Yengeç Nasıl Yakalanır.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zafkon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kumda ışıkla ufak bir süzgeçle yarım saatte 20-30 tane yakalayabilirsiniz.

yengeç kendini kuma gömer , ama süzgeçle alıp çıkartmak çok kolay.Bu tabii gece yapılan bir yöntem.

gündüz berrak dalgasız suda gözlükle de yapılabilir.

IMG-20190921-WA0012.jpg
Gece kuvvetli bir lamba ile kumsalda yürüşüse çıkın mutlaka karşılaşırsınız. Kepçe yardımı ile epey toplayabilirsiniz. Bacağını veya kıskacını kırmayın bence. Hayvan ölmesin ki kendini savunabilen, cazibesi olan bir yem olsun. 2 numara uzun pala iğne ile kıç kısmından takarsanız ölmez. Yada uzun pala iğneyi karnına koyup yem ipi ile sarabilirsiniz. Genellikle ilk yöntem levrek te ikinci yöntem çupra da kullanılır.

98487 dosyayı görüntüle
Gece kuvvetli bir lamba ile kumsalda yürüşüse çıkın mutlaka karşılaşırsınız. Kepçe yardımı ile epey toplayabilirsiniz. Bacağını veya kıskacını kırmayın bence. Hayvan ölmesin ki kendini savunabilen, cazibesi olan bir yem olsun. 2 numara uzun pala iğne ile kıç kısmından takarsanız ölmez. Yada uzun pala iğneyi karnına koyup yem ipi ile sarabilirsiniz. Genellikle ilk yöntem levrek te ikinci yöntem çupra da kullanılır.
o gün o kadar yengeç topladık da bir tane balık vurmadı ya 😀

Kış için yengeçleri evde canlı tutanlar var diye biliyorum. Ama nasıl yapıyolar bilmiyorum.
Aslında akvaryumda belki mümkün olabilir ama çok meşakkatli olur diye düşünüyorum. Kışa kadar onları hergün beslemek ve belirli aralıklarla deniz suyu temin edip suyunu değiştirmek ve akvaryumu temizlemek gerekir. Şahsen düşüncesi bile yordu 🙂

Back