Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

WTD aparatı (line dancer)

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
wtd kesınlıkle ızleyerek ogrenılmesı gereken bır aksıyon aslında . youtube vıdeoları yardımcı olacaktır kamış denıze paralel olursa daha rahat olur eger uzak atış yaptıysanız dık tutarakta yapabılırsınız .. suyun en durgun oldugu zamanları deneyın elınız alısacaktır evet cok yorucudur
Uzak atış yapınca sonuçta sahte bir süre sonra yakın atış mesafesine gelecek :)

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Uzak atış yapınca sonuçta sahte bir süre sonra yakın atış mesafesine gelecek :)
tabi ki bir mesafeden sonra aksıyon bozulmaya basladıgında 25 30 mtlere gelıyor yaklaşık olarak duruşunu değiştirmek gerek lakin ruzgarı arkana alıp uzak mesafeli atışları kıyıya kadar aksıyonla getırmek çok yorucu oldugundan başlangıcta kamışı dık olarak kullanmanın bır sıkıntısı yok

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sahtenizde de sorun olabilir. En ufak bir yosun yapışsın, o sahte aksiyona cevap vermez. Aldığınız her su üstü sahte wtd yapmaz. En kolay wtd aksiyonu alan sahteler ima pugachevs cobra ve onun taklidi olan tiplerdir. İma pahalıdır. Gereksiz pahalıdır. Taklitleri de iş görür.
Kamışı jerk şeklinden ziyade kamışın doğal titreşim ritminde çırpma hareketi verirken, makinanın kolunu çok yavaş çevirmeniz gerekir. Hızlı çevirirseniz sahte düz gelir.
Zaten bu tür aparatlar bu yüzden çalışmaz. O aparatın titreşim yaratması için makinayı hızlı sarmanız lazım. Hızlı sarınca da sahtenin aksiyonu bozulur.

spinci

Aktif Üye
Adı
Tenekeci
Merhaba,

aynen,
zaman herşeye ilaç derler ya,
deneme yanılmaya pes etmeden devam etmek,
yani asla vazgeçme mottosunu uygulamak lazım.

Bu vb. aparat vs. bence işin zevkini/keyfini kaçırır.

Elin altında hissetmek lazım bu aksiyonu vermek her sahte-kamış-makine kombinasyonunda aynı olmuyor.

Sahtesine ekipmanına göre ayar vericen.

wtd yapmaya çalışırken rastgelsin..

GokhanSacakli

Aktif Üye
Adı
Gökhan Saçaklı
Abi inan her gittiğimde deniyorum yeterki su yatık olsun. İnşallah bir gün başaracam.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
WTD aksiyonda kişinin verebildiği aksiyon kadar kamış ve bence en önemlisi kullanılan sahtenin kendisidir. Kullandığınız sahteler ve kamışınız hangileridir acaba? Ayrıca kullandığınız makinanın devride çok önemli faktördür.

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Rover 98
Rover 128
Japanese snake
Panic prey V2 16gr
Panic prey V2 28gr

Makine:
Okuma alaris 40 84 cm sarıyor
Daiwa revros 3000c 80 cm sarıyor
Kamış
Fujin crow 270 8-32
Dam salt x 270 20-50

Kamış ve makineleri birbirleri ile ayrı ayrı kombinleyip denedim.

Son düzenleme:

GokhanSacakli

Aktif Üye
Adı
Gökhan Saçaklı
Rover 98
Rover 128
Japanese snake
Panic prey V2 16gr
Panic prey V2 28gr

Makine daiwa revros 3000c 80 cm sarıyor
Kamış fujin crow 270 8-32
Dam salt x 270 20-50

Kamışı hiç görmediğim için onun hakkında yorum yapamayacağım , Rover'lar ve Japanese zaten doğrudan WTD için üretilen sahtelerdir sadece roverların arkasındaki tüy işi biraz zorlaştırır ( bu benim kendi tecrubemden edindiğim kanaatim) Panicler için çok özel birşey yapmanıza gerek yok kamışı hafif vurdurarak hızlı sarım yapmanız yeterli zaten onlar için. Makinanızın devri biraz hızlı sarımla ideal bence, ben zamanında hep hızlı devirli makine üzerine çok tavsiye almıştım 6.2.2 devirli makine kullandım ama çok da verim alamadım açıkcası. WTD aksiyon için benim öğrendiğim kamışın ucunuz sağa sola sallamaktan ziyade elinizle kamışı tuttuğunuz yerden küçük sağa sola darbelerle aksiyonu vermek başarıyı getiriyor biraz yorucu( bileğinizi ağrıtıyor) ama aksiyonu vermenizi sağlıyor. Küçük darbelerle makina sarım senkronunu yakaladınızmı WTD kendiliğinden geliyor zaten.
Benim bildiğim ve uygulamam bu şekilde birde şöyle bir şey var bence takım ne kadar hafif olursa WTD okadar keyifli oluyor.

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Sahtenizde de sorun olabilir. En ufak bir yosun yapışsın, o sahte aksiyona cevap vermez. Aldığınız her su üstü sahte wtd yapmaz. En kolay wtd aksiyonu alan sahteler ima pugachevs cobra ve onun taklidi olan tiplerdir. İma pahalıdır. Gereksiz pahalıdır. Taklitleri de iş görür.
Kamışı jerk şeklinden ziyade kamışın doğal titreşim ritminde çırpma hareketi verirken, makinanın kolunu çok yavaş çevirmeniz gerekir. Hızlı çevirirseniz sahte düz gelir.
Zaten bu tür aparatlar bu yüzden çalışmaz. O aparatın titreşim yaratması için makinayı hızlı sarmanız lazım. Hızlı sarınca da sahtenin aksiyonu bozulur.
Her suüstü sahtesi wtd ye cevap verir Nedim
Kamış ucunu sallamak kolu çok yorar en fazla yirmi dakika çalışabilirsin çünkü kamışı titretmek için iki tarafa sallamada da enerji harcarsın bu kol ve bilek kaslarının sürekli gergin olması demektir
Kısa seri Kamış ucunu çekme hareketi yani jerk aksiyonu sırasında kaslar kasılır gevşer kasılır gevşer ve sahte hareket eder
Kolu aralıksız çevirme ise sahteye jerk ile hareket verdiğinde hareketi biraz daha hızlandırır iki jerk arasında ise oluşan boşluğu alır
Bu yöntem kola ve bileğe binen yükte büyük enerji tasarrufu sağlıyor, böylece uzun saatler yorulmadan keyifle av yapabilirsin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Her suüstü sahtesi wtd ye cevap verir Nedim
Kamış ucunu sallamak kolu çok yorar en fazla yirmi dakika çalışabilirsin çünkü kamışı titretmek için iki tarafa sallamada da enerji harcarsın bu kol ve bilek kaslarının sürekli gergin olması demektir
Kısa seri Kamış ucunu çekme hareketi yani jerk aksiyonu sırasında kaslar kasılır gevşer kasılır gevşer ve sahte hareket eder
Kolu aralıksız çevirme ise sahteye jerk ile hareket verdiğinde hareketi biraz daha hızlandırır iki jerk arasında ise oluşan boşluğu alır
Bu yöntem kola ve bileğe binen yükte büyük enerji tasarrufu sağlıyor, böylece uzun saatler yorulmadan keyifle av yapabilirsin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Poperları kastetmiştim abi wtd yapmayanlar olarak.
Su üstüyle jerk yapınca da boşluktan dolayı ip misina makinaya gevşek sarıyor. O açıdan dedim. Sonra atışlarda dolaşma oluyor, başka sıkıntılar çıkıyor.