Yeni mera denemesi ve gelen levrek

jaas

Aktif Üye
Tepki
646
Ödül
103
Çanakkale boğazındaki belirlediğim mera gezintilerinden. İlk defa gittiğim merada gelen güzellik boy 46 cm geldi herkese rast gelsin.

Major craft crosstage 15-42
Sedona 4000 xg
Stroft 0.12
Daiwa fc
El yapımı sahte

Dosyalar

• 69EA31AA-60FE-492F-8B34-DB3ECD4D9BB5.jpeg
    69EA31AA-60FE-492F-8B34-DB3ECD4D9BB5.jpeg
    81 KB · Okunma: 365
  • AB1E1E92-C6B5-4C26-A83B-F04690B376CB.jpeg
    AB1E1E92-C6B5-4C26-A83B-F04690B376CB.jpeg
    57 KB · Okunma: 320
  • A8B46819-002D-4FEA-9DA2-BC85EE8DD7DB.png
    A8B46819-002D-4FEA-9DA2-BC85EE8DD7DB.png
    348.1 KB · Okunma: 321
Son düzenleme:
Guzel bir ispendek, elinize saglik.. yeni mera candir 🙂 bizede lazim..
Çok özür dileyerek soruyorum. 46 cm bir balığa ispendek demek doğru mudur? İspendek benim bildiğim palazdan da küçük ve benekli olanına denir ki bir çoğu 250 gr altındadır. Palaz ise 250-500 gr aralığında ve hemen hemen 35-40 cm civarına denk gelir. Ben bu gönderideki balığa ispendek demeyi doğru bulmuyorum açıkçası. Yanlış isem lütfen düzeltin. Profil resminize de bakarsak bu konuda epey tecrübe ve bilgi sahibisiniz. Yanlış da anlaşılmak istemiyorum, ciddi manada bu boyda bir balığa ispendek demek doğru mudur? Saygılarımla.

Tebrikler daha irileride nasib olur inşallah.

Çok özür dileyerek soruyorum. 46 cm bir balığa ispendek demek doğru mudur? İspendek benim bildiğim palazdan da küçük ve benekli olanına denir ki bir çoğu 250 gr altındadır. Palaz ise 250-500 gr aralığında ve hemen hemen 35-40 cm civarına denk gelir. Ben bu gönderideki balığa ispendek demeyi doğru bulmuyorum açıkçası. Yanlış isem lütfen düzeltin. Profil resminize de bakarsak bu konuda epey tecrübe ve bilgi sahibisiniz. Yanlış da anlaşılmak istemiyorum, ciddi manada bu boyda bir balığa ispendek demek doğru mudur? Saygılarımla.
Seydi kardeşim Kayhan genelde üç beş kilolukları kovalayıp arasıra 6-7 kiloluk paşalarla boğuştuğu için ve kilo altı balıkları alıkoymadığı için ispendek demesi normal. Sizinde dediğiniz gibi 500 gramı geçtimi levrek, kilo üstü kaba levrek ve 2 kilo üstü paşa demek uygundur . Bende 40 cm altı ağırlığı ne olursa olsun ispendek derim mesala. Alışkanlık ...

Ne yalan söyliyeyim bu zamana kadar denk getirebildiğim en büyük boy 2 kg lık levrekti o da bu yaz nasip oldu yine de çok şanslıyım. Çünkü kışın yeri geliyor istanbuldan sabah ayazda 250-300 km yol gidip balığı aramak zorunda kalıyoruz ve çoğu zamanda elimiz boş dönüyoruz. Yazlık evimin olduğu gelibolu taraflarında günü geliyor 200 km yol yapıyorum kendime göre belirlediğim meraları tarayaraktan. Bazı günler 6 tane ispendek alıp salıyorum elim boş dönüyorum eve. Demem o ki herkesin hayallerini süsleyen o boydaki balıklar kolay denk gelmiyor malesef. Diyelimki geldi, birde onu kıyılatabilmek beceri gerektirir ki herkesin harcı değildir bu sebeple arkadasımızı canı gönülden tebrik ederim kolay değil. İnşallah bir gün hepimize denk gelirde o keyfi tatmak nasip olur.

