Yeni tekne için önerileriniz..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ycl Çlk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Diğer üyeler benzer konu başlıklarıda yazmış. Bütçe varsa Anıl Marin yoksa Yerliyurt . Hem firmaları hem de tekneleri üzmez.

selam, bugün yerliyurt 4.70 konsollu modelini teslim aldım. tam kapanmaya ve benim karar değişikliklerime rağmen(renk ve model) siparişte sözleşilen tarihten 1 gün bile sapmadı. mayısını ilk haftası dendi, bugün ayın 7'si. üstüne üstlük dün akşam tente almaya karar verince bağlantılarının montajını yaptılar ve tente bayram sonrası gelecek. ek olarak teknedeki ufak, önemsiz ve üstünde durmadığım bir montaj eksikliğinden dolayı arayıp özür dilemeleri ve hediye göndermeleri inanılmaz.

fiyat konusunda ise safter ve isatek'e göre daha uygun geldi. isatek'le görüştüğümde motor montajı için ücret talep etmişlerdi ancak yerliyurt'ta bir ücret söz konusu değil. safter ise tok satıcıydı, pendik'teki mağazalarına gidip fiyat sorduğumda elime broşürü tutuşturup yazıyor orada dediler. zaten bu rahatsız edici cevap bile safter'den soğumaya yetmişken motorda da market fiyatı neyse o demişlerdi. yerliyurt'ta iskontoyla beraber biraz daha uyguna aldık.

gelelim tekneye. çok deneme fırsatım olmadı ancak tekneye sancak tarafından adımımı attığımda teknenin yatmaması oldukça iyiydi(130 kiloyum). suya indirdikten sonra marinaya gidene kadar sancak tarafında iki kişiydik(yaklaşık 220kilo ağırlık) ancak teknenin dengesi oldukça iyiydi. tekneyi kullandıkça olumlu ve olumsuz yönleri paylaşmaya devam edeceğim.

Hayırlı uğurlu olsun.
Doğru tercih yapmışsınız. Murat Bey'de rahmetli babası gibi tam bir esnaftır.
Hem teknelerinden, hem de satış sonrası ilgilerinden çok memnun kalacaksınız.

Merhaba. Safter 480 20 bg suziki motor ile Yeşilyurt 460 20 bg Honda arasında kaldım. Dengeleri nasıl acaba bu teknelerin. Kullananlar yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba İbrahim Bey;

Bir kullanıcısı olarak Yerliyurt'u tavsiye ederim. 460 Balıkçı modelini kullanıyorum. 20 Hp 4 zamanlı Mercury motorum var. Şimdiki aklım olsa en az 30 Hp alırdım. Kayak ve ringo yapabilmek için.

Motor olarak Honda en iyi marka sayılabilir. Fiyatları diğerlerine göre bir tık üsttedir, ama kalite açısından 10 numaradır. 460 Yerliyurt'ta sizi hayal kırıklığına uğratmaz, ancak imkan varsa 30 Hp tavsiye ederim.

Yalnız 480 Safter'de 20 Hp sizi memnun etmeyecektir.

İyi forumlar dilerim.

Merhaba. Safter 480 20 bg suziki motor ile Yeşilyurt 460 20 bg Honda arasında kaldım. Dengeleri nasıl acaba bu teknelerin. Kullananlar yardımcı olursa sevinirim.
Merhaba

Ben de yerliyurt 460 sahibiyim. Denge konusunda oldukça memnunum. Mercury 20 hp motorum var. Enjeksiyonlu bir motor ve bence bu tekneye yeterli. Hondalar yanlış bilmiyorsam karbüratörlü bu yüzden performansı biraz daha az kalabilir. Ayrıca mercury daha uygun fiyatlı olacaktır.

Tekneyi genelde 1-2 kişi kullanacaksanız 20 hp yeterli olacaktır. Ben daha kalabalık binmediğim icin 30 hp ihtiyacı hiç hissetmedim.

Direksiyon hem yer kaplıyor, hem ağırlık arttırıyor bu da motor gücü ihtiyacının büyümesine neden oluyor. 50hp altı motorlarda direksiyonun herhangibir bir faydasının da olacağını sanmıyorum. Basit güzeldir.

Umuyorum teknenize en kısa sürede kavuşursunuz

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Merhaba

Ben de yerliyurt 460 sahibiyim. Denge konusunda oldukça memnunum. Mercury 20 hp motorum var. Enjeksiyonlu bir motor ve bence bu tekneye yeterli. Hondalar yanlış bilmiyorsam karbüratörlü bu yüzden performansı biraz daha az kalabilir. Ayrıca mercury daha uygun fiyatlı olacaktır.

Tekneyi genelde 1-2 kişi kullanacaksanız 20 hp yeterli olacaktır. Ben daha kalabalık binmediğim icin 30 hp ihtiyacı hiç hissetmedim.

Direksiyon hem yer kaplıyor, hem ağırlık arttırıyor bu da motor gücü ihtiyacının büyümesine neden oluyor. 50hp altı motorlarda direksiyonun herhangibir bir faydasının da olacağını sanmıyorum. Basit güzeldir.

Umuyorum teknenize en kısa sürede kavuşursunuz

İkinci el 2017 safter 480 20 bg suziki ile sıfır Yeşilyurt 460 20 bg Honda arasında kararsızım.

