Yeni Başlayan Birisi Kafa Karışıklığı

Furkan-41

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhaba ben 27 yaşındayım kocaelide yaşıyorum. Şuanda albastar 3m 100-200 kamış ve albastar kk60 makine ile at- çek, şamandıra avları yapıyordum genelde istavrit, kefal vs. avlıyorum bu ara lrf'ye daha fazla merak sardım. Lrf'ye yeni başlıcağım için cok fazla yüksek fiyatlı olmadan bir set almayı düşünüyordum. Düşündügüm set kamış olarak Okuma okuma wave power 0 8 gr makine olarak okuma aria 1000
düşünüyordum ama giriş seviyesi oluyormuş. atıcagın mesafe erim mesafesi düşükmüş, makinede derin kafa oldugundan altına dolgu yapılması gerekmiş buda dolanma yapıyormuş. Bu Set pişman edermi bir dükkanda öyle dedi ve bana önerdigi sadece çıplak makine ve kamışa aji kamışına 5.500tl fiyat verdi.
fonksiyonları çeşitlendirdim mi orta seviyede en azından 2 ve daha fazla üzmeden mutlu edecek götürecek bir set önerir misiniz ? Bunların yanında ekipmanlar da almam gerekli bende olanları ve almayı düşündüklerimi buraya yazacagım yardımcı olur musunuz?

Avlanacağım Meralar:
Darıca Çevresi ( Aslan çimento, millet bahçesi, Balyanoz koyu, eskihisar sahil vb.)
İyice alıştıktan sonra mera değişticem çevre ilçelere gidicem pendik kartal tuzla maltepe gibi

Avlanacagım Balık Türleri:
İstavrit çeşitleri, ispari, Mırmır, Eşkina, zargana (merada görünüyor görmedim)
Levrek, Lüfer, Çinekop

Düşündügüm Takım:
1-) Okuma okuma wave power 213cm 0 8 gr
2-) Okuma aria 1000
3-) Kendo / Fubelo 4x 0.06m ip misine
4-) Kendo / Shufa 50mt 0.16mm FC lider
5-) Kendo / Fubelo Wormiez / Crook / Reptilz / Grubıez beyaz şefaf hariç iş yapıcak renkler
6-) 1/1.5/2gr Kendo Hook Worm hem jighead hem slikonlu yem

Sarf Malzemleri:
1-) Teleskopik Kepçe
2-) Balık Maşası
3-) İgne Sökme Pensesi (Gerekli mi )
4-) yemler icin uv feneri en küçük boy
5-) seventeen 4912 Gögüs çantası sırtada oluyor (internette 900 yerel awmde 400 tş)

Elimde Bulunan Sarf Malzemeleri:
1-) Sırt Çantası, organizer kutuları( Orta Ve küçük), Yarım eldiven, Fener(1000 Lümen), falçata

Elimde Bulunan Yemler Karışık
1-) albastar baby sardine (Kokulu Beyaz)
2-) Captain Mini Worm Şeffaf Renk
3-) Exent Shad 7.5cm 1.4 gr - North Pacific shad 4.5 cm 0.6 gr silikon yem
4-) North Pacifig mikro metal jig 6.5 gr ( Kendim Modladım gr düşürdüm) - Mikro metal jig 7.1 gram Başka Bir jigi
5-) Mikro soft shad kırmızı kafa 4.2gr
6-) Sinking/ Floating minnow 7.5cm 4.5 gr (üst Çizgisi Mavi)

O makine ve kamışı başlangıç da olsa ben tercih etmem 0-8 çok yüksek atar aralığı düşük gramajda hissiyatınız olmaz. Fujin the one 0.4-5 ve yanına fujin the one ya da ryuji airlight x 1000s le kombin yapılabilir aynı paraya. Jigheadde bölgenizde kaç gramlarla avlanılıyorsa cultiva jh-87 veya tict azing alınabilir güzel jigheadler fazla balık dökmezler. Yemde çok dandik ıvır kıvıra kaçmayın isome l boy alın duruma göre 2 parçaya hatta 3 parçaya bölerek ya da dip atacaksanız 7-8 cm e kısaltıp geri kalan parçasını istavritte kullanarak değerlendirin natural pink favorimdir zamanla alışırsanız çeşitlendirirsiniz. İp olarak gosen 0.2pe iyidir biraz renk atma vs yapıyor ama sağlam erimi iyi inceliği iyi. Ne alırsanız alın 1-2 sezona eğer severseniz daha üst segment makine kamışa geçeceksiniz.

Hocam cevap icin teşekkürler 4 5 tane yerel magaza gezdim ürünlere baktim bütçeme göre genelde hepsinde voltage serisi 1.90 0 5 atarli kamis ve voltage 1000 yada 800 makine onerdiler en son 5000 tl dendi sete. Yemleri falan onları sormam butcemin max 1 daha çıkabilecek olmam.

Hocam cevap icin teşekkürler 4 5 tane yerel magaza gezdim ürünlere baktim bütçeme göre genelde hepsinde voltage serisi 1.90 0 5 atarli kamis ve voltage 1000 yada 800 makine onerdiler en son 5000 tl dendi sete. Yemleri falan onları sormam butcemin max 1 daha çıkabilecek olmam.

