Yeni tekne için önerileriniz..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ycl Çlk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ycl Çlk

Yeni Üye
Tepki
3
Ödül
5
Arkadaşlar merhabalar. Antalya bölgesinde ikamet etmekteyim ve motoruyla birlikte yeni bir tekne almaya niyetim var. Forumdaki yazıları da okudum başka yerlerden de araştırmalar yaptım. Bir kaç tekne modeli arasında kaldım. Sonuç olarak müsadenizle sizlere bir kaç şey sormak istiyorum.
Alacağım tekne 4-5 metre arası ve konsollu olacak. Fiyat aralığım her şey dahil maksimum 50 bin tl. Genelde balık için kullanmayı düşünüyorum.
1. Araştırmalarımda safterin fiyatının muadillerine göre daha uygun olduğunu gördüm ancak 4.50 modelinde ön tarafta suya gömülme gibi problemler olduğu söyleniyor.
2. Anıl marini öneren çok var ama fiyatı biraz pahalı. Keşke alabilsem. Artı ağırlığı da diğer teknelere nazaran daha fazla olduğu için motoru da biraz daha büyütmek gerekiyor sanırım ki bu da bütçemi çok aşıyor.
3. Kayıksan tekneleri var. Alanya Gazipaşa arasında satış yerleri. Bizzat gttim görüştüm ancak internette ne doğru dürüst bir video ne de yorum bulabildim. Teknenin duruşu ve iç kısmının yüksekliği hoşuma gitti. Burada sizin yorumlarınız çok önemli.
4. Antalyada Saltanat tekne var oraya da gidip sahibiyle uzun uzun görüştüm. Tekneleri çok hoşuma gitti ancak adam 350 kilo bir tekneye kesinlikle 50 hp altı motor önermiyor ve tecrübelerinden bahsediyor. Hal böyle olunca da fiyat katlanıyor. Ancak diğer firmalar 350 kilo tekneyi 9.9 motorla bile satmaya kalkıyorlar. Burada da sizin yorumlarınız benim için çok önemli.
Vereceğiniz cevaplar için herkese ayrı ayrı teşekkür eder iyi günler dilerim.

Yücel bey Yerliyurt firmasına bakabilirsiniz, fiyat ve kalite olarak beklentilerinizi karşılayacaktır. Bu arada balıkçılık için düşünüyorsanız konsolsuz almanızda fayda var. konsol tekne havuzunu daraltacaktır.

Arkadaşlar merhabalar. Antalya bölgesinde ikamet etmekteyim ve motoruyla birlikte yeni bir tekne almaya niyetim var. Forumdaki yazıları da okudum başka yerlerden de araştırmalar yaptım. Bir kaç tekne modeli arasında kaldım. Sonuç olarak müsadenizle sizlere bir kaç şey sormak istiyorum.
Alacağım tekne 4-5 metre arası ve konsollu olacak. Fiyat aralığım her şey dahil maksimum 50 bin tl. Genelde balık için kullanmayı düşünüyorum.
1. Araştırmalarımda safterin fiyatının muadillerine göre daha uygun olduğunu gördüm ancak 4.50 modelinde ön tarafta suya gömülme gibi problemler olduğu söyleniyor.
2. Anıl marini öneren çok var ama fiyatı biraz pahalı. Keşke alabilsem. Artı ağırlığı da diğer teknelere nazaran daha fazla olduğu için motoru da biraz daha büyütmek gerekiyor sanırım ki bu da bütçemi çok aşıyor.
3. Kayıksan tekneleri var. Alanya Gazipaşa arasında satış yerleri. Bizzat gttim görüştüm ancak internette ne doğru dürüst bir video ne de yorum bulabildim. Teknenin duruşu ve iç kısmının yüksekliği hoşuma gitti. Burada sizin yorumlarınız çok önemli.
4. Antalyada Saltanat tekne var oraya da gidip sahibiyle uzun uzun görüştüm. Tekneleri çok hoşuma gitti ancak adam 350 kilo bir tekneye kesinlikle 50 hp altı motor önermiyor ve tecrübelerinden bahsediyor. Hal böyle olunca da fiyat katlanıyor. Ancak diğer firmalar 350 kilo tekneyi 9.9 motorla bile satmaya kalkıyorlar. Burada da sizin yorumlarınız benim için çok önemli.
Vereceğiniz cevaplar için herkese ayrı ayrı teşekkür eder iyi günler dilerim.
Merhaba

Yukarıfdaki yoruma kesinlikle katılıorum. Konsollu tekne ile

1. Küçük teknede önemli ve değerli bir alanı kaybedersiniz.
2. Hem konsol hem de motor aparatları nedeniyle ağırlık artar daha büyük
motora ihtiyac duyarsiniz. Dokayısıyla maliyetiniz artar
3. Konsollu teknenin kendisi de daha pahalıdır
4. Ayrıca motora kontrol için ekstra para ödersiniz.

