Olsun,aslında çok önemli değil 🙂bu konuda haklısınız iş yerinde yoğun çalışıyorum biraz aceleci davrandım sanırım hatta tekrar okudum yazdıklarımı ben olsam ben de kendime cevap vermezdim 😀
Tekrar hoş geldiniz diyelim🙂
Olsun,aslında çok önemli değil 🙂bu konuda haklısınız iş yerinde yoğun çalışıyorum biraz aceleci davrandım sanırım hatta tekrar okudum yazdıklarımı ben olsam ben de kendime cevap vermezdim 😀
HERKESE İYİ GÜNLER
Gençlik yıllarımızda kanlıca çubuklu sahilinde hep çapari ile istavrit avladık.Araya üniversite evlilik çocuk derken uzun bir ara girdi.Ancak balık sevdası hep içimde kaldı.Ancak artık istavrit gibi çapari balıkları değil de daha çok kaşık gibi sahte yemler ile lüfer palamut vs gibi büyük balıklar ile uğraşmak istiyorum.tatlı su da spin ile balık tutmuşluğum var ancak boğazda bu işler nasıl oluyor pek bilmiyorum.Bu konuda bana yardımcı olacak istanbul anadolu yakasında bulunan arkadaşları konu altına bekliyorum.kamış makina kaşık vs gibi malzemelerin tavsiyelerinde kullanım şekillerinde kim yardımcı olursa eyvallah.Biraz araştırdım aslında internetten kaşık konusunu ancak bunu kurşun ile atmak yerine tek başına ağır kaşıkların kullanımı daha mantıklı geldi.eylül ayına girdik yavaş yavaş boğazda balık akını başlar.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler not:malzeme alımı için bütçe sınırlı değildir rahat olabiliriz.Saygılar sevgiler..
Amaç zevk ise evet istanbulda spin ile balik alabilirsiniz ama öyle aman aman balik beklemeyin (her nekadar adetli tutanlar olsa da suan yeni basliyacaginiz için bayagi zor adetli balik yakalamak ) he spin candir keyiftirevet spin düşünüyorum.
kafamda bazı makina ve kamış markaları var inceliyorum.ancak kurşunsuz boğazda kaşık ile avlanmak mantıklı mı onu çözmeye çalışıyorum.
aslında açık konuşmak gerekirse istanbul anadolu yakasından biri ile real hayatta irtibat kurup bu konular hakkında detaylı bilgi almak ve ilerleyen günlerde beraber avlara çıkıp gerekirse malzeme alışverişlerinde bana yardımcı olması ...bakın ne ne çok açık oldum 😀
Öncelikle hoşgeldiniz...
Bence siz Hedef Balık @Hamdi abiyle iletişime geçin hatta yanına gidip bi çayını için gerisi kolay...
açıkcası benim derdim hem biraz spor hem heyecan hem de balık yemek...öyle kilolarca balık değil haftada bir balığa gidip 2-3 adet lüfer tutsam 3-5 sigara içip zaman geçirsem yeter hem spin tarzı balık tutmak biraz daha hareket isteyen ve zevkli bir iş..işin özü gideyim kova kova balık tutayım değil derdim az olsun büyük olsun keyif olsun yeter bana.surf balıkçılık çok durağan ayrıca çapari ile istavrit tutma işi de sıkıcı benim için çok yaptım zamanında onun için böyle bir hayale kapıldım bakalım nasıl bir ortam olacak ...Amaç zevk ise evet istanbulda spin ile balik alabilirsiniz ama öyle aman aman balik beklemeyin (her nekadar adetli tutanlar olsa da suan yeni basliyacaginiz için bayagi zor adetli balik yakalamak ) he spin candir keyiftir
Yok amaç hem balik tutmak hem hamallik yapmak hem eziyet cekmek hem balik tutmak adetli hemde keyif yapmak ise ben ve bir çok kişi için surf de candır
başlangıç olarak bütçe 500 TL civarı olabilir sonrası gelir tabi ...Bütçeniz ne kadar, ona göre tavsiyelerde bulunalım..
Sadece Spin avı yapacak iseniz..
Tabii işin , rapala, çanta, ip kısmınıda düşünüp toplam bütçeyi yazarsanız,
Duruma göre değerlendirme yapılır..