Yeni Başliyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sametti
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Öncelikle tavsiyem boğazda atacaksanız iyi kötü 2. elde olur, 100-200 gr atan kamış, uygun bir makine almanız ve 150 gr kurşun ile boş yerlerde atış çalışmanız.
surf işinde işin ilk kısmı düzgün ve ileri atış. aksiyon tekniği sonra geliştirirsiniz. Attığınız kurşun ile salarken akıntı yönünde yürüyün. kurşunu dibe oturmayı ve oturduğunda hissetmeyi deneyin.
sonra hızlı sarım ve başa dönüp tekrar düz atış çalışın ve yürüyün.
bir de yanınıza 10*10 8*8 gibi hazır ince çaparilerden alın. Malzeme satan yere 10 a 10 8 e 8 çapari istiyorum derseniz anlarlar.
Kraça tutabilirsiniz(çok ufakları salın ama ) hem öğrenmiş hem de balık turmuş olursunuz.
Aynı takımla yemli çinekop da yaparsınız. hazır çinekop takımları var, işinizi görür. yine malzemecide çinekop takımı istiyorum deyin.
Tutuğunuz kıraçalardan yem yaparsınız, internette çok video var. 150-200 gr 5-6 kurşun alın. yedek klips alın.
yemli işini boş bölgelerde çok açığa atmadan deneyin. kurşunu dibe yatırım, boşluk vermeden ufak sarımlarla kamışın ucunu gözleyin. boşluk olursa yine az sarın. bu av stili az yorar, ama dikkat ister. 2 günde öğrenirsiniz.
hiç bir şey yapamazsanız, 3 lü mezgit takımı diye satılır, ondan alın. hamsiyi kuşbaşı doğrayıp, iğneye takın, iri istavrit, mezgit, iskorpit gelir.
ne olduğunu bilmediğiniz balıklara elinizi sürmeyin ya sorun ya da kontrollü çıkarın. yanınızda işçi eldiveni, bıçak olsun.
bu 3 av şekli size yeterli olur. sonrsında geliştirirsiniz.

@sametti Gecen yıl başlarken aynılarını yaşamıştım resmen dejavu oldu 🙂🙂 bazı ihtiyarlar öyle malasef istanbulda aksi ve huysuz rabbim düzgünleriyle karşılaştırsın 👍 surf avını pek sevemedim yoksa bende o civarlarda avlanıyordum yardımcı olurdum ama stilimiz farklı grupta tanışacagın insanlarla güzel bir arkadaşlık ortamını kurarsın canını sıkma ilk işin sabır olsun boş dönecegin avlar olacak moral bozmamadan devam

Hocam merhabalar , bende lrf e merak saldım , ama iskorpit pek hoşlanmam...aliexpress ten takım falan baktım ama bilemedim yardımcı olur musun ist’de neede tutuyorsunuz ?

Öncelikle tavsiyem boğazda atacaksanız iyi kötü 2. elde olur, 100-200 gr atan kamış, uygun bir makine almanız ve 150 gr kurşun ile boş yerlerde atış çalışmanız.
surf işinde işin ilk kısmı düzgün ve ileri atış. aksiyon tekniği sonra geliştirirsiniz. Attığınız kurşun ile salarken akıntı yönünde yürüyün. kurşunu dibe oturmayı ve oturduğunda hissetmeyi deneyin.
sonra hızlı sarım ve başa dönüp tekrar düz atış çalışın ve yürüyün.
bir de yanınıza 10*10 8*8 gibi hazır ince çaparilerden alın. Malzeme satan yere 10 a 10 8 e 8 çapari istiyorum derseniz anlarlar.
Kraça tutabilirsiniz(çok ufakları salın ama ) hem öğrenmiş hem de balık turmuş olursunuz.
Aynı takımla yemli çinekop da yaparsınız. hazır çinekop takımları var, işinizi görür. yine malzemecide çinekop takımı istiyorum deyin.
Tutuğunuz kıraçalardan yem yaparsınız, internette çok video var. 150-200 gr 5-6 kurşun alın. yedek klips alın.
yemli işini boş bölgelerde çok açığa atmadan deneyin. kurşunu dibe yatırım, boşluk vermeden ufak sarımlarla kamışın ucunu gözleyin. boşluk olursa yine az sarın. bu av stili az yorar, ama dikkat ister. 2 günde öğrenirsiniz.
hiç bir şey yapamazsanız, 3 lü mezgit takımı diye satılır, ondan alın. hamsiyi kuşbaşı doğrayıp, iğneye takın, iri istavrit, mezgit, iskorpit gelir.
ne olduğunu bilmediğiniz balıklara elinizi sürmeyin ya sorun ya da kontrollü çıkarın. yanınızda işçi eldiveni, bıçak olsun.
bu 3 av şekli size yeterli olur. sonrsında geliştirirsiniz.

Abi takım taklavat hazır...çapari, hırsızlı takım, kafa fenerim, bıçak, kurşun vs. vs. boşa atış yapmayı deneyeceğim bahsettiğin gibi. Surf kamış var ancak bugün ŞOK LEADER olayını araştırdım. Makinede şuan 0.35 misina sarılı 150 gr kurşun atarken kopma ihtimali var mıdır? Yoksa illa şok yapmak gerekli midir? Bunun hakkında bilgi verebilir misin?

Back