Yeni Cedros Pro Jig kamışları...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan O-M-M-G
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sana katılıyorum sevgili Okan.
Esasen yeterli esneklikte her kamış daha avcıdır.
Yeterli esneklikte bir kamışla avlanmak daha zevklidirde.Üstelik misina ucundaki sahteye cezbedici aksiyon vermekte avcıya dahada yardımcıdır.
Kalama ayarıyla iş tamamlanır.
Rasgelsin

Teşekkür ederim Vedat Ağabey,zamanında sizin gibi değerli büyüklerimizin tavsiyeleri ile yola çıktık sonrada kendi tecrübelerimizi de ekledik,ufak bir bilgi darağcığı oluşturduk.Halen daha sizlerden çok şeyler öğreniyoruz,eksik olmayın...
Bu arada özellikle size sormak istediğim bir konu var bu yeni kamışları inceleme fırsatınız oldumu acaba ? .Sanki bu Jig Pro serisi bana biraz sert ve kabaymış gibi geldi ve atar değerlerinin üzerinde kamışlar olduğunu düşünüyorum ,speed jig serisi daha esnek ve yumuşaktı.Yorumlarınızı merakla bekliyorum.Saygılarımla...

Sana katılıyorum sevgili Okan.
Esasen yeterli esneklikte her kamış daha avcıdır.
Yeterli esneklikte bir kamışla avlanmak daha zevklidirde.Üstelik misina ucundaki sahteye cezbedici aksiyon vermekte avcıya dahada yardımcıdır.
Kalama ayarıyla iş tamamlanır.
Rasgelsin

Selamlar Vedat abi..

2.Cümleniz aslında esneklik konusunu özetliyor.Yeterli esneklikte her kamış avcıdır.Gereğinden fazla esnek ve sert kamış avda verimi düşürür.Bu nedenle önceki mesajımda da belirttiğim gibi hedef ava ve sahteye uygun esneklikte kamış kullanımı önemlidir.Kalama bu seçimdeki yanlışlığı düzeltsede onunda getireceği zorluklar vardır.
Bence Kamış;Balığın kafa darbelerini süspansiyon misali azaltmalı,ani ataklarında kamış esnekliği son haddine gelmeden kalama devreye girmeli.

Arkadaşlar,Okuma nın yeni Cedros Pro Jig kamışları geldi.Dört çeşit olarak aşağıdaki gibi...
Cedros Pro Jig 15-20 lbs 20-90 gr atarlı
Cedros Pro Jig 20-30 lbs 30-120 gr atarlı
Cedros Pro Jig 40-60 lbs 50-150 gr atarlı
Cedros Pro Jig 60-80 lbs 90-200 gr atarlı
Hepsini inceledim hatta 50-150 gr atarlısını aldım.Yanlız bu ürünü internetten alacaklara tavsiyem atar değerlerine bakıp küçümsemesinler,bu kamışlar tek parça olanlara benzemiyorlar ve biraz kalın ve sertler ve uygun atar seçilmez ise aksiyonda problem yaşanabilir,yani bir örnekle anlatayım,bu kamışların 20-90 atarlı yazanı ile Lineaffee Master Jig 11kg 200-400 gr atarlı olanı neredeyse aynı kalınlıkta ve aynı esneklikte.Bu arada güzel bir gelişme mücadele kemerine uygun sap yapmışlar...

Merhaba, ben de tam yeni Okuma Cedros jig kamışımı sipariş vermek üzere araştırma yaparken bu tartışmayı gördüm iyi ki de görmüşüm. Konuyu açtığınız için öncelikle teşekkür ederim.

Jig yöntemine yeni başlıyorum, makinemi sipariş verdim Okuma Salina 16000. Buna uygun kamışı seçmek istiyorum ama 30-120 gr atarlı mı almalıyım yoksa 50-150 gr atarlı mı bilemedim. Salina 16000'e hangisi daha uyum sağlar konusunda sizlerden bilgi almayı çok isterim. Şimdiden tüm üstadlarıma teşekkürler. Saygılarımla.

Selamlar Vedat abi..

2.Cümleniz aslında esneklik konusunu özetliyor.Yeterli esneklikte her kamış avcıdır.Gereğinden fazla esnek ve sert kamış avda verimi düşürür.Bu nedenle önceki mesajımda da belirttiğim gibi hedef ava ve sahteye uygun esneklikte kamış kullanımı önemlidir.Kalama bu seçimdeki yanlışlığı düzeltsede onunda getireceği zorluklar vardır.
Bence Kamış;Balığın kafa darbelerini süspansiyon misali azaltmalı,ani ataklarında kamış esnekliği son haddine gelmeden kalama devreye girmeli.

Sana aynen katılıyorum sevgili ERdal
Sevgiler

Teşekkür ederim Vedat Ağabey,zamanında sizin gibi değerli büyüklerimizin tavsiyeleri ile yola çıktık sonrada kendi tecrübelerimizi de ekledik,ufak bir bilgi darağcığı oluşturduk.Halen daha sizlerden çok şeyler öğreniyoruz,eksik olmayın...
Bu arada özellikle size sormak istediğim bir konu var bu yeni kamışları inceleme fırsatınız oldumu acaba ? .Sanki bu Jig Pro serisi bana biraz sert ve kabaymış gibi geldi ve atar değerlerinin üzerinde kamışlar olduğunu düşünüyorum ,speed jig serisi daha esnek ve yumuşaktı.Yorumlarınızı merakla bekliyorum.Saygılarımla...

