Yalova'dan Selamlar

Hoş geldin kardeşim.

1. Kendini alışverişe kaptırma.
2. İhtiyacın olmayan şeyi alma.
3. Yanında mutlaka makas bulundur.
4. Gittiğin yerdeki insanları seyret. Kaç numara iğne yem olarak ne kullanıyorlar bunları iyi öğren.
5. Surf ile başlamışsın 1 yıl lrf ve spin işine girişme önce surfte ustalaş.
6. Bol bol bölgende yapılan av videosu seyret.
7.Millete mera nere mera nere diye sorma. 😀 sinirleniyorlar.
8. Eli boş döneceksin bol bol hevesin kırılmasın.
9. İlla büyük balık tutucam deme istavritle, izmaritle başla sonra mırmır pisi tutarsın.
10. Açgözlülük edip limit altı balık alma. Küçükleri mutlaka sal.
11. Çevrendeki insanlara balığa gittiğini ilan etme eli boş dönünce dalga geçmesinler.
12. Balığa değil kafa dağıtmaya gidiyorsun bunu unutma.
13. Kimseyi seninle gelmeye davet etme (av arkadaşların hariç) başının etini yerler -hani balık hani balık? diye.

Benim düştüğüm hatalara düşme diye bunları yazdım aklıma gelen olursa eklerim.

Almadan önce balık ve avcılık malzemesi satan yere danıştım ve kıyı balıkçılığı yapmak istiyorum şu anlık bana 3 metreden fazla bir oltanın şart olduğunu ve at çek yapanların çok olduğunu söyledi ben de makine hakkında bilgi istedim biraz araştırdım şu an aldıklarımın uygun olabileceğini düşündüm bugün de gidip misina ve lure aldım malzemelerin fotoğrafını ekledim yorumları fazla ve yüksek puan olduğu için bunları almayı tercih ettim ama yanlış yapmış olabilirim

Bu arada makinanda yazan özellikler yalan büyük ihtimalle. Temuya güvenme evine yakın av bayinden al.

Hoş geldin kardeşim.

1. Kendini alışverişe kaptırma.
2. İhtiyacın olmayan şeyi alma.
3. Yanında mutlaka makas bulundur.
4. Gittiğin yerdeki insanları seyret. Kaç numara iğne yem olarak ne kullanıyorlar bunları iyi öğren.
5. Surf ile başlamışsın 1 yıl lrf ve spin işine girişme önce surfte ustalaş.
6. Bol bol bölgende yapılan av videosu seyret.
7.Millete mera nere mera nere diye sorma. 😀 sinirleniyorlar.
8. Eli boş döneceksin bol bol hevesin kırılmasın.
9. İlla büyük balık tutucam deme istavritle, izmaritle başla sonra mırmır pisi tutarsın.
10. Açgözlülük edip limit altı balık alma. Küçükleri mutlaka sal.
11. Çevrendeki insanlara balığa gittiğini ilan etme eli boş dönünce dalga geçmesinler.
12. Balığa değil kafa dağıtmaya gidiyorsun bunu unutma.
13. Kimseyi seninle gelmeye davet etme (av arkadaşların hariç) başının etini yerler -hani balık hani balık? diye.

Benim düştüğüm hatalara düşme diye bunları yazdım aklıma gelen olursa eklerim.
Teşekkür ederim daha çok bir hobi hem de kafa dinleme olarak yapmak istiyorum ilk gidişimde elim boş dönmeye kendimi çok fazla hazırladım şu anlık tek ihtiyacım olan boş bir gün ve güzel bir hava

Malesef almş olduğun makine spin kategorisinde bir makine. kamışında 30-40 gram sahte yemleri atabilecek kabiliyette. 20-50 gram aralığında Su üstü ve dalarlı sahtelerle denemeler yapabilirsin.

Ben Yalovada yaşayan 20 yaşında bir gencim çocukluğumdan beri balık hevesim bulunmaktaydı ama öğretecek kimsem yoktu bu zamana kadar okul o bu şu derken çok aklıma gelmedi hep babamın götürmesini umud ettim ama o durum hiçbir zaman gerçekleşmedi sebebini de bilmediğinden olduğunu söylüyordu ben de en azından kendim öğrenip ileride çocuğumu bu güzel şeyden mahrum etmek istemiyorum ama dediğim gibi öğretecek kimsem yok bu yüzden forumlardan edinebildiğim kadar bilgi ediniyorum bir balık av aletleri satan yerden birkaç bilgi aldım ve şu an elimde temudan aldığım 3.30mlik oltam var ve 7000lik bir makine var daha misina ve yemleri almadım çünkü yalovada ne tür balıklar var nerede tutulur ve hangi yemler daha iyidir bilgi sahibi değilim ve biraz da her şeyi dükkan sahibine sormaktan çekindim ben de sizlere sormak istedim eğer bir bilginiz varsa benimle paylaşmanızı çok isterim aklınıza gelebilecek her bilgiye açığım şimdiden teşekkürler
Dostum yakınında olan bir av bayinede o makineye bir ip sardır mümkün se uygun fiyatlı 0,16 olur 0,15 mm olur o civarlarda bunu internetten alıp yapmaya uğraşma ilk başlayan biri için sıkıntılı bir iş yine aynı bayiden kaba taslak alacağın malzemeleri sıralayayım tavsiyem ilk avların için yemli ve beklemeli ava göre olacak.
*fırdöndülü klips 1 paket 5 - 7 adet içinde kaç tane varsa seçerken kamışın son halkasından geçmeyecek boyda almaya dikkat et
*hazır yemli yakım 3-4 paket ( bunu bayideki arkadaşa sorarak al şu anda hangi balık çıkıyor hangi yem kullanılıyorsa ona göre )
*satıyorsa canlı yem, midye içi , donmuş sülünez , çin kurdu ( bu kısıma aşağıda tekrar geleceğim )
*yem ipi
*kurşun ( yine bayi arkadaştan bilgi alacağız yada aşağıda bu bilgilerin nasıl edinileceğine dair de bir yazı yazacağım )
takımın hazır.