Bu sene 50cm altinda 3 levrek tuttum, onlarida geri saldim.. amacim reklam olsa onlarida video yapar allar pullar koyardim buraya.. niyetim sizi gucendirmek degildi, yanlis anlasildiysam da ozur dilerim.. yasadigim bolgede boyle balik populasyonu cok az, en dusuk alikoydugum levrek bir bucuk kilo uzerindedir.. bazen oyle baliklar denk geliyor ki oltayi kaldirmamiza bile izin vermeden igne acip gidiyor, 20-30 saniye sahteye takili kalip sizi hayallere daldiriyor.. malesef cografya kader oluyor.. bazi yerlerde 45-50 cm levrek cok iyi balikken biz 60-70 cm arasi gelene eh iste diyoruz.. daha 3 gun once denk gelen levrek 80cm geldi.. inanin boyle bir canavari kandirmak hem cok zevkli hemde dediginiz gibi beceri istiyor.. kepceye sigmayan balik sahtedende kolayca kurtuluyor.. Bu sene yakaladigim baliktan daha fazlasini kacirdim.. insallah birgun birlikte av yapariz sizinle bizim meralarda ve size de denk gelir.. (80cm’lik balik fotosu, balik 4 kilo 900 gram geldi..)
184EE104-17EB-4372-A321-6AA481D9A49C.jpeg

Hey maşallah daim olsun. Estağfrullah gücenmek olurmu hiç. Ben şahsen kilo üstü gelince bile seviniyorum istanbulda ve burada. Kısmet insallah birlikte av yapma fırsatı bulabilirsek ne mutlu bana teşekkür ederim. Arabayla gidilmeyecek mesafe değil hiç belli olmaz 🙂

Bu sene 50cm altinda 3 levrek tuttum, onlarida geri saldim.. amacim reklam olsa onlarida video yapar allar pullar koyardim buraya.. niyetim sizi gucendirmek degildi, yanlis anlasildiysam da ozur dilerim.. yasadigim bolgede boyle balik populasyonu cok az, en dusuk alikoydugum levrek bir bucuk kilo uzerindedir.. bazen oyle baliklar denk geliyor ki oltayi kaldirmamiza bile izin vermeden igne acip gidiyor, 20-30 saniye sahteye takili kalip sizi hayallere daldiriyor.. malesef cografya kader oluyor.. bazi yerlerde 45-50 cm levrek cok iyi balikken biz 60-70 cm arasi gelene eh iste diyoruz.. daha 3 gun once denk gelen levrek 80cm geldi.. inanin boyle bir canavari kandirmak hem cok zevkli hemde dediginiz gibi beceri istiyor.. kepceye sigmayan balik sahtedende kolayca kurtuluyor.. Bu sene yakaladigim baliktan daha fazlasini kacirdim.. insallah birgun birlikte av yapariz sizinle bizim meralarda ve size de denk gelir.. (80cm’lik balik fotosu, balik 4 kilo 900 gram geldi..) 109047 dosyayı görüntüle
Öncelikle nazik cevabınız için teşekkür ederim. Yanlış anlaşılmak istememiştim, başarmışım. Türkiye'deki levrek limitleri iyi ki sizin yakaladığınız balıklara göre değelendirilmiyor, yoksa vallahi ispendekten öteye geçemezdik. 😀 şaka bir yana, avlarınız daim olsun. Herkese rast gelsin. Saygılar.

Bu sene 50cm altinda 3 levrek tuttum, onlarida geri saldim.. amacim reklam olsa onlarida video yapar allar pullar koyardim buraya.. niyetim sizi gucendirmek degildi, yanlis anlasildiysam da ozur dilerim.. yasadigim bolgede boyle balik populasyonu cok az, en dusuk alikoydugum levrek bir bucuk kilo uzerindedir.. bazen oyle baliklar denk geliyor ki oltayi kaldirmamiza bile izin vermeden igne acip gidiyor, 20-30 saniye sahteye takili kalip sizi hayallere daldiriyor.. malesef cografya kader oluyor.. bazi yerlerde 45-50 cm levrek cok iyi balikken biz 60-70 cm arasi gelene eh iste diyoruz.. daha 3 gun once denk gelen levrek 80cm geldi.. inanin boyle bir canavari kandirmak hem cok zevkli hemde dediginiz gibi beceri istiyor.. kepceye sigmayan balik sahtedende kolayca kurtuluyor.. Bu sene yakaladigim baliktan daha fazlasini kacirdim.. insallah birgun birlikte av yapariz sizinle bizim meralarda ve size de denk gelir.. (80cm’lik balik fotosu, balik 4 kilo 900 gram geldi..) 109047 dosyayı görüntüle
Hocam sen böyle balıkları yakalayabiliyorsan valla gelip yanında izlemeyi bile çok isterim, tam bir macera.

Back