Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni başlıyorum nasıl balık tutabilirim

mahmutt159

Yeni Üye
Adı
mahmut
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba İzmir/Selçuk pamucak bölgesinde bir haftadır arkadaşımın ufak oltası ile birlikte balık tutmaya gidiyordum balık tutmayı çok sevdim hep el boyu kadar tutabiliyordum olta ufaktı. Kendim yeni olta aldım. Oltam Albastar Surf usta olta seti tts010 olarak geçiyor içeriğinde Surf range 420 cm olta kamışı ve Surf range 60 makine 1 bilyalı makine var. Pamucak bölgesinde çoğunlukla mırmır bazende çipura, levrek, kuzu balıkları çıkabiliyor. Çok çok az bilgim var yem olarak sülünez alıyorum olta ufak olduğundan nohut tanesi kadar parçalayıp takıyordum şimdi yem şişide aldım bütün olarak takabilmek için ama bu oltama nasıl bir iğne sistemi yapmalıyım. Tek bir iğne mi koymalıyım yoksa 3 tanemi koymalıyım hedefim 500 gram üstü balık tutabilmek şimdilik. Dikkat etmem gereken hususlar varmı nasıl büyük balık avlayabilirim İğne olarak elimde Fudo ve kendo'nun 1/0 nolu iğneleri mevcut başkaca iğne de alabilirim

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kardeşim nasıl takım bağlıyorsun? Sana asansör takım önereceğim, orijinali helicopter rig olarak geçer. Avcı takımdır. Pamucak kumluk mera, gittiğinde hava çok sakin olmasın. Atabildiğin kadar uzağa dalgaların başladığı yerin hemen arkasına düşür. Ağırlığın 100 gram minimum olsun. Yem olarak sülünez ideal ama sardalya gibi, boru kurdu gibi mamun gibi yemler de denemelisin dönem dönem. Bir de bir iğne önereyim, Decoy KR24 al bu iğneyi kullan. Keskindir ve körelmez. Köstek misinası 0.33 0.37 yeterli olur. Kanalımdan videolardan da görebilirsin kıyı avcılığı yöntemlerini. Rastgele.

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
Kardeşim nasıl takım bağlıyorsun? Sana asansör takım önereceğim, orijinali helicopter rig olarak geçer. Avcı takımdır. Pamucak kumluk mera, gittiğinde hava çok sakin olmasın. Atabildiğin kadar uzağa dalgaların başladığı yerin hemen arkasına düşür. Ağırlığın 100 gram minimum olsun. Yem olarak sülünez ideal ama sardalya gibi, boru kurdu gibi mamun gibi yemler de denemelisin dönem dönem. Bir de bir iğne önereyim, Decoy KR24 al bu iğneyi kullan. Keskindir ve körelmez. Köstek misinası 0.33 0.37 yeterli olur. Kanalımdan videolardan da görebilirsin kıyı avcılığı yöntemlerini. Rastgele.
Merhaba dostum kurt içinde bi iğnen varmı sırtı tırtıklı kaydırmazı olan önerebileceğin ,yada o tırtıklar hayati önem taşıyormu ?

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba dostum kurt içinde bi iğnen varmı sırtı tırtıklı kaydırmazı olan önerebileceğin ,yada o tırtıklar hayati önem taşıyormu ?
Maruto 9944 halkalı iğne, çok güzel foru olan çok avcı bir iğnedir. Arkası tırtıklıdır.