Yeşilyurt 460 bazı donanımları ile birlikte 50 bin tl
Safter 480 daha uygun bir fıyata tabiki fiyat olarak.
Ayrıca Yeşilyurt da ağustosta teslim edilecek.
Kararsız kaldım. Siz olsanız ne yapardınız?

Yeşilyurt mu Yerliyurt mu. 😀
Safter hazırsa Yerliyurtu Ağustosa kadar beklemenin anlamı yok. İkisi de güzel tekne.

İkinci el 2017 safter 480 20 bg suziki ile sıfır Yeşilyurt 460 20 bg Honda arasında kararsızım.

Yeşilyurt 460 bazı donanımları ile birlikte 50 bin tl
Safter 480 daha uygun bir fıyata tabiki fiyat olarak.
Ayrıca Yeşilyurt da ağustosta teslim edilecek.
Kararsız kaldım. Siz olsanız ne yapardınız?
Alacağınız Safter ile aynı donanımda karşılaştırın bana kalırsa. 50 bin yüksek geldi.

Yerliyurta en uygun direksiyonsiz trimsiz 20 hp motor fiyatını ve direksiyonsuz 460 modeli sorabilirsiniz. Bu setle oldukça tasrruf edebilirsiniz

Opsiyonları iyi değerlendirin. Çoğu opsiyona gerçekten ihtiyaç olmadan gereksiz masraf yapılmakta. Teknelerimizde ne kadar az ekipman o kadar iyi hem hafiflik açısından hem bakım tutum.

Elektrik tesisatı - bu pakette akü, baş ve kıç aydınlatma yer almakta. Baş aydinlatmaya hiç gerek ve ihtiyaç yok. Gece kullanmayacaksanız kıç aydınlatmaya da gerek yok. Ancak diyelim ki gece kullanacaksınız bu durumda 100 liralık bir kıç fener yeterli. Mercury EFI alırsanız manuel start yeterli. Kolayca iple start yapabilirsiniz. Bu durum da marş aküsü de gerekli degil. Akü yerine powerbank bulundurup sarj ihtiyacınızı karşılyabilirsiniz.

Ses tesisatı - gereksiz. kablosuz su geçirmez kaliyeli bir speaker yeterli olur. Karada,evde başka yerlerde de kullanırsınız

Minderler - bunları teknede saklayacak yer yok dolayısıyla korumak zor. Örneğin Çoğunlikla maksimumum 2 kişi binecekseniz 2 tane portatif minder kafi. Disaridan 100 liraya alabilirsiniz

Paslanmaz vardavela - tekneye nereden binecehizle ilgili. Kayalıklardan veya zor bir alanda baştan binip iniyorsaniz biniyorsanız gerekli. Ya da demirleme çok yapacaksaniz yine gerekli emniyet açısından. Bu açıdan olmasinda fayda var. Emniyet önemli.

Tente - tekneyi nerede ne amaçla kullanacaginiz ile alakali. Marmarada sabah suyu veya akşam suyu günde 3-4 saat balığa giden birisi için bence gereksiz. Pek çok kişi tenteyi alır ama pratikte hiç açmaz. Çünkü Sabah ve akşam güneşinde bir işe yaramaz. Öğlen güneşinde çok sık gezmiyorsaniz tekrar değerlendirmenizde fayda var.

Paslanmaz Katlanır merdiven- tekne yalnızca balıkçılık amaçlıysa yine gereksiz. Denize düşülürse emniyet açısından faydası düşünülebilir ancak fiziğiniz müsahitse daha ekonomik bir şekilde tedbir alabirsiniz.150 liraya acil durum basamağı alabilirsiniz.

Direksiyon- küçük teknede yer kaybıdır. Balık tutarken sizi engeller.Ayrıca 35-40 kilo ekstra ağırlık gelir. Toplam ağırlığı 250-300 kg olan bir teknenin performansını olumsuz etkiler. Daha yavaş gidersiniz daha çok yakarsınız. Kullanimda da bir kolaylığı yok. Ancak sanıyorum görüntüsü şekli şemali insanların hoşuna gidiyor.

Kapama brandası - tekneyi sürekli kullanacaksaniz gerekli değil. Yani kışın uzun sure karada bir yerde muhafaza etmeyecekseniz tekneyi düzenli kullanilan teknede kullanima uygun degil .

Demir+ Çapa. Bulunmasında fayda var. Demirleme yapmasanız bile emniyet açısından ihtiyacınız olabilir. Ancak sonradan dışarıdan alabilirsiniz.

Aklıma gelenler bunlar. Tabii ki herkesin ihtiyacı be bakış açısı farklıdır. Denizde emniyet herşeyin önündedir. Sadece kendimiz için değil gerektiğinde başka teknelere de yardim için hazır bulunmak önemlidir.Teknelerimiz ve donatımlarımıza bu gözle bakmalıyız. Teknelerimizin taşıma kapasitelerimo gereksiz hiç kullanamayacağımız ıvır zıvır yerine gerektiginde hayat kurtaracak malzemelere ayırmalıyız. Aklima gelenler : bağlama ve çeki halatları, can yeleği, can simidi, güçlü el feneri, düdük, tehlike işareti,yangın söndürücü, ilk yardım çantası, radar reflektörü, kakıç, kürek, pusula ve dürbün. Ve en önemlisi okumak,konuşmak ve sürekli öğrenmeye devam etmek.

Görüşmek üzere

Back