Yeminimi Bozdum :) Surf Makine Önerisi

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Tepki
517
Ödül
103
Kıymetli Hazirun Sevgiler.
Uzun süre önce LRF ye dikey bi geçiş yaparak Elimde ne kadar Surf set varsa satmıştım (okuma salina 4.20 hariç) hem ağırlığından dolayı hemde 3.05 2 parça shore jig kamışlarıylada boğazda gayet güzel avlar yapılıyor diye. Fakat dün envater sayımı yaparken okuma salina çok boynu bükük duruyordu dayanamadım ona uygun bi makine alayımda arada sırada surf avlanırım diye düşündüm. hem palamuta hem çapariye hem kurşunarkasına (tabi üçü bi arada olması gerekmiyor makinenin) gidebilecek aşağıdaki makineleri sıraladım. Surfçu Hobidaşlardan öneri alırsam bugün bi makinenin siparişini geçeyimde rahat edeyim.

2022 Shimano Ultegra 14000 XSE Olta Makinası 585 gr 103 cm 14.000 TL

Ryuji Momentum 10000 Surf Olta Makinesi SILVER UV 590 gr 102 cm 5.700 TL

TUBERTINI Ionic 9000 4+1BB Surf 597 gr 100 cm 7.000 TL

Trabucco DWeller Surf 8000 Surf 590 gr 112 cm 10.500 TL

Shimano Speedmaster 14000 XSD Surf 590 gr 103 cm 13.300 TL

Shimano Aerlex 14000 XSC Surf Olta Makinesi 630 gr 103 cm 9.000 TL

-2022 Shimano Ultegra 14000 XSE Olta Makinası 585 gr 103 cm
-Ryuji Momentum 10000 Surf Olta Makinesi SILVER UV 590 gr 102 cm
-TUBERTINI Ionic 9000 4+1BB Surf 597gr 100cm
-Trabucco DWeller Surf 8000 Surf 590gr 112cm
-Shimano Speedmaster 14000 XSD Surf 590 gr 103 cm
-Shimano Aerlex 14000 XSC Surf Olta Makinesi 630 gr 103 cm

[/QUOTE]

Listenizdeki seçenekler içinden.
*Yemli surf avı için
*Çapari avı için,
*Drag gücü için
*Açık atış (mesafe) için,
Kafadan ipi boşaltması, sıralı sarım yapması için,
*Teknolojik özellikleri ve sağlamlığı için,
Shimano Ultegra 14000 XSE der susarım.

-Kurşun arkasında palamutta lüferde ne yapar birşey diyemem.
-Çaparide 103cm hızlı sarım ile yavaş ve sakin sarım yapmak şart. Balığı döker. Gerçi bu listenizdeki tüm makinalarınız için geçerli.
-İkinci tercihim (listeniz) Trabucco olur gibi gibi. 112cm sarma diğerlerine göre büyük balığı kıyılatmada tabiki avantaj. Buda devri yüksek, sağlam bir makina.

İllaki kurşun arkası çalışırım, 175- 180-200-250 gr ile boğazda sürekli at çek yaparım diyorsanız jig makinası bakın derim.

(ryuji hariç hepsini kullandım. Trabucco ile yanlızca bir gün yemli av yaptım)
RASTGELSİN.

Tamda tahmin ettiğim gibi olmuş @SKARPİ66 abi yorumun. aklımda bende 1 e Trabuccoyu 2 ye ultegrayı koymuştum. az biraz ikna olmaya ihtiyacım vardı 🙂 sadece. at çek işini ben 3.05 legalis +4000 lik jig makinesiyle yapıyorum abi. bu makineyi sadece surf için kullanıcam

Kıymetli Hazirun Sevgiler.
Uzun süre önce LRF ye dikey bi geçiş yaparak Elimde ne kadar Surf set varsa satmıştım (okuma salina 4.20 hariç) hem ağırlığından dolayı hemde 3.05 2 parça shore jig kamışlarıylada boğazda gayet güzel avlar yapılıyor diye. Fakat dün envater sayımı yaparken okuma salina çok boynu bükük duruyordu dayanamadım ona uygun bi makine alayımda arada sırada surf avlanırım diye düşündüm. hem palamuta hem çapariye hem kurşunarkasına (tabi üçü bi arada olması gerekmiyor makinenin) gidebilecek aşağıdaki makineleri sıraladım. Surfçu Hobidaşlardan öneri alırsam bugün bi makinenin siparişini geçeyimde rahat edeyim.

2022 Shimano Ultegra 14000 XSE Olta Makinası 585 gr 103 cm 14.000 TL

Ryuji Momentum 10000 Surf Olta Makinesi SILVER UV 590 gr 102 cm 5.700 TL

TUBERTINI Ionic 9000 4+1BB Surf 597 gr 100 cm 7.000 TL

Trabucco DWeller Surf 8000 Surf 590 gr 112 cm 10.500 TL

Shimano Speedmaster 14000 XSD Surf 590 gr 103 cm 13.300 TL

Shimano Aerlex 14000 XSC Surf Olta Makinesi 630 gr 103 cm 9.000 TL
Okuma flite gunsmoke tavsiye ederim. 470 gr. sağlam makine. Toplam 3 kafa. Fiyatı 10k civarı sanırım.

Okuma flite gunsmoke tavsiye ederim. 470 gr. sağlam makine. Toplam 3 kafa. Fiyatı 10k civarı sanırım.

