Yeni Başliyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sametti
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sametti

Yeni Üye
Tepki
32
Ödül
15
Arkadaşlar Merhaba,

İsmim Samet 28 yaşında Zeytinburnu/İstanbul'da ikamet ediyorum. Eminönünde çalışıyorum. Halihazırda bir çok hobi ile uğraşıyorum zaman buldukça.( kamping,trekking,hiking,bisiklet,dağcılık,yüzme) Boş zamanlarımda boğazda ve kamp yaptığım yerlerde balık tutmak istiyorum. Surf casting (at bekle )avları şuan ilgimi çekiyor. Genelde boğazda avlanacağım. Ancak aklıma takılan sorular var. Bayağı araştırdım. Hatta üşenmedim boğaz kenarına öğrenmek adına takım almadan önce gözlemlemek istedim. Boğaz müdavimlerini bir kaçı ile sohbet etmeye çalıştım ancak çok fazla ilgilenmediler. O yüzden biraz başlangıç benim için zor olacak. Bir kaçına soru sormaya çalıştım ancak pek yüz vermediler. İnternette olduğu gibi kimse kimseye yardım etmediği kanaatindeyim . Kısa bir anımı anlatacağım.

"Bir dayıya rastladım Zeytinburnu sahilde olta atmıştı. Salam verdim ve acemi olduğumu balıkçıları gözlem yaptığımı nasıl yapılıyor bu iş falan filan bahsettim öğrenmeye çalışıyorum dedim. Bana söyledi şey şu oldu "başlama boşver" neden dedim. Stresli iş vs olduğunu söyledi. Yanından uzaklaştım....

Küçük hoş olmayan şeyler yaşadım ama takımlarımı aldım orta halli de olsa bana yeteceği düşüncesindeyim ....

Biraz uzattım ancak herkese rastgele

Hoşgeldiniz.
Bu tür insanlarla ben de maalesef sık karşılaşıyorum. Özellikle de İstanbul'da. Selamün aleyküm, rast gelsin, kolay gelsin dediğim zaman ya cevap vermez ya da ters ters bakarlar. Merayı sahiplenirler, sen de neden geldin diye düşünürler. Enteresan bir durum. Çok değişik tiplerle karşılaştım. Sen burada tutma diyen, duymuyormuş gibi davranan kişiler oldu. Böyle olduğu zaman artık ben de hiç yoklar gibi davranıyorum. Amaçları sizi balıktan soğutmak, bunlara hiç kulak asmayın. Diğer yandan güler yüzlü, yardımsever insanlar da var. Ben her zaman etrafımdakilere yardım etmeye çalışırım. Bildiğim bir şey varsa anlatırım, gerekirse misina takım veririm. Sonuçta insanoğlu muhtaç neden kendini bu kadar üstün görür anlamıyorum. Siz moralinizi hiç bozmayın hem yardımsever kişilerden bilgi alarak hem de deneyerek öğrenirsiniz bu işi.

Hoşgeldiniz.
Bu tür insanlarla ben de maalesef sık karşılaşıyorum. Özellikle de İstanbul'da. Selamün aleyküm, rast gelsin, kolay gelsin dediğim zaman ya cevap vermez ya da ters ters bakarlar. Merayı sahiplenirler, sen de neden geldin diye düşünürler. Enteresan bir durum. Çok değişik tiplerle karşılaştım. Sen burada tutma diyen, duymuyormuş gibi davranan kişiler oldu. Böyle olduğu zaman artık ben de hiç yoklar gibi davranıyorum. Amaçları sizi balıktan soğutmak, bunlara hiç kulak asmayın. Diğer yandan güler yüzlü, yardımsever insanlar da var. Ben her zaman etrafımdakilere yardım etmeye çalışırım. Bildiğim bir şey varsa anlatırım, gerekirse misina takım veririm. Sonuçta insanoğlu muhtaç neden kendini bu kadar üstün görür anlamıyorum. Siz moralinizi hiç bozmayın hem yardımsever kişilerden bilgi alarak hem de deneyerek öğrenirsiniz bu işi.

Doğrudur vesselam.

Biri gelecek selam verecek
Nasılsın diyecek, iyiyim diyeceksin .
Sana soru soracak , sende cevap vererek yardımcı olacaksın.
O da Allah razı olsun dedimi . Var mı ötesi . Vesselam

''Sizin en hayirliniz , bir mumin kardeşine hayrı dokunandir" . hz.Muhammed (sav)

Yorumunuz için teşekkürler.
3-4 kişiyle konuşmaya çalıştım, açık açık gözlem yapıyorum yeni başlayacağım izleyerek öğrenmeye çalışıyorum, acemiyim dedim. Malesef kimse ilgilenmedi, insanlarda heves yok, öğretme isteği yok. Memleketin hali ortada...

Hocam bu iş atış ile başlar, istenilen noktaya atmak önemlidir. Bunun için denemeler yapabilirsiniz. Kamışı alıp su kenarına gitmek değil bence balık tutmak. Bir tarlanın ortasında bile çok keyifli hikayeleriniz olabilir. Atış işi ilk başta malzeme konusunda size fikir vermesi açısından çok onemli. Bir tarlanın ortasında bile başlayabilirsiniz.Eğer çok yeniyseniz sizin ve çevrenizin güvenliği içinde çok önemli. Kampa gittiğinizde yemli av meralarımda o dalganın arkasına duşurmeyi başarmak -zaten balıklar orada yemleniyor olacaklar- sizin hedefiniz olacak. Havasını suyunu yem seçimini rapala seçimini size kimse oğretemez, bu gözlem deneyimle olacak. -tabiki avlandığınız meradaki yemlikleri o coğrafyanın insanına sormak onemli-Yani her balıkçı özgün olmak zorunda -zaten öyle de oluyor-. Diğer turlu çabuk sıkılıp bırakıyorlar.

Hoşgeldin. Bende senin gibi çok uzun zamandır araştırıyorum. Lrf sistemi ile avcılığa merak saldım. Kamış, ip, ne varsa aldım. Ama daha tek bir atış bile yapamadım. İnsanlar bu işi temelde bence hobby olarak görmüyor, mesele bu, yani o kamışı oltayı aldınmı, illa kova dolusu balık tutup yiyeceksin yoksa boşa para vermiş olursun. Mantığı zihniyeti var madem stresli bir iş ne işin var burada diyeceksin. Olay başka yere gider gerek yok deyip çekip gidiyor insan velhasıl kelam kimseye kulak asma ; yok boşa para verme, verdiğin para tuttuğun balığa değmez, git balıkçı dan al ye, diyen ve sayısız laf kalabalığı yapan insan görüp duyucaksın tabi tam tersi insanlar çok o insanlardan bilgi al işi birazda zamana yayıp mera ve malzeme tecrubesi esindin mi gerisi gelir

rast gele yazı uzun olduysa kusura bakmayın. =)

Boğaz da avcılık yapacaksan surf kamış 3,90 4,20 ve en az 55 lik makine alınabilir . Marka için bu işle uğraşanlar yardım edecektir 🙂

Back