Yemli av için hamur tarifi önerisi ?

Furkanncel

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhaba,
Avcılar sahilde mırmır gibi balıklar için takıma hamur takmak istiyorum bildiğiniz güzel balık çeken tarifiniz varsa paylaşırmısınız ?

Özel bir formül var mıdır bilmiyorum. Ben kendi tarifimi vereyim, av dönüşü yemleri kesinlikle atmıyoruz. Bir kaç av dönüşü artan yemleri biriktirmekte fayda var. Boru kurdu, sülünez, madya, yengeç, ne var ise hepsini kabuklarından ayırıp ezerek bir ağzı contalı saklama kabında buzluğa atıyoruz. Buzlukta donan yemlerin dokuları parçalanıyor ve çıkardığımızda hepsi yumuşamış hatta erimiş gibi bir vaziyete geliyor. Sonra bu karışıma biraz un, biraz bulunur ise kedi maması (Kokuyu arttırmak için) ve yumurta ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Sonra bu hamur ile meraya gittiğimizde avuç içinde toplar yapıp meranın bir kaç noktasına atıyoruz. mümkün ise bir patates filesi içinde sarıp atarsak harami balıklar hemen tüketemiyorlar. bu hamurlardan yayılan kokular meraya balık topluyor ve siz de mırmır avını normal sülünez yemi ile güzelce yem ipi ile sararak yapıyorsunuz. Karışım yem olarak iğneye takmak için değil mazmuz için kullanılacak. Rastgele.

Özel bir formül var mıdır bilmiyorum. Ben kendi tarifimi vereyim, av dönüşü yemleri kesinlikle atmıyoruz. Bir kaç av dönüşü artan yemleri biriktirmekte fayda var. Boru kurdu, sülünez, madya, yengeç, ne var ise hepsini kabuklarından ayırıp ezerek bir ağzı contalı saklama kabında buzluğa atıyoruz. Buzlukta donan yemlerin dokuları parçalanıyor ve çıkardığımızda hepsi yumuşamış hatta erimiş gibi bir vaziyete geliyor. Sonra bu karışıma biraz un, biraz bulunur ise kedi maması (Kokuyu arttırmak için) ve yumurta ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Sonra bu hamur ile meraya gittiğimizde avuç içinde toplar yapıp meranın bir kaç noktasına atıyoruz. mümkün ise bir patates filesi içinde sarıp atarsak harami balıklar hemen tüketemiyorlar. bu hamurlardan yayılan kokular meraya balık topluyor ve siz de mırmır avını normal sülünez yemi ile güzelce yem ipi ile sararak yapıyorsunuz. Karışım yem olarak iğneye takmak için değil mazmuz için kullanılacak. Rastgele.
Hocam o patates filesi denizde nasıl yok oluyor peki

Şu ürünü temu da buldum suya girince zamanla eriyormuş. Türkiyede varmı bilmiyorum. Yorumlarında epey işe yaradığı yazıyor.

(link)

Türkiyede var. PVA veya suda eriyen diye aratıp bulabilirsiniz ama çok pahalı satılıyor ve soğan filesi gibi balıkların yemi tüketmesini engellemez.

Şu ürünü temu da buldum suya girince zamanla eriyormuş. Türkiyede varmı bilmiyorum. Yorumlarında epey işe yaradığı yazıyor.

(link)
Ürün Türkiye de var evet tatlı su avcıları kullanıyor.
Denizi file vb. malzemelerle yemlemek her ne kadar bağlanıp atılsa bile dibe takılıp bir kısmının denizde kalmasına sebep oluyor iskele vb. Yerlere asarak yapan arkadaşlar hariç bunu bu şekilde kullanmak denizi kirletmek demek ben aslında bunu demek istemiştim

Haklısın. Suda çözülen fileler var. Onlardan kullanılabilir. Bu arada kocaman patates filesini atmaktan bahsetmedim. Avuç içi k
Ömer o yok olmaz. Ben fikir vermesi açısından patates filesi demek istedim. Buna benzer başka bir şey, belki doğada çabucak yok olacak ince bir tülbent ya da zaten direkt suda çözülen fileler var. Bunlar temin edilebilir. Hiç bir şey kullanmadan da hamur atılabilir. Balıkçılar meralarını hep saklarlar, iyi merayı, balık olan merayı kimse söylemez. Onu bulamıyorsan kendi merana balık çekmeye bakacaksın.

Back