Yeni Başlayacak Birine Set ve Ekipman Önerileri

Bir esnaf arkadaşı önerebilirim, sorularınıza rahatça yanıt alabileceğiniz, size en uygun avlanma yöntemini ve takımları sizinle paylaşacak, dürüst, ahlaklı ve tertemiz kalpli bir kardeşimdir. Gönül rahatlığı ile uğrayabilirsiniz. Fikir almak için de ziyaret edebilirsiniz. İzmir balık av malzemeleri, Kemeraltı Kızlarağası yanının orada dükkanları. Ben de ararım gidecek olursanız, bilgilendiririm. Bir ticari menfaat ile bunu söylemiyorum, beni tanıyanlar bilirler. Her balıkçının bir tane dürüst esnaf tanıdığı olmalı..

Buraya da bir gidip göz atabilirim aslında dediğiniz gibi dürüst bir esnafsa, malum bu işlere yeni gireceğim ve etrafımda da bu tarz balıkçılıkla uğraşan kişi olmadığından esnaf tanıdığım yok hiç.

Elime bir makina geçti; (link) bu linkteki makinenin 4000'liği var sette, (link)bir de bu kamış var üstünde. Toplamda 1000 liraya mâl olmuş tabii bana veren kişiye. Ayrı sipariş edince bir tık daha yukarı çıkıyormuş fiyat. Nasıl sizce böyle bir şey, düşünceleriniz nasıl olur hocam? Elimde bir takım oldu en azından hiç yoktan.

yani çok kaliteli bir kamış ve makine değil . Ama tabi yeni başlayan biri antreman yapması için (en azından kırılsada bozulsada canının yanmayacağı türden malzeme) kullanabilir.

Anladım teşekkür ederim. Zaten o önerileriniz arasından değerlendirip kendime bir takım toplayacak gibiyim.

Selamlar herkese 👋🏻
Hafta sonları kafa dağıtmak ve yeni bir hobi edinmek amacıyla balık tutmaya başlamayı düşünüyorum. Daha önce düzenli olarak balık tutmadım, yani tamamen başlangıç seviyesindeyim. Amacım profesyonel bir şekilde balıkçılık yapmak değil; boş zamanlarımda dışarı çıkıp biraz vakit geçirmek, farklı yerlere gitmek ve eğlenmek.
İzmir'de yaşıyorum. Dolayısıyla ağırlıklı olarak İzmir ve çevresinde kıyıdan balık tutacağım. Teknem yok ve zaten hemen tekneyle uğraşmak da istemiyorum; kıyıdan avlanmak istiyorum. Gerekirse İzmir'in farklı ilçelerine veya çevredeki sahil bölgelerine günübirlik gidebilirim.
Arabam yok. Ulaşım konusunda 125 cc bir scooter'ım var; uygun mesafelerde motoru kullanabilirim. Daha uzak yerlere ise toplu taşıma kullanmam gerekebilir. Bu yüzden seçeceğim balıkçılık ekipmanının da mümkün olduğunca hafif, kompakt ve taşınabilir olması benim için önemli.
Balıkçılık ekipmanı konusunda çok fazla bilgim yok. Biraz araştırdığımda LRF sisteminin yeni başlayan biri için, özellikle kıyıdan ve küçük/orta boy balıkları hedefleyerek eğlence amaçlı avlanmak için uygun olduğunu gördüm. Ancak bunun gerçekten benim kullanım senaryom için en doğru seçim olup olmadığından emin değilim; LRF, spin veya başka bir sistemden hangisinin benim için daha mantıklı olabileceğini sizin bilgileriniz doğrultusunda öğrenebileceğimi düşünüyorum.
Ekipman konusunda da gereksiz yere çok para harcamak istemiyorum. İlk etapta bu hobiyi gerçekten sevip sevmediğimi görmek istiyorum. Bu yüzden fiyat/performans odaklı, başlangıç için düzgün ama gereksiz pahalı olmayan bir takım arıyorum. Kabaca birkaç bin TL seviyesinde bir bütçeyle kamış, makine, misina/ip, leader, yem ve gerekli temel ekipmanları (araştırdığımda bu terimler ile karşılaştım, sadece terim olarak biliyorum onun dışında pek bilgim yok) tamamlayıp başlayabilmek istiyorum. İnternette direkt hazır set olarak satılan oltalar da gördüm ama iyi midir kötü müdür bir fikrim yok tabii.
Bana sadece "şu oltayı al" şeklinde bir öneriden ziyade; İzmir'de kıyıdan balık tutmak, ulaşım sağlamak ve ekipmanı 125 cc scooter ile taşımak gibi durumları da hesaba katarak, hangi balıkçılık türünün bana uygun olduğunu, nasıl bir takım kurmam gerektiğini, yaklaşık ne kadar bütçe ayırmam gerektiğini ve başlangıçta hangi ekipmanlara gerçekten ihtiyacım olduğunu anlatırsanız çok memnun olurum.
Kısacası: İzmir'de yaşayan, arabası olmayan, 125 cc scooter kullanan, kıyıdan balık tutmaya tamamen yeni başlayacak ve bunu hafta sonları kafa dağıtmalık bir hobi olarak yapmak isteyen biriyim. Bana en mantıklı ve ekonomik başlangıç yolunun ne olacağını sizlerden duymak isterim. Cevaplarınız içi şimdiden teşekkürler 🙏🏻.

Aşağıdaki yazımı okumanızı tavsiye ederim. İzmir balık konusunda cennet, evinin önünde levrek ve cipura tutabiliyosun. Eğer tek setin olacaksa ekipman bazında işine yarayacak tavsiyeler var.

(link)

Back