Yasak hakkında ne düşünüyorsunuz abiler ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Canyldz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Büyük fabrika ve üretim yerleri, her yıl 1 ay kapatılır ve tüm müştemilatını 1 ay boyunca bakıma alırlar. Bakın bu bizler için bir fırsat.😉 makinaları sökün, bakım ve yağlamalarını yapın, Misinalarınızı temizleyin, değiştirin. Yeni yeni değişik iğnelerle, yeni yeni takımlar yapın ve sezona full kadroyla büyük bir güçle başlayın.👍👍

Alınan önlemler ve tedbirlere riayet etmek, bence bir vatandaşlık görevidir.

Bence tüm halkımız dikkat etmeli bu istisnai bir durum çıkmayalım arkadaşlar

Bundan size ne size neresi dokundu söylediği laflardan..
Peki size neresi dokundu @Okurtman beyin dediklerinin. tartışma da sizinle alakalı bir durum bile yokken nedir bu hırsınız?

Madem cevap istiyorsunuz peki ben bir cevap vereyim belli ki @Okurtman abinin dedikleri pek anlatamamış kafanızda soru işaretleri kalmış. (aslında gayet net yazmış ama nezaket gereği karşı tarafa anlamadın galiba denmez anlatamadım galiba denir, o yüzden anlatamamış diyorum 🙂 )

Şimdi biz neyiz? Amatör Balıkçılarız, işimiz balıkla ve denizle.
Peki bu balık işleriyle alakalı tebliğleri ve önergeleri kim çıkarıyor? Tarım ve Orman Bakanlığı. Haa demek ki direkt ve indirekt olarak biz Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı yapıyoruz bu hobiyi.

Peki Tarım ve Orman Bakanlığı mevcut kabinenin (yani hükümet diyebiliriz) bir üyesi mi? Evet. Hee iş kabineye geldi.

Peki kabineyi (yani bakanları) kim seçiyor veya atıyor? Mevcut Cumhurbaşkanı atar. Buraya kadar sorun yok umarım, birazdan bağlıyorum siyasete. Aslında buraya kadar olanlar size bir ipucu vermiştir ama olsun ben üzerime düşeni tam yapayım.

Peki mevcut cumhurbaşkanı şu anda bir parti üyesi mi? Evet, Akp üyesi.

Pekala siyaset ne demekti? Siyaset veya politika, devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış ve memleket idaresi demektir.

Demek ki neymiş, balıkçılık siyasetle ilgiliymiş.

Zaten avlanma, kullanılan araç gereç ve derinlik yasakları düşünüldüğünde olayın direkt siyasi olduğu anlaşılabilir.

Son olarak, yazdıklarımı beğenirsiniz veya beğenmezsiniz o sizin keyfinize kalmış bir durum kimse bir şeyi size zorla beğendiremez. Ancak bu demek değildir ki ömrünüzde bir kere bile görmediğiniz insanlara yok BİLADER yok NERESİ DOKUNDU gibi kaba kelimeler kullanabilirsiniz. Biraz daha saygılı olmanızı rica edeceğim @enese02

Son çıkan yasaklarla ilgili olarak şunları söylemek istiyorum. Kimseye değil bu dediklerim, konuya olan yorumumdur baştan elimi açık edeyim yanlış anlaşılma olmasın.

-Şimdi fabrikalar açık ve çalışanlar (Allah yardımcıları olsun) fabrikalara gidip geliyor mu, evet buna bir yasak yok. 300-500 kişi gidip geliyorlar.

-Marketler açık mı, evet o konuda da bir yasak yok (aynı andaki müşteri sayısına kısıtlama gelmiş ama kimse kusura bakmasın ben buradaki a101 markette aynı anda 20 kişiyi hiç görmedim. en işlek gününde bile o kadar insan yoktu)

-Sahiller kapalı diyorlar sadece ve spor koşu vs bu sahil bantlarında yasak, yani aynı topluluk gidip bir üst caddede gene toplanabilir.

