Yemli Av İçin Kamış Önerisi

onurkacmaz

Yeni Üye
Tepki
4
Ödül
5
Merhabalar,
Arkadaşımın 200 gr atarlı (?) Albastar Telecast 390 kamışını 100 gr atarken kırdığım için bir kamış hediye almam gerekiyor.
Taşıma konusunda takıntılı olduğu için teleskopik bir kamış alacağız.
Genellikle Ege'de ve boğazda yemli, nadiren köprüden çapari yapıyor.
Önceliğimiz hassasiyet ve kamışın 100 gr ile atışta kırılmaması.
Aşağıdakilerden hangi kamışı tercih etmeliyiz? Varsa başka seçeneklere de açığız.

Okuma Revenger 150-250 gr
Okuma Alaris 100-200 gr
Albastar Bosphorus 100-225 gr

revenger benim bildiğim 100-250 atarlı ancak ağırlığı Bosphorus'tan 50-60 gr fazla ancak hangisi daha sağlam dersen revenger derim.

aslında bu üç kamışa da sahip değilim ancak boğazda cok sık karşıma cıkan kamışlar, eğer arkadaşın taşımayı sorun etmese dediğin amaclara yönelik olarak da daiwa new shorecast önerirdim ama neyse.

Öncelikle geçmiş olsun..
'' Arkadaşımın 200 gr atarlı (?) Albastar Telecast 390 kamışını 100 gr atarken kırdığım için '' demişsiniz ama eğer ki atış yaptıktan sonra hızınızı alamayıp kamışı bir yerlere vurup kırmadıysanız bu kamışı siz kırmadınız 😀 ihale size kalmış ama o kamışı daha önceki yaşanmışlıkları kırmış..
Tıpkı benim 7-35 kamışı 14,5 gr sahte ile kırmam gibi 🙂

Yazdığınız kamışlar hakkında bilgim yok ben olsam aynı kamışı alır hediye ederim 🙂

Öncelikle geçmiş olsun..
'' Arkadaşımın 200 gr atarlı (?) Albastar Telecast 390 kamışını 100 gr atarken kırdığım için '' demişsiniz ama eğer ki atış yaptıktan sonra hızınızı alamayıp kamışı bir yerlere vurup kırmadıysanız bu kamışı siz kırmadınız 😀 ihale size kalmış ama o kamışı daha önceki yaşanmışlıkları kırmış..

Yazdığınız kamışlar hakkında bilgim yok ben olsam aynı kamışı alır hediye ederim 🙂
spin kamışı kırmak bence daha büyük üstadlık seviyesidir 😀

spin kamışı kırmak bence daha büyük üstadlık seviyesidir 😀
Kamışı yaşanmışlıkları kırar 😀
7-35 kamış satın alındığından bu güne kadar yaklaşık 3 yada 4 sene geçmiş yıl faktörü çok mesele değil ama 75 gr kurşun ile kurşun arkası yapılmış 😀 güzel de balıklar alınmış ben ondan razıyım 😀
Şimdi o av yaptığım gün benim badilerden biri bu kamış ile atış yaparken kırsa ki bildiğiniz atışı yaparken kamış patladı sahte gitmesi gereken yere üst parça ile beraber gitti ve 2 parçanın birleşim yerinden kırıldı bu kamışı atışı yapan mı kırmış olacaktı tabi ki hayır 😀

Kamışı yaşanmışlıkları kırar 😀

bak bu söz cok doğru 🙂

kamış yıllar geçtikce esniyor, çarpmalara bağlı kılcak cizikler oluşturuyor vs vs ve en sonunda birilerinin elinde patlıyor 🙂

çok ama çok hasta olduğum gün üç parça kamışı düzgün şekilde konumlandıramadığımdan giriş yerlerine paramparça etmişliğim de var yoksa benim 😀

Öncelikle geçmiş olsun..

muhtemelen yara almıştı, evet.
ama atış hamlemi düşününce 100 gramda o şekilde kırılması Albastar'ı hala neden listeye eklediğime şaşırtıyor.

Okuma Revenger 150-250 gr
Okuma Alaris 100-200 gr
Albastar Bosphorus 100-225 gr

Bunlar hakkında görüşü olan yok mu arkadaşlar?

Back