Arkadaşlar merhabalar. Antalya bölgesinde ikamet etmekteyim ve motoruyla birlikte yeni bir tekne almaya niyetim var. Forumdaki yazıları da okudum başka yerlerden de araştırmalar yaptım. Bir kaç tekne modeli arasında kaldım. Sonuç olarak müsadenizle sizlere bir kaç şey sormak istiyorum.
Alacağım tekne 4-5 metre arası ve konsollu olacak. Fiyat aralığım her şey dahil maksimum 50 bin tl. Genelde balık için kullanmayı düşünüyorum.
1. Araştırmalarımda safterin fiyatının muadillerine göre daha uygun olduğunu gördüm ancak 4.50 modelinde ön tarafta suya gömülme gibi problemler olduğu söyleniyor.
2. Anıl marini öneren çok var ama fiyatı biraz pahalı. Keşke alabilsem. Artı ağırlığı da diğer teknelere nazaran daha fazla olduğu için motoru da biraz daha büyütmek gerekiyor sanırım ki bu da bütçemi çok aşıyor.
3. Kayıksan tekneleri var. Alanya Gazipaşa arasında satış yerleri. Bizzat gttim görüştüm ancak internette ne doğru dürüst bir video ne de yorum bulabildim. Teknenin duruşu ve iç kısmının yüksekliği hoşuma gitti. Burada sizin yorumlarınız çok önemli.
4. Antalyada Saltanat tekne var oraya da gidip sahibiyle uzun uzun görüştüm. Tekneleri çok hoşuma gitti ancak adam 350 kilo bir tekneye kesinlikle 50 hp altı motor önermiyor ve tecrübelerinden bahsediyor. Hal böyle olunca da fiyat katlanıyor. Ancak diğer firmalar 350 kilo tekneyi 9.9 motorla bile satmaya kalkıyorlar. Burada da sizin yorumlarınız benim için çok önemli.
Vereceğiniz cevaplar için herkese ayrı ayrı teşekkür eder iyi günler dilerim.