- Semt pazarları halen açık ve inanın o kalabalık virüse direkt davetiye çıkarıyor, buna bir yasak yok. İşte zaruri olmayan tezgah açmasın demişler ama bizim pazarda o tezgahlar zaten toplam 7-9 tane falan.

Peki neyi yasakladılar, balık tutmayı. Şimdi profilimde de gözüküyor ben D.dere'de oturuyorum. İstanbul gibi 30-40-50 kişi yanyana hiç olta atmadı, zaten o kadar balıkçı yok. Ee, ben tek başıma spine çıkacağım inin cinin top oynadığı yerde, bana da gelip ceza mı keseceker. Haha, buyursunlar kessinler gülmeye bir bahanem daha olur 🙂

Son çıkan yasaklarla ilgili olarak şunları söylemek istiyorum. Kimseye değil bu dediklerim, konuya olan yorumumdur baştan elimi açık edeyim yanlış anlaşılma olmasın.

-Şimdi fabrikalar açık ve çalışanlar (Allah yardımcıları olsun) fabrikalara gidip geliyor mu, evet buna bir yasak yok. 300-500 kişi gidip geliyorlar.

-Marketler açık mı, evet o konuda da bir yasak yok (aynı andaki müşteri sayısına kısıtlama gelmiş ama kimse kusura bakmasın ben buradaki a101 markette aynı anda 20 kişiyi hiç görmedim. en işlek gününde bile o kadar insan yoktu)

-Sahiller kapalı diyorlar sadece ve spor koşu vs bu sahil bantlarında yasak, yani aynı topluluk gidip bir üst caddede gene toplanabilir.

- Semt pazarları halen açık ve inanın o kalabalık virüse direkt davetiye çıkarıyor, buna bir yasak yok. İşte zaruri olmayan tezgah açmasın demişler ama bizim pazarda o tezgahlar zaten toplam 7-9 tane falan.

Peki neyi yasakladılar, balık tutmayı. Şimdi profilimde de gözüküyor ben D.dere'de oturuyorum. İstanbul gibi 30-40-50 kişi yanyana hiç olta atmadı, zaten o kadar balıkçı yok. Ee, ben tek başıma spine çıkacağım inin cinin top oynadığı yerde, bana da gelip ceza mı keseceker. Haha, buyursunlar kessinler gülmeye bir bahanem daha olur 🙂
Ne deyim Rabbim akıl sağlığı versin.. Rastgelsin.. 😉 👍

ddoğru karar fakat bence yasak her yere gelmeli virüs barınacak beden bulamzsa kendi kendine kaybolacak ama sen özel sektörü işe gönderirsen nasıl önüne geçeceksin. şahsen ben her gün metro kullanıyorum iş yeri çalışmaya devam ediyor.
balık tutma yasağı da profesyonel teknelerede gelse süper olur. seneye balık popülasyonu artar diye düşünüyorum.

Arkadaşlar yasak konusunu normal zamanlardaymışız gibi yorumlarsanız yanlış sonuca varırsınız.
kafeler kapalı, restoranlar kapalı, otobüsler iptal, piknik miknik vs bir sürü şey yasaklandı biliyorsunuz. Başta keyfi ve zaruri olmayan şeyler yasaklandı. İnsanız. Biri balık tutarken birine piknik yapma diyemezsin. Kafeye gitme diyemezsin. Evde otur diyemezsin. Millet özenir gider. Evde tutamazsın.
Fabrikalar zaruri çalışıyor. Ben de çalışıyorum. Mecburen evden çıkıyorum.
”Ee kardeşim ben zaten evde kal çağrınıza işimden dolayı cevap veremiyorum. O halde haftasonu balığa gitmem de bir şeyi değiştirmez” diyemeyiz. O zaman toplum olamayız. Toplum olmak birlikte hareket etmektir. Bazı bireyler kurallara uymuyor diye onları örnek alıp kurallara uymamak değildir. Bunun ilerisi anarşidir. Yönetilemez bir kalabalık olmaktır.

Back