Yeni YouTube Kanalım "Kıyıdan Öteye"

SKARPİ66

Daimi Üye
Tepki
4,314
Ödül
113
Kıyıdan Öteye 🎣
Selamlar değerli hobidaşlar ve forum dostları.

Uzun zamandır burada, scarpi66 nickiyle sizlerle beraberim..
2016 yılında başlayan Balık Forum maceramda, yıllar içerisinde çok şey paylaştık; kimi zaman bir av raporu, kimi zaman bir takım, kimi zaman bir kamış veya makine üzerine konuştuk. Bazen birimizin tecrübesinden faydalandık, bazen kendi bildiğimizi paylaştık.
Aradan yıllar geçti ama değişmeyen bir şey var:
Kıyıda oltanın başında beklemek ve o heyecanı paylaşmak.
Ben de bu hobiyi biraz daha farklı bir şekilde yaşatmak ve paylaşmak adına YouTube'da “Kıyıdan Öteye” adında kişisel bir kanal oluşturdum.

Kanalda ağırlıklı olarak surfcasting ve kıyıdan olta balıkçılığı üzerine kısa videolar olacak. Surf kamışları, surf makineleri, misinalar, takımlar, takım hazırlıkları, kullandığım ekipmanlar, kıyıdan avla ilgili kendi deneyimlerim ve zaman içerisinde öğrendiğim küçük büyük ne varsa dilim döndüğünce paylaşmaya çalışacağım.
Burada özellikle belirtmek istediğim bir şey var: Bu kanalın herhangi bir ticari amacı yok.

Ne bir ürün satışı ne de bir reklam çalışması...
Tamamen yıllardır severek yaptığım bu güzel hobinin bir devamı. Nasıl yıllardır burada sizlerle bilgi ve tecrübe paylaşabiliyorsam, şimdi de bunu kamera karşısında yapmaya çalışıyorum.

Belki videolarda benim bildiğim bir şeyi siz zaten yıllar önce öğrendiniz.
Belki benim gözümden kaçan bir ayrıntıyı siz fark edeceksiniz.
Belki de yıllardır kullandığınız bir takımın püf noktasını yorumlarda paylaşacaksınız.

Zaten bu işin güzel tarafı da biraz bu değil mi?

Balıkçılıkta insanın öğreneceği şey hiç bitmiyor.
Bazen bir ustadan, bazen bir hobidaştan, bazen de denizin kendisinden...

“Kıyıdan Öteye” ismini de biraz bu yüzden seçtim.

Çünkü bizim için mesele yalnızca kıyıda oltayı suya atıp balık beklemek değil.
O oltanın hazırlanmasından, denizin okunmasına, kullanılan takımdan yapılan sohbete kadar uzanan kocaman bir hikâye var.
Ben de bu hikâyeden kendi payıma düşenleri sizlerle paylaşmak istedim.
Yıllardır burada olduğu gibi, YouTube'da da bildiklerimi paylaşmaya, bilmediklerimi sizlerden öğrenmeye devam edeceğim.

İlgisini çeken, merak eden veya “bakalım bu Özcan ne anlatıyor” diyen hobidaşlar kanala göz atabilir. 😊

Belki bir gün yine aynı kıyıda, oltaların başında karşılaşırız.
O zaman sanal ortamda değil, çayımızı yanımıza alıp yüz yüze sohbet ederiz.

Eskiden olduğu gibi...
Hepinize güzel avlar, güzel sofralar ve en önemlisi sağlıkla, huzurla kıyıda geçireceğiniz nice günler diliyorum.

Rastgele hobidaşlar. 🎣

Özcan Türemen (scarpi66)
Kıyıdan Öteye
(link)
WhatsApp Image 2026-08-10 at 03.22.17.jpeg

WhatsApp Image 2026-08-10 at 16.52.14.jpeg

Son düzenleme:
Özcan abim, yolun ve bahtın açık olsun. Her zaman sonsuz destek, sizin gibi değerli birini aramızda görmekten ayrıca çok mutlu oldum. 🙂 Selamlar, sevgiler.

Back