İlk öğrenmen gereken şey basit bir düğüm internette birçok video var bu konuda pe knot lure yazarsan çıkacaktır bişeyler buda örnek olsun
bu video daki klips bunun arkasında 2 yuvarlaklı döner mekanizma fırdöndü sen düğümü fırdöndü kısmına atacaksın ve klips e yemli takımı takacaksın ama öncesinde direk yemli takım takmadan 30 40 50 gr kurşun ile boş bir şekilde at - çek yapmanı tavsiye ederim at ve hızlı sayılacak bir şekilde sar atma çekme pratiği yapmış olursun kendini hazır hissettiğinde yemli yakımın ucunu kilps e ve sonuna kurşun takıp iğneleri yemleyip yem ipi ile sarıp at oltayı denize ondan sonra otur karşısına al çayını kahveni vurdu mu vuracak mı vuruyor mu derken eğlenmene bak 🙂

Malesef almş olduğun makine spin kategorisinde bir makine. kamışında 30-40 gram sahte yemleri atabilecek kabiliyette. 20-50 gram aralığında Su üstü ve dalarlı sahtelerle denemeler yapabilirsin.
Bayiden tavsiye şeklinde aldığım bir sahte yem var şu an 14g bir pandora sandel verdi yorum başına maalesef yazmışsınız neden diye sormak isteyeceğim spin neden uygun değil benim için açıklarsanız çok memnun kalırım yorumunuz için teşekkür ederim

Dostum yakınında olan bir av bayinede o makineye bir ip sardır mümkün se uygun fiyatlı 0,16 olur 0,15 mm olur o civarlarda bunu internetten alıp yapmaya uğraşma ilk başlayan biri için sıkıntılı bir iş yine aynı bayiden kaba taslak alacağın malzemeleri sıralayayım tavsiyem ilk avların için yemli ve beklemeli ava göre olacak.
*fırdöndülü klips 1 paket 5 - 7 adet içinde kaç tane varsa seçerken kamışın son halkasından geçmeyecek boyda almaya dikkat et
*hazır yemli yakım 3-4 paket ( bunu bayideki arkadaşa sorarak al şu anda hangi balık çıkıyor hangi yem kullanılıyorsa ona göre )
*satıyorsa canlı yem, midye içi , donmuş sülünez , çin kurdu ( bu kısıma aşağıda tekrar geleceğim )
*yem ipi
*kurşun ( yine bayi arkadaştan bilgi alacağız yada aşağıda bu bilgilerin nasıl edinileceğine dair de bir yazı yazacağım )
takımın hazır.

İlk öğrenmen gereken şey basit bir düğüm internette birçok video var bu konuda pe knot lure yazarsan çıkacaktır bişeyler buda örnek olsun
bu video daki klips bunun arkasında 2 yuvarlaklı döner mekanizma fırdöndü sen düğümü fırdöndü kısmına atacaksın ve klips e yemli takımı takacaksın ama öncesinde direk yemli takım takmadan 30 40 50 gr kurşun ile boş bir şekilde at - çek yapmanı tavsiye ederim at ve hızlı sayılacak bir şekilde sar atma çekme pratiği yapmış olursun kendini hazır hissettiğinde yemli yakımın ucunu kilps e ve sonuna kurşun takıp iğneleri yemleyip yem ipi ile sarıp at oltayı denize ondan sonra otur karşısına al çayını kahveni vurdu mu vuracak mı vuruyor mu derken eğlenmene bak 🙂
Dedikleriniz uygulayacağım zamanınızı ayırıp yazdığınız için öncelikle çok teşekkür ederim misinamı kendim sarmak istedim hem deneyim olsun hem öğreneyim diye zamanımı aldı biraz özellikle hatalarımı fark ettim ama en azından şu an avda bir sorun çıksa kendim halledebilecek seviyedeyim bana verdiği misinayı alta bırakıyorum dediklerinizi de en kısa sürede alacağım tekrardan teşekkür ederim ^_^

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    57.4 KB · Okunma: 8
Back