Yeni başlıyorum ve yardim rica ediyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erc10000
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

erc10000

Üye
Tepki
74
Ödül
23
Merhaba arkadaslar,
Arkadaşın teknesi ild birkaç kez tekneden kısa olta ile balik tutma keyfini tadını aldıktan sonra, olta almaya karar verdim forumu uzun soluklu okudum youtube da videolar izledim, at-çek spinn modelde karar kıldım, bu tarz hobilerde başlangıçta biraz paraya kıyılmadığı zaman evde malzeme yığıntısı olduğunun farkındayım, keza daha önceki prof dağ bisikleti hastalığı ve sonrasında istanbula taşınınca biren bir dağ bisikleti hobim oldu

Uzun zamandir da resif akvaryumu hobisi ile ilgileniyorum tankimin videosu asagida yer aliyor

Şimdi; spinn için bana önerilen ve kisa bir surede edindigim bilgilere gore sorular soracagim

Boyum 184

Mağazanin bana onerisi;
Kamış# Okuma v system spinn 270cm 10-40gr atarli
Makina# okuma inspira fd ısx 40b 9 bilyali (v 40) 4000 lik makina
İp misina 0,18
Marka model icin tavsiye rica edeceğim

Sahte dem ziyade savage gear silikon sahteler kullanmayi dusunuyorum birçok video izledim bu silikonlarin suda yuzmesi aksiyonları çok hoşuma gitti, tabi sonrasinda klasik tipteki sahteler de olabilir

Makinayi 3binlik mi dusunsem?

Kamisi boyuma karsin tekneden de atma durumuna gore 240 mi dusunmeliyim?

İp misina kaçlık ve markasi ne olmali? (Bogazdan yada tekneden orta biy balik icin sahte atmayi dusunuyorum)

Yardimlarinizi rica ediyorum
Syg.

Ercan

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hoşgeldiniz, keyifli forumlar dilerim. Bu hobi için gözden çıkarttığınız bütçeyi de yazarsanız ustalarımız size tavsiyelerde bulunacaktır.

Merhaba kamış+makina için 500-600 + sahteler vs... olabilir

Hoşgeldiniz, seçtiğiniz makina güzel ama kamış çok esnek bir kamış atış erimi daha iyi olması için biraz daha sert bir kamış seçerseniz iyi olur bence mesala Shimano Catana dx 2,70 10-30 gr kamış atış erimi güzel bir kamış

Sifirdan baslayan birisi icin biraz sert mi olmali? Yoksa nasil alisirsan oyle gider mantigi ile mi devam edeyim?

Sifirdan baslayan birisi icin biraz sert mi olmali? Yoksa nasil alisirsan oyle gider mantigi ile mi devam edeyim?

Sıfırdan başlayanla alakası yok! çok yumuşak çok esneyen kamışların atış erimi çok iyi olmuyor orta sert kamışların atış erimi daha iyi oluyor ama çok esneyen kamışları sevenlerde var bu birazda kişisel tercih ve alışkanlık meselesi

Esnemesinin benim için şu aşamada bir sorun yaşatmayacağı kanısındayım, zaten karbon ve esnek olmasi duyarliligi artirmak için özellikle yapılmış, bizde bu duyarliliğı max seviyede elimizde hissedelim diye dusunuyorum

Back