Yeni Cedros Pro Jig kamışları...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan O-M-M-G
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şu an gelen kamışların hepsi iki parça,eskileri tek parçaydı ama kalmadı.Bana sorarsan bende her zaman tek parça kamış daha ağır basar ama taşıma kolaylığı sebebi ile aldığım Penn Overseas ve Cedros Pro jig iki parça ve birçok iyi üreticide çift parça kamış üretiyor.Bu 300 gr jigler başlangıç için oldukça ağır,100-200 gr arası jig kullanman daha ideal olacaktır,gelen kamışlardan en yüksek atarlısı 90-200 gr dolayısıyla bu seçenek işini fazlasıyla görecektir...

okan abi 35 mt derinlik için 100 gr jig öneriyorlar bunun periyodu nedir yani 70 mt 200gr jig mi nasıl oluyo neye göre ayarlıyacağız

okan abi 35 mt derinlik için 100 gr jig öneriyorlar bunun periyodu nedir yani 70 mt 200gr jig mi nasıl oluyo neye göre ayarlıyacağız

Derinlik arttıkça akıntı gibi etkenlerden dolayı kamıştaki hareket jig'e iletilmez.Jiginde kamışın hareketine bağlı olarak hareket etmesi için kütlesinin ağır olması gerekir.Bu nedenle derinlikle doğru orantılı olarak ağırlık artar.Derin sularda hafif jig kullanırsak sınırlı olan kamış hareket mesafesi ancak akıntının şişirdiği misina boşluğunu alır ve jig'e aksiyon iletemeyiz.

Derinlik arttıkça akıntı gibi etkenlerden dolayı kamıştaki hareket jig'e iletilmez.Jiginde kamışın hareketine bağlı olarak hareket etmesi için kütlesinin ağır olması gerekir.Bu nedenle derinlikle doğru orantılı olarak ağırlık artar.Derin sularda hafif jig kullanırsak sınırlı olan kamış hareket mesafesi ancak akıntının şişirdiği misina boşluğunu alır ve jig'e aksiyon iletemeyiz.

peki erdal abi derinlikğe bağlı olarak jig ağırlığını nasıl ayarlıyacağız?

peki erdal abi derinlikğe bağlı olarak jig ağırlığını nasıl ayarlıyacağız?

İbrahim nette bu işin uzmanlarınca verilen tablolar var.Ancak,benimde katıldığım faktör dip akıntıları ve teknenin (botun) sürüklenmesi gibi etkenlerin belirleyici olduğu yönünde.
Eğer avalanacağımız bölgede dip akıntısı çok ise ağır Jigler kullanmaktan başka çare yok..Yani,avlağa bağlı tercihler yapılmalı diye düşünüyorum..

Tabiki Jig konusunda çok tecrübesiz olduğumu belirtmeliyim.5-6 aydır devam eden sıkı çalışmalarım henüz tamamlandı ve yaklaşan sezonla beraber başlayacağım.Şimdiye kadar yaptığım avlar sonuçtan ziyade tecrübe amaçlıydı.Bu nedenle bu konuda deneyimli dostlarımızın yazdıkları daha önemlidir.🙂

Evet ortalama olarak her 35 mt için 100 gr jig önerilir,ama Erdal Bey in de dediği gibi bu birazda av yaptığın yer ile ilgili,akıntı fazla ise ağırlığı arttırman gerekebilir.En güzeli değişik ağırlıktaki jigler den edinip avlağa göre deneyerek kullanman...

Rica ederim,bu ürünleri almak isteyecekler olduğu tahmin ettiğim için ve hepsini inceleme fırsatım olduğundan,yardımcı olmak istedim...
Öncelikle Salina 16000 seçimi ile güzel bir tercih yapmışsınız,ben bu makinam ile kullanmak için 50-150 gr atarlısını aldım.Ama bu tercih hangi derinlikte avlanacağınız dolayısıyla hangi ağırlıkta jig kullanacağınız ve hedef avlarınız ile alakalı.Fakat bu kamışlar hakkında söyleyebileceğim üzerinde yazan atar değerlerinin daha üzerine çıkabilecek gibi durmaları.Bence sizin için 50-150 gr atarlı olanı daha kullanışlı olabilir...

Çok teşekkür ederim hem sizin hem de Vedat abinin tavsiyeleri ile artık gönül rahatlığı ile siparişimi verebilirim. Balığınız bol olsun.

Çok teşekkür ederim hem sizin hem de Vedat abinin tavsiyeleri ile artık gönül rahatlığı ile siparişimi verebilirim. Balığınız bol olsun.

Şimdiden seçiminiz hayırlı olsun,sizede bol balıklı avlar diliyorum...

Sevgili Okan
Yeni Okuma jig kamışlarını inceleme fırsatım olmadı.Bu konuda firma sahiplerinden Alper kardeşimle ayrıca fikirlerine daima itibar ettiğim Altuğ kardeşimle görüştüm.
Her ikiside seninkine yakın bilgi vermişlerdir.
Altuğla daha detaylı olarak tekrar konuştum.
Bana kamışların gayet iyi olduğunu fujilerini, beğendiğini ancak atar değerlerinde yazılandan daha sert olduğunu özellikle belirtmiştir.
Bu bakımdan bana yollayacakları arasında en hafif aksiyona sahip olanının istedim.
Eski Cedroslar yemli avda bile kullanılabilecek esneklikteydiler.Ayrıca ben bu kamışla sırtıda yaptım,jigte.3 Fonksiyonlu olarak kullandım ve memnun kaldımdı.
Yenisinin elime geçmesini bekliyorum.O zaman daha net fikrimi beyan edebilirim.
Sevgiyle kalasın

vedat abi merhaba okumanın bu jig kamışını inceleme fırsatın oldumu acaba

OKUMA CEDROS PRO JİG 15-20 LBS

Back