişilere bağlı kalmadan aranan bir şeye ulaşılabilmesi, belli kurallar altında, saygılı seviyeli birliktelikler bence FORUM üzerinden olacaktır” diye düşünüyorum.

Yani whatsapp gurubu isteyen arkadaşlar tabiki kurabilir, katılım sağlayabilir. Ama o zaman FORUM mantığı nerde kalacak.

Bence forum üstünden ayrı bir whatsapp gurubu kurma teklifi bile etik bir davranış değil.
Forumda yılların bilgi ve tecrübe paylaşım birikimi varken, bu kadar emek, zaman, mesai sarfedilmişken.
Yani tüm bu emek ve çabayı görmezden gelip böyle bir teklifte bulunabilmek…
Üyeler arasında özel yazışmalar zaten yapılabiliyor. İster dm den ister telefondan whatsapp vb üstünden.
İnanıyorumki forum üstünden başlayan, sonrasında beraber sosyal hayatta görüşen, tanışan, beraber avlanan çok insan var. Bunda hiç bir sorun sıkıntı yok.

Forumdaki en büyük sorun son 1-2 senedir bilgi ve tecrübenin paylaşımların azalması. Kişilerin anlık çözüm arayışları ve sonrasında siteye uğramamaları.

Yukarıdaki tüm yazdıklarım benim FORUM hakkındaki şahsi düşüncelerimdir. Kimseye karşı cevap yada karşı fikir beyanı değildir.

AntalyaLRF

Yeni Üye
Adı
Volkan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben de sizinle aynı fikirdeyim; sadece forum kültürünün neden azaldığını açıklamak istedim. Günümüzde internet kullanıcılarının büyük bir kısmı telefondan giriyor. Sosyal medya uygulamaları mobil için son derece optimize ve hızlı etkileşim sağlayacak şekilde tasarlanmış durumda.

Forumlar ise daha çok uzun metni teşvik eder, mobil arayüzleri genellikle hantal kalır ve çoğunlukla tarayıcıdan kullanılır. Bu yüzden mobil kullanım alışkanlıkları doğal olarak forum yapısına uymuyor. Instagram, Facebook, Whatsapp gibi platformlarda insanlar tek tıkla içerik üretebiliyor ve anında etkileşim alabiliyor. Kullanıcılar artık kısa, hızlı tüketilen içeriklerle ilgileniyor; uzun tartışmalara veya detaylı araştırmalara zaman ayırmak istemiyor.

Teknoloji de kullanıcıları sosyal medya tarafına doğru yönlendiriyor. Bu nedenle WhatsApp grubu istenmiş olması da aslında forum kültürünün gerilemesinin bir yansıması. Bu durum elbette forum kültürüne ters, ancak mevcut eğilimi gösteriyor.

Kısacası, sizinle tamamen aynı fikirdeyim ve ben de bir forumcuyum; sadece gidişatı ve nedenlerini ifade ettim. 😅

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Forum üstünde bir saygı, bir kültür, bir disiplin birliği mevcut. İnsanlar birbirlerine forumun izin verdiği derecede seviyeli muhabbet edip, fikir birliği yapabiliyor yada fikire karşı beyanda bulunabiliyor. Ama kırmızı çizgi belli. SAYGI…
Aynı şekilde bende bir kaç arkadaş ile whatsapp üstünden haberleşiyordum, 2-3 tekne avı sitesinede üyeydim.
*Çekmiş alkolü gece yarısı arayanlarmı dersin.
*Mera nere kardeşşşş, niye haber vermedin bize kardeşşş diyenlermi.
*Çektiği küfürlü mera videosunu paylaşanlarmı.
*İşine gelmeyen bir şeye küfürle argo kelimeler ile cevap verenlermi.
*10 kişilik guruptan daha samimi 3-5 kişinin diğerlerini satmasımı.
*İşine gelmiyorsa ayrıl guruptan diyenlermi.
Vs vs vs.
Tüm guruplardan ayrıldım. Facebook ta ve instegramda dahi bu tür abonelikleri sildim. Amaç belli. Etkili ve faydalı paylaşımlar.
LAKİN DİĞER FİKİRLEREDE KATILIYORUM.
- Forum katılımı çok zayıf.
İnsanlar okumak ve ansiklopedi karıştırır gibi aramak istemiyorlar. Gir soruyu sor ve çık. Sorduğu sorunun cevabına bakmak için bile 3-5 gün sonra giriyorlar foruma. Uzun uzun bakmak, okumak, site içi konulara göz atmak yok.
Hatta sırf elindeki ürünü satmak, yada aradığı ürünü bulmak için siteye üye olanlar dahi vardı.
BURDA OLAY ÖNCE MODERATÖRLERE SONRASINDA BİZ ÜYELERE DÜŞÜYOR.
Fikir üretin. Siteyi nasıl canlandırabiliriz. Katılımların kalıcı olmasını nasıl sağlarız.
— mesela önce şu foto ve video işine bir el atılsın. Facebookta instegramda tuttuğu kaya balığının bile resmini çekip atan, videosunu atan hobidaşlar neden forum içinde hiç paylaşım yapamıyor. Yada yapmak neden zulüm ve işkenceye dönüyor?

kamalarapala

Yeni Üye
Adı
ömer faruk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ben hergün ana başlıkları okuyorum iş yerinde bilgisayardan forumu seviyorum eskiden beri bilgisayar ,telefon, motosiklet, balık o dönem neye ilgi duyuyorsam hep forumlara bakarım bilgi verebileceğim konu olursa yazarım yoksa da üye olup gezerim forumlarda. yeni evli olduğum için henüz düzeni kuramadım ava çıkabilirsem onları da paylaşmak isterim tabii ki.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...