Yarina (28, ocak) kan lazim. A -

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Sevgili Selim;
Geçmiş olsun,acil şifalar temenni ederim.Kan grubun pek bulunmayan bir kan grubu değil,umarım forumdan bir arkadaşımızın kanı uyar ve sorunun çözülür,Fakat kan merkezinden yerine başka bir kan grubu olan kan vererek de ( takas yaparak ) bir alternatif yaratılabilir.Bu şekilde araştırma yap istersen,en azından forumdan bu şekilde daha çok destek bulabilirsin.
Burda kan deposu yokmus. Bende dedim ama sadece kan gurubunuz olmasi lazim dediler.

Burda kan deposu yokmus. Bende dedim ama sadece kan gurubunuz olmasi lazim dediler.
Sevgili Selim;
Bulunduğun hastahanede olmayabilir,KAN MERKEZİNDEN bulunduğun hastahane kanalı ile veya Hastahaneden aldığınız ameliyat olacağına dair belge ile bir yakının aracılığıyla KAN MERKEZLERiNDEN birinden (Avrupa yakasında çapada var Anadolu yakasında nerede var bilemiyorum, hastahaneden öğrenebilirsin) başka kan grubu kan vererek yani takas yaparak alabilirsin,oradan alacağın kan kontrol edildiğinden kafanda rahat olur.

Bayagi araniyor. Emekleriniz icin tesekkurler. Ama zor bir kan biliyorum daha bulamadim.

Kan Grubu; insan kanındaki antikorlara bakılarak, kanın özelliğini belirtmek için oluşturulmuş sınıflandırma sistemidir. A, B, AB ve O olmak üzere 4 çeşit kan grubu vardır. Bunlar da Rh (+) POZİTİF ve Rh (-) NEGATİF olmak üzere 2 gruba ayrılırlar. Beyaz ırkın yüzde 85'i Rh (+) POZİTİF yüzde 15'i ise Rh (-) NEGATİF tir. Bu iki sistemin birleşiminden 8'li kan grubu tablosu oluşmuştur. Türkiye'de iki sistem yan yana yazılarak belirtilir.

Örneğin; A türü kanda Rh değeri (-) NEGATİF ise, o kan için A Rh (-) NEGATİF grubu denir. Türkiye'de Kızılay'ın verilerine göre en fazla bulunan grup A Rh (+) POZİTİF 'dir.

KAN GRUPLARI BULUNMA SIKLIĞI

A Rh (+) POZİTİF Bin kişide 378 kişi

O Rh (+) POZİTİF Bin kişide 298 kişi

B Rh (+) POZİTİF Bin kişide 142 kişi

AB Rh (+) POZİTİF Bin kişide 72 kişi

A Rh (-) NEGATİF Bin kişide 47 kişi

O Rh (-) NEGATİF Bin kişide 39 kişi

B Rh (-) NEGATİF Bin kişide 16 kişi

AB Rh (-) NEGATİF Bin kişide 8 kişi

Kan Uyum Tablosu:

Kan grubu AB Rh (+) POZİTİF;

Tüm kan gruplarından kan alırlar.

AB Rh (+) POZİTİF dışında diğer gruplara kan verememektedir.

Kan grubu AB Rh (-) NEGATİF;

A Rh (-) NEGATİF , B RH (-) NEGATİF, AB Rh (-) NEGATİF, O Rh (-) NEGATİF
kan gruplarından kan alırlar.

AB Rh (-) NEGATİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler.

Kan grubu A Rh (+) POZİTİF;

O Rh (-) NEGATİF, O Rh (+) POZİTİF, A Rh (-) NEGATİF ve A Rh (+) POZİTİF kan gruplarından kan alırlar.

A Rh (+) POZİTİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler.

Kan grubu A Rh (-) NEGATİF;

O Rh (-) NEGATİF ve A Rh (-) NEGATİF kan gruplarından kan alırlar.

A Rh (-) NEGATİF, A Rh (+) POZİTİF, AB Rh (-) NEGATİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler.

Kan grubu B Rh (+) POZİTİF;

O Rh (-) NEGATİF, O Rh (+) POZİTİF, B Rh (+) POZİTİF, B RH (-) NEGATİF kan gruplarından kan alırlar.

B Rh (+) POZİTİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler.

Kan grubu B RH (-) NEGATİF;

O Rh (-) NEGATİF ve B RH (-) NEGATİF kan gruplarından kan alırlar.

B Rh (+) POZİTİF, B RH (-) NEGATİF, AB Rh (-) NEGATİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler.

Kan grubu O Rh (+) POZİTİF;

O Rh (-) NEGATİF, O Rh (+) POZİTİF kan gruplarından kan alırlar.

A Rh (+) POZİTİF, B Rh (+) POZİTİF, O Rh (+) POZİTİF ve AB Rh (+) POZİTİF gruplarına kan verirler.

Kan grubu O Rh (-) NEGATİF;

O Rh (-) NEGATİF kan grubundan kan alırlar.

Yani O Rh (-) NEGATİF grubuna sahip olanlar bir tek O Rh (-) NEGATİF kan grubundan kan alırlar.

Fakat tüm kan gruplarına kan verebilirler. Kan grupları tayin edilirken birde Rh faktörü belirlenir. Kan grupları RH faktörüyle adlandırılır.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back