Okumanın 8K dan sonra çıkardığı en iyi surf kafa surf makinası. 2025 yılı başı sanırım stoklarda bitti. Mağazada sıfır bulup alan şanslı.
Surf için kesinlikle alınır.
103 cm sarım ile, hafifliği ve düşük devri ile tam izmirin çuprası kepezleri için şık bir makina 😀
Mağazadan sıfır bulan kaçırmasın.

Daiwa Seahunter geldi güzeş kamış gibi duruyor. Okuma Salina ile birlikte Takılıyorlar 🙂
Sana özelden yazdığım jig makinesini geri verdim arkadaşıma. Trabbuca da geldi ama pek bi dandik be abi. onuda iadeye gönderdim.
şimdi sıfırdan başlıyorum makine arayışına. Daiwa ile kullanmak için kurşunarkası sağlam bi jig makinesi ve Salina ile kullanmak için iyi bir Surf makinesi gerek. ( Salina için Ultegra 14000 speedmaster 14000 yada airlex 14000 daha kafama yattı gibi ) Ama Daiwa için jig makinesi ne alayım bilemedim. buarada Okuma flite gunsmoke hiçbiyerde yok 🙂

Olaya şu gözle bakın dicem nacizane;
Surf makina ve kamışlar malum. Kıyıdan açığa atmak ve genelde beklemeli yemli avlarda kullanılıyor. Sürekli at çek olayında o ısı ve ağırlıkta surf makina orta mil bildiğiniz gibi yorulur. Ötesini düşünün artık.
Kurşun arkası denilince olay “boyut atlıyor.”
Dolayısı ile olay surf makinadan çok jig makinaya daha çok evriliyor.
Normalde ben makina kamış şu bu demem. Ama iyice araştırın bi diyeyim. Ultegra 14.000 surf makinadır. Çok iyi makinadır. Ama surf makinadır.
Elinizde 2 tane kamış var(salina+seahanter), kurşun arkasınada “kafayı takmışsınız.”
Dünya kadar lrf, spin kamış makina vs yanına birde kurşun arkası için düzgün bir makina koyun derim. Başınız ağrımasın. Çaparidede kullanırsınız tabii.
Bakın twinpower, shimanonun amiral gemisi derler tabii fiyatı malum. Ama;
-shimano spheros 6000 yada 8000 pg
-shimano socorro 6000 yada 8000 sw
-shimano saragosa sw 6000 yada 8000 hg
Bunlarada bir bakın.
Fiyatı, Performansı, Ağırlığı, Hafifliği, Sarım hızı, Sağlamlığı hangisi daha çok kafanıza yatıyorsa sorgulayın.
Sonuçta al, beğenmedin sat, al beğenmedin sat masraf ve zaman kaybı.
Twinpower dan sonra boğazın kurşun arkasında en çok tercih edilen 3 makinası bu.
İtalyada ispanyada fransada kurşun arkası diye bir olay yok. Adamlar surf çalışır. Makinalarıda ona göre. Alan alır kullanır. Hayrını görsün.
Ben surf için trabucco almam, tica almam, ryuji almam, tubertini almam.
HELE HELE KURŞUN ARKASI İÇİN HİÇ ALMAM.
Sizin seçeneklerinizden yürüdüğüm için önerdim.
Ben bugün kurşun arkası yapıcam, senede 2-3 ay ama olsun bu işi hakkı ile yapıcam desem ve teinpower ada gücüm yetmiyorsa spheros, saragosa, socorro bakarım.
Benim elimde penn surfblaster da var. 250 gr kurşunun yanında z3 palamutuda çeker kıyıya. Bileğine güvenen kurşun arkadında kullansında göreyim.
Okuma flite içinde durum aynı. Engin kardeşim izmirde aliağada çupra çekmek ile kurşun arkasını aynı sandığı için tavsiye etmiş. Ama oda çok çok iyi bir surf makina. Ötesi yok. Kurşun arkasında ıhhh. Çalışamaz. Çalıştıranda 2 inci sezon performansı düştü diye satar.

@GURKANKALKAVAN

aklıma geldi. Ekledim.
Kurşun arkası için 6000 mi 8000 mi tercih etmek lazım…
- Kıyıdan kurşun arkası için daha hafif olması sebepli 6000 lik makinalar daha avantajlı.
- Tekneden derine dibe indiricem akya vb büyük balık peşindeyim diyorsan 8000 lik. Tek sorun 8000 lik makinalar ağır.

Shimano ultegra gibi 14000 lik surf kafalar kafa özelliklerinden dolayı kurşun arkasında bileği daha çok yorar. Zaten kol yapusıda T şeklinde. Kurşun arkasında topuz kol çok çok daha avantajlıdır.

@GURKANKALKAVAN

aklıma geldi. Ekledim.
Kurşun arkası için 6000 mi 8000 mi tercih etmek lazım…
- Kıyıdan kurşun arkası için daha hafif olması sebepli 6000 lik makinalar daha avantajlı.
- Tekneden derine dibe indiricem akya vb büyük balık peşindeyim diyorsan 8000 lik. Tek sorun 8000 lik makinalar ağır.

Shimano ultegra gibi 14000 lik surf kafalar kafa özelliklerinden dolayı kurşun arkasında bileği daha çok yorar. Zaten kol yapusıda T şeklinde. Kurşun arkasında topuz kol çok çok daha avantajlıdır.
Sararken Balığı dökmeyecek sarım hızında iyi bir jig makinesi ile (of demeden puf demeden çokta mızmızlanmadan) kurşun arkasında olur istavrite çaparide olur anlaşılan. tabi çaparide kafa sığ olmadığı için atış mesafesi biraz düşecek ama tek makineyle işi çözeceksem bazı şeylerden feragat şart)

Back