YENİSHİMANO STRADİC FK

Ci4 Fa kesinlikle daha üstün bir makine. Makinenin tasarımı benim için gerçekten önemli. Balık yoksa makineyle baş başasın ve güzel makine insana keyif veriyor. Kendi adıma söyleyeyim, bir makine özellik olarak çok iyidir ama dış görünüş olarak içime sinmediyse elim gitmez. Makine özellik olarak iyi olacak ve bu dışa da yansıyacak. Stradic gözümde fakir Stella'sıdır.😀

bildigim kadari ile dünyada makinada kullanilan sadece ikitane sistem var
1Klasik sistem en basidi dir lisli ve milden olusan
2-WORMSAFT SISTEM aciklamayi Zebco grupdan tanitim videosunda ögrendim zrbco gurup ki bünyesinde FIN NOR _RINHO QUANTUM _ BROWNING i bulundurur cati sirketitir
shimanonun hgn sistemi denilen sey wormsafta patent ödememek yda dememek icin iki mili iki cucuk carkla birlestirmis birde simdi dislide döküm degil demir kullaniyor bu iki carkli sistemi stella ve twin powerde vardi simdi daha asagi segmente indi simano kendince daiwanin yeniligi MAGSEALED e
bir karsilik vermeliydi cevabi bu sekilde geldi rasgele

Son düzenleme:
Bu yeni stradic kağıt üzerinde birçok güzel özelliğe sahip olsa da kanımca birçok alanda stradic ci4+ Fa ile boy ölçüşemez. Dış görünüş açısından denmiş ama bence ci4+ fa'nin patlıcan moru üzerine bordo renkli görünüşü gördüğüm en güzel makine dış görünüşlerinden birine sahip:kyfmyrn:. Performans olarak bu makinenin 2500lüğü ile öyle avlar yaptım ki birçok "abi çok iyi be" denilen 4000lik makina ile o avları yapamazsınız👍. Hafiflik konusunda ise birşey söylemeye gerek bile görmüyorum. Hatta bu makinayı o kadar sevdim ki bugüne kadar gerek surf gerek spin tarzında birçok makina kullanmış ve koleksiyonunda 30'un üzerinde makina bulunduran biri olarak 2500lüğünden bir adet de yedekledim, kullanacağım güne kadar kutusunda dinlendiriyorum🙂. Eğer herhangi bir yerde uygun fiyata denk gelirseniz (ki fk çıkmasına rağmen fa hala daha pahalı) hiç tereddüt etmeden almanızı tavsiye ederim. Emin olun memnun kalacaksınız.👍

Ben de bir şeyler karalayayım.
6 - 7 aydır c3000hg fk sahibiyim. Elimde cerate 2510 pe-h vardı ama hediye olarak gelince hayır demedim tabii.
Önce artılar.
Body metal şu hegane dediklerinden ve ci4 gibi esneme olmadığı için daha fazla sağlamlık ve dayanıklılık hissi veriyor ki zaten öyle.
Atış anında misinanın boşalması çok iyi oldukça etkili mesafelere atabiliyorsunuz. Certate kafası daha geniş olmasına rağmen sahte erimi hemen hemen aynıydı.
Oldukça rahat bir sarımı var gerçekten.
Makine rotoru geriye dönmüyor ve altında bunu sağlayan zımbırtı yok. Bu benim için önemli değil sonuçta kullandığım bir şey de değil. Ama o cikle olmadığı için makinenin su geçirmemezlik olayı maksimuma çıkmış bu da çok iyi bir şey.
Oldukça dengeli bir makine yamaga 86m ile çok dengeli oldular gerçekten. Özellikle su üstü sahtelere aksiyon verirken daha az yorduğu gerçek.
Kalama kapağıda güzel geniş. Drag ayarlarken iki sn hallediyorsunuz rahatça.
230 gr ağırlığı ile tuzlu su için gerçekten hafif sayılabilir.

Eksiler
Drag da keçe kullanmışlar bu da drag dayanıklılığını ve ayarlanabilirliğini kötü yönde etkilemiş.
Tutamak keşke T yerine eva topuz olaydı.

Kısaca tuzlu suda orta ve hafif spin hatta lrf avlarında gayet rahat kullanabilecek güzel bir makine. CI4 ise tatlı su için düşünülebilir.

Oldukça sert koşullarda bu makineyi kullandığımı söyleyebilirim. Alttan lodos dalgası üstten yağmur filan yedim ama halen misina sarım kılavuzu da dahil sorunsuz bir şekilde hizmet ediyor.

Back