Sevgili Okan
Yeni Okuma jig kamışlarını inceleme fırsatım olmadı.Bu konuda firma sahiplerinden Alper kardeşimle ayrıca fikirlerine daima itibar ettiğim Altuğ kardeşimle görüştüm.
Her ikiside seninkine yakın bilgi vermişlerdir.
Altuğla daha detaylı olarak tekrar konuştum.
Bana kamışların gayet iyi olduğunu fujilerini, beğendiğini ancak atar değerlerinde yazılandan daha sert olduğunu özellikle belirtmiştir.
Bu bakımdan bana yollayacakları arasında en hafif aksiyona sahip olanının istedim.
Eski Cedroslar yemli avda bile kullanılabilecek esneklikteydiler.Ayrıca ben bu kamışla sırtıda yaptım,jigte.3 Fonksiyonlu olarak kullandım ve memnun kaldımdı.
Yenisinin elime geçmesini bekliyorum.O zaman daha net fikrimi beyan edebilirim.
Sevgiyle kalasın

Sevgili Okan
Yeni Okuma jig kamışlarını inceleme fırsatım olmadı.Bu konuda firma sahiplerinden Alper kardeşimle ayrıca fikirlerine daima itibar ettiğim Altuğ kardeşimle görüştüm.
Bana kamışların gayet iyi olduğunu fujilerini, beğendiğini ancak atar değerlerinde yazılandan daha sert olduğunu özellikle belirtmiştir.
Bu bakımdan bana yollayacakları arasında en hafif aksiyona sahip olanının istedim.
Eski Cedroslar yemli avda bile kullanılabilecek esneklikteydiler.Ayrıca ben bu kamışla sırtıda yaptım,jigte.3 Fonksiyonlu olarak kullandım ve memnun kaldımdı.
Sevgiyle kalasın

vedat ve okan abi ikinize birden sormak isityorum, şimdi tek parcalımı iyi okuma cedroslarda yoksa 2 parçalı mı? bir diyer sorumda 100-300 gr jigler için hangi lb kamışlar uygun olur okuma cedrosta?

Selamlar Vedat abi..

Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum...

Merhaba, ben de tam yeni Okuma Cedros jig kamışımı sipariş vermek üzere araştırma yaparken bu tartışmayı gördüm iyi ki de görmüşüm. Konuyu açtığınız için öncelikle teşekkür ederim.

Jig yöntemine yeni başlıyorum, makinemi sipariş verdim Okuma Salina 16000. Buna uygun kamışı seçmek istiyorum ama 30-120 gr atarlı mı almalıyım yoksa 50-150 gr atarlı mı bilemedim. Salina 16000'e hangisi daha uyum sağlar konusunda sizlerden bilgi almayı çok isterim. Şimdiden tüm üstadlarıma teşekkürler. Saygılarımla.

Rica ederim,bu ürünleri almak isteyecekler olduğu tahmin ettiğim için ve hepsini inceleme fırsatım olduğundan,yardımcı olmak istedim...
Öncelikle Salina 16000 seçimi ile güzel bir tercih yapmışsınız,ben bu makinam ile kullanmak için 50-150 gr atarlısını aldım.Ama bu tercih hangi derinlikte avlanacağınız dolayısıyla hangi ağırlıkta jig kullanacağınız ve hedef avlarınız ile alakalı.Fakat bu kamışlar hakkında söyleyebileceğim üzerinde yazan atar değerlerinin daha üzerine çıkabilecek gibi durmaları.Bence sizin için 50-150 gr atarlı olanı daha kullanışlı olabilir...

Sevgili Okan
Sevgiyle kalasın

Evet kamışlar gayet güzel duruyor ama hakikaten atarları üzerinde yazandan daha fazla gibi.Sizin istemiş olduğunuz 20-90 gr atarlı olanı, eski speed jig serisindeki 30-160 gr atarlıyla aynı hatta çok az daha sert gibi duruyor.Kamış elinize geçtikten sonraki yorumlarınızı merakla bekliyorum.Saygılarımla...

vedat ve okan abi ikinize birden sormak isityorum, şimdi tek parcalımı iyi okuma cedroslarda yoksa 2 parçalı mı? bir diyer sorumda 100-300 gr jigler için hangi lb kamışlar uygun olur okuma cedrosta?

Şu an gelen kamışların hepsi iki parça,eskileri tek parçaydı ama kalmadı.Bana sorarsan bende her zaman tek parça kamış daha ağır basar ama taşıma kolaylığı sebebi ile aldığım Penn Overseas ve Cedros Pro jig iki parça ve birçok iyi üreticide çift parça kamış üretiyor.Bu 300 gr jigler başlangıç için oldukça ağır,100-200 gr arası jig kullanman daha ideal olacaktır,gelen kamışlardan en yüksek atarlısı 90-200 gr dolayısıyla bu seçenek işini fazlasıyla görecektir...

Back