Yarın alacağım kurşun arkası için kamış tavsiyesi

BurakTpz

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Öncelikle Selamın Aleyküm iyi akşamlar dilerim.

Elimde Albastar oar 9000 var bununla birlikte kamış olarak Albastar battle 3252 kullanıyorum ve istavritte çok güzel bir av gerçekleştiriyorum. Konu kurşun arkası yemli ve palamut için denediğimde kamış yetersiz geldiğini hissediyorum ve sizlerden bu makine ile kullanmak için kamış tavsiyesi istiyorum, bütçem 8-9 bin tl. Aklımda ve bana önerilen bir kaç model var bunları kullanan veya çoğunlukta kurşun arkası palamut ve yemli de kullanıcağım kamış için önerinizi bekliyorum.

Aklımdakı ve öneri olarak söylenen kamışlar;

Sega ultra cast 427 100-250 gr
Captain 1654 Style Craft FUJİ 3p 420 100-250 gr

Captaini geç, sega güzel kamış ancak bir sezon sonrası kamış esneme yapacaktır sana tavsiyem azores 1. seri alman olur. Kafan inanılmaz rahat olacaktır. Eğer azores için sert gelir dersen de bütçen dahilinde yuki a5 veya a7’ye bakabilirsin

Önerin için teşekkür ederim ama captain gec demişsin keşke sebep söylesen de düşünsem en azından. Yukilerin de stokları yok şuan ve bütçemi çok aşıyor.

Gec dememin sebebi şu, birincisi f/p değil, ikincisi zaten sega ile hemen hemen aynı özelliklerde, e daha ucuzu ve boğazda tercih edileni varken ne gerek var captain kamışa. İkisi arasında kaldıysan tabii ki BENCE sega ama dediğim gibi kafam rahat olsun, ben sert de olsa kamışı kurabilirim böylelikle mesafeyi bulurum diyorsan da Azores.

Okuma surfliner+ 420 100-250 bakmanıda öneririm. Kendim kullanıyorum gayet memnunum.
Hocam tecrübene ietinaden soruyorum,

Okuma azores 3.04cm 40-100 gr mı?

Savage Gear Defiance SG2 Shore Jig 3.05m 30-100gr olanını mı tercih etmeliyim.

okuma salina SA - 6000HA
Shimano Socorro 8000 SW

Mevcut

Shorejigte palamut lüfer levrek avında tercih etmek istiyorum.

Captaini geç, sega güzel kamış ancak bir sezon sonrası kamış esneme yapacaktır sana tavsiyem azores 1. seri alman olur. Kafan inanılmaz rahat olacaktır. Eğer azores için sert gelir dersen de bütçen dahilinde yuki a5 veya a7’ye bakabilirsin
2019-2022. Tam 3 sene dişli yemli avlarında azores 1 kullandım. Sıfır almıştım. Muhteşem hafif. Hafif bir makina ile inanılmaz keyifli. Ama sert değil. Çok sert bir kamış. Buna rağmen bir istavrit vuruşunu bile hissettiriyor. Kamışın ucundada gövdedede esneme yok. 150 gram ile ancak uçtan 25-30 cm hafif bir gerilme yapıyor o kadar. Hafif kurşunu hissetmiyor.
Kurşun arkasında hafif bir makina ile yormadan muhteşem çalışır.
Ama bütçem müsait isede YUKİ kamıştan şaşmam.

Son düzenleme:
Back