Bu sebeplerden dolayı ben konsolsuz yerliyurt 4.60 aldım ve tavsiye edebilirim.
20 hp mercury 2 kişi icin yeterli. 30 hp olursa daha da rahat ilur tabii ki.

Hedeflediginiz butceye diger donanimlari da ihtiyaciniza gore ekletebilirsiniz.

Guc konusunda tavsiyem ureticleirn tavsiye ettikleri minimum ve maksimim gucun ortlamasini almaniz çoğu koşulda fazlasiyla yeterli olacaktir. Ornegin min 10 maks 30nolan tekne icin 20 hp bence idealdir.

Kokay gelsin
Sorunzu olursa yanitlamaktan memnun olurum

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

Yıldız marin star 500 modelini kullanan çok gördüm. Youtube da kofana avı yapanlarda var genelde. Ama iyi midir kötü müdür bilmem. Tercih edildiğine göre bakmakta fayda var.

Yıldız marin star 500 modelini kullanan çok gördüm. Youtube da kofana avı yapanlarda var genelde. Ama iyi midir kötü müdür bilmem. Tercih edildiğine göre bakmakta fayda var.
Yıldız marin bakmadım hiç. Bir inceleyeyim. Çoğu markanın da fiyatları belirtilmediği için doğru dürüst hesap yapamıyoruz. Teşekkürler

Merhaba

Yukarıfdaki yoruma kesinlikle katılıorum. Konsollu tekne ile

1. Küçük teknede önemli ve değerli bir alanı kaybedersiniz.
2. Hem konsol hem de motor aparatları nedeniyle ağırlık artar daha büyük
motora ihtiyac duyarsiniz. Dokayısıyla maliyetiniz artar
3. Konsollu teknenin kendisi de daha pahalıdır
4. Ayrıca motora kontrol için ekstra para ödersiniz.

Bu sebeplerden dolayı ben konsolsuz yerliyurt 4.60 aldım ve tavsiye edebilirim.
20 hp mercury 2 kişi icin yeterli. 30 hp olursa daha da rahat ilur tabii ki.

Hedeflediginiz butceye diger donanimlari da ihtiyaciniza gore ekletebilirsiniz.

Guc konusunda tavsiyem ureticleirn tavsiye ettikleri minimum ve maksimim gucun ortlamasini almaniz çoğu koşulda fazlasiyla yeterli olacaktir. Ornegin min 10 maks 30nolan tekne icin 20 hp bence idealdir.

Kokay gelsin
Sorunzu olursa yanitlamaktan memnun olurum

Sent from my SM-J700F using Tapatalk
Evet dedikleriniz çok mantıklı dikkate alacağım. İlk teknemiz olacağı için konsolu rahatlığı görünüşü için istedim. Ara sıra hanımla çocukla çıkarsak güzel olur diye düşündüm ama bu zevkten feragat edebiliriz yapacak bişey yok.

Yücel bey Yerliyurt firmasına bakabilirsiniz, fiyat ve kalite olarak beklentilerinizi karşılayacaktır. Bu arada balıkçılık için düşünüyorsanız konsolsuz almanızda fayda var. konsol tekne havuzunu daraltacaktır.
Hocam Yerliyurt 4.80 boy 1.89 en 420 kilo. Safter 4.80 boy 1.85 en 280 kilo. Bu farkı nasıl yorumlayacağız

Selam 👋
Viyaboat bi inceleyin kullananlar gayet memnun
(link)

(link)
Daha önce antalyada bu firma satıyordu ellerinde ikinci el olabilir
Hasan akçalıoğlu yardımcı olur bi fikir edinirsiniz

(link)
Alanya da kullanan
Mustafa yartan arkadaşımız var yardımcı olacaktır
05412809005

Selam 👋
Viyaboat bi inceleyin kullananlar gayet memnun
(link)

(link)
Daha önce antalyada bu firma satıyordu ellerinde ikinci el olabilir
Hasan akçalıoğlu yardımcı olur bi fikir edinirsiniz

(link)
Alanya da kullanan
Mustafa yartan arkadaşımız var yardımcı olacaktır
05412809005
Mustafa Yartan Beye yazdım yarın görüşeceğiz. Tekne baya güzel duruyor. Resmi web sitesinde fiyat bilgisi yok. Fiyat listesi isteyeceğim teşekkür ederim.

Back