Yeniyim, Olta takımı konusunda yardıma ihtiyacım var.

acemibalikci1

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhaba arkadaşlar. Hem aranızda yeniyim, hem de amatör balıkçılık konusunda yeniyim.
Bir tanıdıktan bana gelen AlbaStar Nature 2780 / 500 olta kamışı var (5 mt. 50 - 100g atarlı). Ama makinası yok.
Genellikle kıyıdan deniz oltacılığı (istavrit, mezgit, kefal vs.) yapacağım. Bazen de yakın çevremdeki göllerde sazan düşünüyorum. Ama nadiren imkanım olacak.
Gelelim konumuza. Yeni olduğum için olta takımları konusunda pek bilgim yok.
Zaten pro olmayı da düşünmüyorum. Amacım amatörce takılıp kafa dağıtmak, hoş vakit geçirmek ve iş stresini biraz olsun üzerimden atmak.
Bu kamışa ve yukarıda belirttiğim durumlara göre ne tür bir makine almalıyım. Sizden özel ricam, lütfen, tavsiye verirken pro olarak değil de, basit kıyı avcılığı yapacak biri için fiyat performanslı ucuz ürün tavsiye etmeniz. Tabii 3 günde dağılacak veya iş görmeyecek ürünleri dahil etmiyorum.:hhhhhh:
Örnek, AlbaStar FIT 6000 bana uyar mı?
İlgi ve anlayış gösteren herkese sonsuz teşekkürlerimle.🙂
Herkese "rastgele"

Bir konu daha açmadan konuyu takipteyim. Güzel bir olta takkmı arıyorum max. Bütçe 250 TL. Spin mi lrf mi surf mü teleskopik mi almalıyız. Hem deniz hem baraj.

Bir konu daha açmadan konuyu takipteyim. Güzel bir olta takkmı arıyorum max. Bütçe 250 TL. Spin mi lrf mi surf mü teleskopik mi almalıyız. Hem deniz hem baraj.

Spin mi, lrf mi, surf mü? Buna siz karar vereceksiniz, biz sonrasında bütçenize göre alternatif takım önerebiliriz ancak.
Fakat o bütçe ile güzel bir takımdan ziyade bir süre iş görecek bir takım yapabilirsiniz.

Spin mi, lrf mi, surf mü? Buna siz karar vereceksiniz, biz sonrasında bütçenize göre alternatif takım önerebiliriz ancak.
Fakat o bütçe ile güzel bir takımdan ziyade bir süre iş görecek bir takım yapabilirsiniz.
Kıyıdan atacağım için hangisini almalıyım onu bilmiyorum. Spin çok hafif hoşuma gitti ana Kıyıdan en doğru karar ne olur. Hem deniz hem barajda kullanacağım. Yeri gelir at Çek yaparım yeri gelir yemler beklerim.

Bu takımların hepsi kıyıdan atmak için ama siz hangi balığa atacaksınız? Tek takım alayım her şeye atayım olayı pek sağlıklı olmuyor. İlla ki olacaksa 270-300 cm civarı 10-50 gr atarlı bir spin kamış ve 4000'lik bir makine ile hem spin hem de hafif yemli av yapabilirsiniz.

Bu takımların hepsi kıyıdan atmak için ama siz hangi balığa atacaksınız? Tek takım alayım her şeye atayım olayı pek sağlıklı olmuyor. İlla ki olacaksa 270-300 cm civarı 10-50 gr atarlı bir spin kamış ve 4000'lik bir makine ile hem spin hem de hafif yemli av yapabilirsiniz.
Bir arkadaş Lrf tavsiye etti light bir kamış birde 1000 lik makine al dedi. Light kamış nasıl oluyor. Yada nasıl bir makine almalıyım.

Hem yemli avlanmaktan bahsediyorsunuz hem de lrf yapmak istiyorsunuz. Lrf'de en fazla 10-12 gr atarlı kamışlar kullanılıyor. Bu kamışlarla silikon, maket yem yada jig kullanıyoruz. Yemli avlanmaya pek müsait takımlar değil, jigheade taze yem takarak da av yapabilirsiniz ama atış mesafeniz sınırlı olacaktır. Meralarınızın buna uygun olduğunu düşünüyorsanız. En fazla 10-12 gr atarlı bir kamış ve 1000 kafa bir makine alabilirsiniz.

Hem yemli avlanmaktan bahsediyorsunuz hem de lrf yapmak istiyorsunuz. Lrf'de en fazla 10-12 gr atarlı kamışlar kullanılıyor. Bu kamışlarla silikon, maket yem yada jig kullanıyoruz. Yemli avlanmaya pek müsait takımlar değil, jigheade taze yem takarak da av yapabilirsiniz ama atış mesafeniz sınırlı olacaktır. Meralarınızın buna uygun olduğunu düşünüyorsanız. En fazla 10-12 gr atarlı bir kamış ve 1000 kafa bir makine alabilirsiniz.
Dayı belki kendimi doğru telafuz edememiş olabilirim. Amacım Kıyıdan nasıl zevkli bir balık tutarım yada tutamam ama zevk alayım. Baraja da giderim Denizede bu kamış ve makine çabuk bozulmasın kırılmasın. Yada bana deki şu kamışı al şu makineyi al de.

Back