Simsek89
Yeni Üye
Bir çok büyğkşehire giril çıkış serbst olmusken avm ler acılıyorken su tatlısu avcılık yasağıda bitse bari. Yoksa unutulup gidilecek çünkü ekonomik getirisi yok
Dediğinde haklısın. Benimki kıstas sadece avm açılıyor ise avcılıkta serbest olmalı. Ailecek gitmeyecez avm ye karşıyız buna ama 2 saat su orman havası iyi gelecektirOkadar gereksiz ve erken şekilde gevşetiliyorki yasaklar çokmu lazım avm ler berberler güzellik merkezleri.. Hayır Türk insanının huyunuda bimiyor değil , bize yüz verince işin cılkını çıkaracağımızıda biliyor ama hakkımızda hayırlısı.
Muğla aydın Antalya malatya ErzurumBirçok büyükşehir derken?
kesinlikle belirli mesafelerle denetimli olarak açılabilirdi. fakat işte o belirli mesafeyi bizimkiler uygulayabilirlermi orası muamma. çok darlandı insanlar evde çünkü. birden yığılma olmasından korkuyorum.Dediğinde haklısın. Benimki kıstas sadece avm açılıyor ise avcılıkta serbest olmalı. Ailecek gitmeyecez avm ye karşıyız buna ama 2 saat su orman havası iyi gelecektir
Neresi kalabalık bu şehirlerin.. Bırakın da doğa biraz nefes alsın.. Bende tatlı su avcısıyım 5 aydır balığa gitmiyorum keşke bu sezon komple yasak olsa da iç sularda ki popülasyon biraz düzelse..Muğla aydın Antalya malatya Erzurum
Açıkcası benim şahsi görüşüm kıyıdan avlanan balığın miktarından çok kıyıdan denize atılan pisliğin olmayışı bile balık popilasyonuna önemli ölçüde katkısı olacaktır. İnsanoğlu kabul etsenizde etmesenizde bu dünyanın en pis ve en zararı varlığıdır. Sadece kendini düşünür, kendi için yaşar ve kendinden başka hiçbir canlının yaşam hakkına saygı duymaz 😉 Beğenmediğimiz virüs sayesinde ve dünyada yaşanan izolasyon sayesinde kuzey kutbu üzerinde görülen ozon tabakasındaki büyük delik kapandı. Tabiat hayatta kalmanın bir yolunu bulacaktır gerekirse insanoğlunun sonunu getirir ama kendi yaşamaya devam edecektir. İnsanoğlu kendini üstün falan görmesin daha mikroskobik bir virüsle bile baş edemiyor 😀Normalleşme adı altında alınan yeni kararlar ve kaldırılan çeşitli yasak-kısıtlamaların altında yatan tek sebep 'ekonomik daralmanın' artık katlanılamaz vahim seviyelere ulaşmasıdır.
Avm yasakları kalkarken, turizm için hazırlıklar başlarken, yüzlerce işçinin yan yana makinelerde çalışacağı günler için yakın takvim verilirken kıyıdan avlanmamıza izin vermeyen zihniyetin tek amacı hazineye para girişi sağlamaktır.
Balık popülasyonunun artacağı yönündeki fikirlere ise asla katılmıyorum. Kıyıdan avlanan balığın miktarı nedir, ne olabilir ki balık popülasyonuna engel olsun. Bu amatör hobiye gelene dek nice yanlış-yasak yöntemle avlanan tekneler var, asıl onlara ciddi engellemeler, yaptırımlar uygulanmalı kanısındayım.
Son olarak bir de şu boğazda dip dibe avlanan kitleye bir sözüm olacak. Bugün bu yasakların altında ezilip, hayatımızdaki en sevdiğimiz hobiden mahrum oluyorsak, bunun başlıca sebebi bizzat sizlersiniz.
Tv kanalları çekim yapıyor, ekip otası 3-4 metre gerisinden anons geçiyor ama sağ olsun oradaki vatandaşlarımız, kimsenin umrunda olmuyor ve sonra da önce Üsküdar akabinde tüm İstanbul ve nice şehir bu yasaklara maruz kalıyor!