YENİ LATEO R (SADECE ADI AYNI)

Kayhan tebrikler kardeşim.. Trofeleri bana bırakmak için kasten kaçırdığına eminim..
İğne açılması Kofanada hele hele metre üstü 8kg lik devlerde banko. 80 mt mesafeden böyle bir balık bindiğinde kıyıya kadar dayanabilen tek iğne Gamakatsu 4X serisi... Bu sene 1/0 -2/0- 3/0 ne bulduysam stokladım... 6 Numara iğneye güvenip 6 kilo levrek peşine düşenlere şapka çıkartıyorum... 6 kilo Tavşanada 6 kilo Levreğede 3 Numara iyidir. Ama 6 kilo Kofanaya ???

Kayhan tebrikler kardeşim.. Trofeleri bana bırakmak için kasten kaçırdığına eminim..
İğne açılması Kofanada hele hele metre üstü 8kg lik devlerde banko. 80 mt mesafeden böyle bir balık bindiğinde kıyıya kadar dayanabilen tek iğne Gamakatsu 4X serisi... Bu sene 1/0 -2/0- 3/0 ne bulduysam stokladım... 6 Numara iğneye güvenip 6 kilo levrek peşine düşenlere şapka çıkartıyorum... 6 kilo Tavşanada 6 kilo Levreğede 3 Numara iyidir. Ama 6 kilo Kofanaya ???

Kofana, Akya, Sinarit, Trança, Lahos gibi balıkları bizim bu taraflarda kim kaybetmişki.

Ege ve Akdeniz’de özellikle bu balıkların peşine düşenlerin sadece iğnelerini değil komple takımlarını değiştirmeleri gerekli olmaz mı zaten.

Evet sayın seyirciler. Kaçan balığın büyük olması konulu haberleri dinlediniz. İğne açanlar, makara boşaltanlar.
Şimdi iğnenizi falan değiştirip meralara koşmayın. Gaza gelmeyin. Tutma ihtimaliniz olan kilolukları da tutamaz olacaksınız.
Kışı bekleyin.

Sonunda yeni lateo yu deneyimleme fırsatı buldum. Sabah 5 de yarım saatlik araba yolculuğu sonunda gelibolu meraya vardım fakat su çok çekilmiş, zaten sığ ve eriştelik olan mera dahada zorlanmıştı. Her ne kadar balığı tasmalamak zor olsada yine su üstüne tek iğneyi geçirdim ve başladım spin e. Kamış elinizde varla yok gibi çok iyi. Atışlardan hemen sonra kendini toparlaması bana muazzam geldi ne yalan söyliyim bu kadarını beklemiyordum. Hep sert aksiyon yüksek atar kamış iyidir mantığı vardı. Tüm tabuları yıktı bende lateo 90ml. 7-35 bir kamışın çok esnek yay gibi salınım yapar düşüncesi vardı tam aksine kendini hemen bir sonraki atışa hazır hale getiren kırbaç gibiymiş meğer. Sağolasın Akif abinin ön ayak oldugu vanford 3000 le mükemmel uyum sağladı. Avda silikon, 22 gr kaşık, 20 gr cam rapala, 12 gr su üstüleri test ettim hepsi de tam not aldı. Kamış kesinlikle bayılmıyor. Fakat kesinlikle mağazada kamısı test etmeyin aldanırsınız, ben aldandım . Cok yumusak gelmişti fakat atıslara baslayınca işin rengi değişiyor emin olabilirsiniz. Bir ara arkadasımın olan lunamisi kullanmıstım. Benzer hissiyatı verdi bana. Hatta bir tık daha iyi diyebilirim. Ava gelirsek siftahı minik bir misafirle açtım ve derhal suya iade ettim. Şimdi heyecanla yarın sabahı bekliyorum🙂 Herkese rastgelsin.B9E8FA91-1665-4852-8406-25D815CB7755.jpegDD3D3A07-6D80-4F2B-805E-845A035F4A9D.jpeg

Sonunda yeni lateo yu deneyimleme fırsatı buldum. Sabah 5 de yarım saatlik araba yolculuğu sonunda gelibolu meraya vardım fakat su çok çekilmiş, zaten sığ ve eriştelik olan mera dahada zorlanmıştı. Her ne kadar balığı tasmalamak zor olsada yine su üstüne tek iğneyi geçirdim ve başladım spin e. Kamış elinizde varla yok gibi çok iyi. Atışlardan hemen sonra kendini toparlaması bana muazzam geldi ne yalan söyliyim bu kadarını beklemiyordum. Hep sert aksiyon yüksek atar kamış iyidir mantığı vardı. Tüm tabuları yıktı bende lateo 90ml. 7-35 bir kamışın çok esnek yay gibi salınım yapar düşüncesi vardı tam aksine kendini hemen bir sonraki atışa hazır hale getiren kırbaç gibiymiş meğer. Sağolasın Akif abinin ön ayak oldugu vanford 3000 le mükemmel uyum sağladı. Avda silikon, 22 gr kaşık, 20 gr cam rapala, 12 gr su üstüleri test ettim hepsi de tam not aldı. Kamış kesinlikle bayılmıyor. Fakat kesinlikle mağazada kamısı test etmeyin aldanırsınız, ben aldandım . Cok yumusak gelmişti fakat atıslara baslayınca işin rengi değişiyor emin olabilirsiniz. Bir ara arkadasımın olan lunamisi kullanmıstım. Benzer hissiyatı verdi bana. Hatta bir tık daha iyi diyebilirim. Ava gelirsek siftahı minik bir misafirle açtım ve derhal suya iade ettim. Şimdi heyecanla yarın sabahı bekliyorum🙂 Herkese rastgelsin.115875 dosyayı görüntüle115874 dosyayı görüntüle
Tebrikler Yavuz
Kamış gelir gelmez açılışı da yapmışsın.
Umarım ne senin şansın, ne de kamışın şansı hiç kesilmez. 🙂

Kofana, Akya, Sinarit, Trança, Lahos gibi balıkları bizim bu taraflarda kim kaybetmişki.

Ege ve Akdeniz’de özellikle bu balıkların peşine düşenlerin sadece iğnelerini değil komple takımlarını değiştirmeleri gerekli olmaz mı zaten.
Şeref kesinlikle haklısın komple takım çok önemli .
13.000 liraya takım düzüp ilk avda paralayanı da 1.300 liralık takımla sorunsuz av yapanıda gördüm. Üst segment bazı makina ve kamışlara güvenmiyorum. Bu konuda tercihim 2. hatta 3. planda kalan marka ve modeller.

Son düzenleme:
selamün aleyküm lateo 90m q 10 50 üst parçasını nerden bulablirim akif abi q serisinin üst parçası yerine r serisinin üst paçası uyarmı böylelikle r serisine geçiş yapabilirmiyiz elinde iki üründe olan varmı bi denese çok makbüle geçecek

selamün aleyküm lateo 90m q 10 50 üst parçasını nerden bulablirim akif abi q serisinin üst parçası yerine r serisinin üst paçası uyarmı böylelikle r serisine geçiş yapabilirmiyiz elinde iki üründe olan varmı bi denese çok makbüle geçecek
Açı ve çap olarak uyumsuz olduklarını hatırlıyorum.. @agartan Şeref abi 86 Modelinde deneme yaptıysa bilgi verebilir. Üst parçayı direk Remixondan isteyebilirsin Orhan..

Back