yayın avcısıyım akıntılı suda avcılık yapıyorum

ahmetkznlk

Yeni Üye
Tepki
3
Ödül
5
herkese merhaba abilerim ben 16 yasındayım edirnede meriç nehrinde hafta sonları balığa çıkıyorum ama hiç balık tutamıyorum suda akıntılı acaba o yüzdenmi suda sazan ve yayın bulunuyor ben yayın avlamak istiyorum ve tavuk ciğeri takıyorum 3m kamış varr makineyi bilmiyorum 035 misina var bana yayın konusunda yardım ederseniz iyi olur dediğim gibi su akıntılı nasıl yapıcamı bilmiyorum.

herkese merhaba abilerim ben 16 yasındayım edirnede meriç nehrinde hafta sonları balığa çıkıyorum ama hiç balık tutamıyorum suda akıntılı acaba o yüzdenmi suda sazan ve yayın bulunuyor ben yayın avlamak istiyorum ve tavuk ciğeri takıyorum 3m kamış varr makineyi bilmiyorum 035 misina var bana yayın konusunda yardım ederseniz iyi olur dediğim gibi su akıntılı nasıl yapıcamı bilmiyorum.

Hoşgeldin Ahmet,
Biz 15 sene kadar önce yayın avlardık. Tavuk ciğeri ya da iri solucanlardan bolca takardık. Ama çok akıntılı bölgelerde değil de biraz daha durgun sularda olur diye aklımda kalmış. Forumda yayın avı ile ilgilenen arkadaşlar daha doğru bilgi verecektir.

Bu arada yayın için 15 Mart - 15 Haziran arası yasak dönem sanırım. Bu dönem haricinde günlük en az 90cm olmak koşulu ile 1 adet limiti bulunmakta.
Rastgele 🙂

merhaba kardeşim yayın balığı derin olan durgun olan ve sakın olan yerlerde olur ben genelde gece ıyı avladım ama gunduzden yer keşfi yaptım mesela suya bır agaç devrimiş akan suyun önünü kesmiş devrilen ağacın alt tarafı durgun olur oraları dene fazla buyuk kanca kullanma numara veremeyecegim ama ıkı cm den buyuk kullanma tavsiyen solucan bol tak ve sülük balık ıcın tıbbi olandan değil yad buyuk kanca ucuna kurbaga tak iş yapar kaliteli misina kullan yoksa acımaz koparır dızını doversın bırde yazın sıcak zamanlarda ıyı av oluyor

Ahmet kardeşim yaşın daha çok genç, sanırım yeni başlıyorsun ama bu forumdan destek ve bilgi alacaksan önce limit ve av yasağı kurallarına uyacaksın. Yayın ve sazanda yasak başlayalı 18 gün olmuş sen bizden nasıl bu balıkları yakalarım diye bilgi soruyorsun? önce yönetmeliği okumanı tavsiye ederim, şu an o balıkların üreme dönemi, senin yaşlılığına kalsın, çocuklarımda bu balıkları tanısın diyorsan önce kurallara uymanı tavsiye ederim. Ağaç yaşken eğilir. Bende Edirneliyim, bende de hem kara avcılığı, hem de deniz ve tatlı su avcılığı var ama 3,5 aydır turnada av yasağı kalksın diye bekliyoruz ama elin oğlu limit altı balıkları bile pazarda açıkta satıyor, bir ağbin olarak sana bu konuda kurallara uymanı tavsiye edeceğim. Yayın ve sazan konusunda sorduğun sorunun cevabına gelince bu balıklar şu an sular tam ısınmadığı için derinde ve çamurun içinde yatarlar ve fazla dolaşmazlar, yemlenme ihtiyacı da fazla duymazlar, havyarlarını döküp sularda ısınınca hamurla, solucanla, tavuk ciğeri ile, mısır ile, küspe ile, kurbağa ile, mısır ile, boili ile, slikon(sahte) ile aklına ne gelirse herşey ile tutma şansın var ama yasak kalkınca tamam mı? ras gele

Back