Şu an başlangıç ürünleri genelde söyledikleri ürünler çok yüksek atarlı kamışlarla başlamayın light spin gibi zevk alamazsınız. Çok düşüklerde de kırma vs riskiniz var eliniz alışsın disipline alışın seneye daha güzel set yaparsınız. Yemde ucuza kaçmayın 20 çeşit ucuz yem olacağına berkley ecogear isome 1 er 2 şer paket alın yeter bu silikonların almadığı balık yok. Farkı balık çokken değil az iken anlarsınız. Sadece kalitesiz silikon kesilmeyenlerdenn1 paket bulundurun onu da bol isparili bir meraya giderseniz kullanırsınız

Bilgiler Ve Tavsiyelirin için Teşekkürler Şuan Listelerimi Düzenliyorum tekrardan burdan atıcam ama 0 5 gr voltage serisi biraz hosuma gitti ne cok asırı esnek ne cok asırı sert.
çok fazla ufak test icin makinen oraya dokunca ucu ne cok sallanıp zor toplanıyo ne de hiç esnemiyo.
hızlı bir toplamanma aksiyonu var gibime geldi.

Bilgiler Ve Tavsiyelirin için Teşekkürler Şuan Listelerimi Düzenliyorum tekrardan burdan atıcam ama 0 5 gr voltage serisi biraz hosuma gitti ne cok asırı esnek ne cok asırı sert.
çok fazla ufak test icin makinen oraya dokunca ucu ne cok sallanıp zor toplanıyo ne de hiç esnemiyo.
hızlı bir toplamanma aksiyonu var gibime geldi.

Fujin the one a da bakın derim daha hafif(5gr) daha hisli daha sert diye biliyorum tabi nasıl kamış sevdiğinize göre değişir ama öveni çoktu o fiyat bareminde. Yanına da ryuji airlightx 1000 ile güzel bir kombin olur hem renk açısından da. Çok esnek kamış almayın zamanla bezdirir

Düşündügüm Takım:
1-) Kamış: Ryuji Voltage Fuji 190 cm 0-5 gr
2-) Makine: Ryuji Voltage 1000 S
3-) İp Misine: Anchor Ajimax 150 Mt Pink İp Misina 0.03mm
4-) Lider Misine: Anchor Ajimax / Ryuji/ Kendo/ Fujin Hex %100 FC Leader 60mt
5-) Yem: FUJIN YUMMY SANDWORM / Fujin Baby Worm
6-) Yem (Sıvı Kokulu): Fubelo Crook / Fujin Bio Meru / Mad Worm
7-) JigHead: 1 /1.5 /2gr Kendo Hook Worm hem jighead hem slikonlu yem

Sarf Malzemleri:
1-) Teleskopik Kepçe Ortalama:500
2-) Balık Maşası Ortalam:80
3-) Balıkçı Pensesi Ortalama:250
4-) uv feneri en küçük boy Ortalama:200
5-) seventeen 4912 Gögüs çantası 400

Elimde Bulunan Yemler Karışık
1-) albastar baby sardine (Kokulu Beyaz)
2-) Captain Mini Worm Şeffaf Renk
3-) Exent Shad 7.5cm 1.4 gr - North Pacific shad 4.5 cm 0.6 gr silikon yem
4-) North Pacifig mikro metal jig 6.5 gr ( Kendim Modladım gr düşürdüm) - Mikro metal jig 7.1 gram Başka Bir jigi
5-) Mikro soft shad kırmızı kafa 4.2gr
6-) Sinking/ Floating minnow 7.5cm 4.5 gr (üst Çizgisi Mavi)

Elimde Bulunan Sarf Malzemeleri:
1-) Sırt Çantası, organizer kutuları( Orta Ve küçük), Yarım eldiven, Fener(1000 Lümen), falçata

Toplam 7500 Falan Oluyor Sarf Malzemelerinden Almazsam 6550 olur gibi

Son düzenleme:
Merhabalar.
100 ün üzerinde lrf makinesei sahibi ve denemiş biri olarak söylüyorum size,
Bu işin iki farklı başlama yöntemi var ne yazıkki.
1. hiç bilmeyen ve parası olan kişilerin yaptığı seçim (başlamışken en yüksek makine en yüksek kamışı alın) olarak büyük hata.
2. LRF yi sevecekmisin sevmeyecekmisin denemek için başlangıç setiyle başlamak (ama kalieli bir başlangıç seti olmalıki ileriki safhalarda üst segmente geçtiğinde ilk aldığın set yedek set olabilsin.)

Söylediğiniz verilere bakılırsa size iki ürün tavsiye edebilirim.
kamış olarak şimdilik KESİNLİKLE the one
makine olarak effe carbotex1000 - teben polar night 800 (tabi keşke bulabilseniz) - anchor boraç 800
bu üç makine 140 gr altındaki hafifliği ve sağlamlığıyla çok uzun yıllar sizi götürecektir.
sonrasında eğer lrf den zevk almama becerememe gibi bir durum olduğunda en azından bu sete çok para vermemiş olursunuz.
yok tam tersi LRF yi sevip devam etmek istersenizde sizi çok uzun süre taşıyacak yedek bir takımınız olmuş olur.

Back